![]() |
|
![]() |
#782 |
Ağaç Dostu
|
Şaşırtma işleminin sebebi sadece saksı değiştirmek değildir. Şaşırtmada aslolan bitkinin yeni geçtiği ortamda hayatta kalabilmek için toprağa daha sıkı tutunma amacı ile daha güçlü bir kök oluşturma çabasını kullanmaktır. Daha güçlü kök gelişimi daha güçlü bir bitki ve daha fazla verim demektir. Uzman değilim, sadece bu siteden edindiğim bilgiler çerçevesinde böyle olduğunu düşünüyorum ve terasda yetiştirdiğim sebzelerde gözlemliyorum. Kolay gelsin.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-11-2008
|
Merhaba; Arkadaşlar ben yeni üyeyim. Boş bir balkonum ve de bir adet kaktüsüm var. Bu sene balkonda birkaç sebze ve çiçek yetiştirmek istiyorum. Sıfırdan başlıyorum. Bana yardımcı olur musunuz? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-10-2008
|
teşekkürler birde geçen gün koçtaşa gittim çok güzel çiçek tohumları vardı. özenip hemen almak istedim ama her çiçek saksıda yetişir mi bilemiyorum.hangi çiçekler saksıda kolay yetişir bir bilginiz var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Bennil ve Sayın Nimesay, aramıza hoş geldiniz. Sorularınızın cevaplarını uygun başlıklarda detaylı olarak bulabilirsiniz. Öncelikle forumun mümkün olduğunca her yerini okumanızı tavsiye ederim. Zira bu gün sadece kaktüs için bilgi araken farkında olmadan kolyoz yetiştirmeyi de öğreniyor ve deliler gibi değişik kolyoz çeşitleri sipariş edebileceğiniz siteler arıyorsunuz. İyi tarafı da bu zaten. Bu arada unutmadan, kendinizi burada tanıtırsanız seviniriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Yeni Üye
|
evet baktım ama bulamadım. yani hangi çiçekler saksıda yetişir sorusunun cevabını bulamadım. belki siz söylersiniz..?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-11-2008
|
bütün çiçekleri saksıda yetiştirebilirsiniz. anacak dikkat etmeniz gereken hangi mevsimde hanigi çiçeği yetiştirmeniz bu dönemde en uygun krizantem çeşitleridir. rengarenk çiçekli olurlar erken ilkbaharda en uygun menekşeler oolabilir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Yeni Üye
|
birde ben 2 hafta önce orta boy saksıya acı bakla çiçeği etim. onun da renkli renkli çiçekleri var. şuan filizlendiler gayet iyi görünüyorlar. umarım bahara açarlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-02-2008
|
Selamlar sitenizi uzun zamandır takip ediyorum.Fakat bilgisayarla aram iyi olmadığından aranıza katılmaya bir türlü cesaret edememiştim. Bugün artık denemeye karar verdim.verdiğiniz tavsiyeler üzerine şu anda mutfak penceremin önünde saksı içinde dereotu,maydonoz,tere.radika,frenk soğanı,fesleğen,yaprak kerevizler yeşerdi.Çok teşekkür ederim.Fakat kerevizi sanırım çok sık ekmişim,seyreltme işlemini nasıl ve ne zaman yapmalıyım. şimdidenyardımlarınız için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-11-2008
|
merhabalar,ben dün üye oldum ve çok heyecanlıyım.Salonumda bir çiçek köşesi yaptım ve menekşe,barış çiçeği gibi basit çiçekleri yetiştiriyordum.Ama dün bu siteyi görünce sebze yetiştiriciliğine de karar verdim.Toprağı çok seviyorum.Şu an hemen gidip tohum alamayacağım için mercimekle başlamak istedim.Şimdi pamuğun arasına mercimek koyup çimlenmesini bekleyeceğim.Filizlenince saksıya ekeceğim.Filizleri saksıya ekince üzerini streçle örtmeme gerek var mı?Acaba mercimek nem istiyor mu yoksa toprak kuruyunca mı su vermeliyim?Hepinizi çok sevdim çok teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#792 | |
Yeni Üye
|
tuzu biberı olsun
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |
Yeni Üye
|
destek
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-11-2008
|
merhaba,herkese iyi bayramlar.Bayramda İstanbuldayım ama teklifiniz için çok teşekkürler.Tohumu filizlendirmek için söylediğinizi uygulayacağım .Ben de yeni olduğum için saksıya tohum ekmeyi planlıyordum yazdıklarınızın çok faydası oldu.Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-01-2009
|
Merhabalar...Foruma yeni katıldım..Sorum şu..İlle de hazır tohum almalı mıyız? Yoksa yetişmiş domatesin ve biberin çekirdeklerini kullanabilir miyiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Ağaç Dostu
|
Sayın LostControl, yetişmiş domates ya da biberiniz hibrit tohumlardan yetişmemişse, onların çekirdeklerini kullanabilirsiniz. Ama hibrit olup olmadıklarını (kendiniz yetiştirmediyseniz) bilmeniz pek mümkün değil . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda benim balkonda yetiştirmeye çalıştığım kıvırcıklarım.Tüm tohumlar nasıl olsa çıkmaz diye ekmiştim. Ama hepsi çıktınca bu hale geldi. ![]() Üstelik bir kısmınıda ayırmış olduğum halde. Bir çay kaşığı tohumdan çıkan kıvırcıklarım. http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=23276&c=629 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Ağaç Dostu.
|
Sayın LostControl illada hazır paket tohumlar almak zorunda değilsiniz. Yazın tükettiğiniz sebzeler genel mahiyette hormonsuz olduğundan tohumlarını ayırıp uygun ortamlarda saklanıp ilk baharda veya sonbaharda kış için kullanabilirsiniz.ayrıca formda kendilerinin yetiştirip hazır tohum satan dostlar var.onlardanda bu tür tohumları alıp kullanabilirsiniz. şayet elinizde tohum yoksa. saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-05-2008
|
Afiyet olsun sevgili eylems harikalar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-12-2008
|
Bahtiyar Bey Brüksel lahaası hangisi? Ben de bahçeme ektim, çimlendiler, büyüyünce nasıl olacaklar merak ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Ağaç Dostu.
|
sevgili maviyesil dostum resimlerde soldan sağa doğru üçüncü resimde önde iki adet olan ile son resimdeki. bendekiler biraz geç gelişti.oda benden kaynaklanıyor çünkü son ada ekmeye karar verdim. saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-12-2008
|
Teşekkürler Bahtiyar Bey. Ben 15 ocakta ektim tohumları. Henüz iki yapraklılar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Arkadaşlar öncelikle hepinizi selamlıyorum.Ben ankaradan buğra;sitenizi uzun süredir sadece takip ediyordum ve çok güzel bir site.Ve sonunda üye olmaya karar verdim.Hepinize paylaşımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-02-2009
|
Merhaba gönül veren herkese, Koçtaş'tan aldığım domates ve salatalık tohumlarımı bugün ıslattım, 2 gün sonra pet bardaklara ekmek üzere. Biraz acele mi ettim acaba? Balkonum da kapalı balkon, ürün elde edebilecek miyim dersiniz? umarım işlerim denk gider de hevesim kırılmaz! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|