agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)

Beğeni Düzeni781Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-02-2008, 02:04   #541
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-02-2007
Galeri: 20
Saksıda tohumundan yeşil soğan ekip büyüten var mı? Elimde tohumları var. Bahçem olmadığından saksıda yetiştirmem ne kadar mümkün olur acaba? Bir de balkonum maalesef sabah güneşi almıyor. Bu konuda bir fikir verebilir misiniz? Boşuna mı uğraşıyorum yoksa

agartha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-02-2008, 10:42   #542
Ağaç Dostu

şükran ünal's Avatar

Giriş Tarihi: 25-07-2007
Galeri: 8
Sevgili agartha, çok rahat yetiştirebilirsin. azıcık güzneş ve aydınlık sa daha da güzel olur. Minik kıska denilenlerden ekersen yeşil aksamı da ince ince olur. Elindekiler ne büyüklükteler ? çok iri olanlar biraz çabuk kartlaşıyorlar.

şükran ünal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2008, 16:32   #543
Ağaç Dostu

SAHIRE's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2008
Galeri: 27
İçinde sebze yok aslında ama kendi imalatım mini balkon serasını tanıştırayım Arkadaşlar toplantıda bir iki fide verdiler ( gül ve aloe) baktım içerde olmayacak fakat dışarısı da henüz soğuk, ben de böyle bir çözüm ürettim. Eee Ankara burası, mart kapıdan baktırır...

Eklenen Resimler

SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2008, 21:52   #544
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Galeri: 225
İşte böyle olur ressamların serası
Hele eşler aynı zamanda mimarsa...
Gerçekten çok güzel...

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2008, 22:38   #545
Ağaç Dostu

SAHIRE's Avatar

Teşekkürler Hasan Bey, asıl yan balkonu naylonlayacaktık. Bunu bugün idareten yaptım. Belki don olur diye, bilmem koruyucu olacak mı. Sizin minikleri korktum, dışarıya koyamadım, şimdilik camın önündeler Bu arada laf aramızda ben de mimarlık mezunuyum yaniama mesleği 4-5 aydır bıraktım, resim çalışıyorum:P

Eski 04-03-2008, 22:42   #546
Ağaç Dostu

Sonja Varol's Avatar

Giriş Tarihi: 13-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAHIRE Mesajı Göster
İçinde sebze yok aslında ama kendi imalatım mini balkon serasını tanıştırayım Arkadaşlar toplantıda bir iki fide verdiler ( gül ve aloe) baktım içerde olmayacak fakat dışarısı da henüz soğuk, ben de böyle bir çözüm ürettim. Eee Ankara burası, mart kapıdan baktırır...
Haklisiniz mart kapidan baktirabilir. Sizin sera da pek güzel olmus. Iyi fikir.
Gördügüm kadariyla uzun saksidaki cicekler Primel-çuhaçiçeği iseler acikta da birakabilirsiniz. Soguga dayaniklidirlar.
Sevgilerimle...

Sonja Varol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2008, 00:34   #547
Ağaç Dostu

Sonja Varol's Avatar

Bunlarda gecen yil bizim Balkonya´da yetisen sebzelerimiz...

Bilge Kerem beğendi.
Eski 05-03-2008, 00:51   #548
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Galeri: 225
'SAHIRE;...Bu arada laf aramızda ben de mimarlık mezunuyum yani'

A aşkolsun, sizin de mimar olduğunuzu bildiğim için, '...eşler aynı zamanda mimarsa' diye çoğul yazmıştım. Ha bu arada yakışıklı eşinize selamlarımı iletin...

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2008, 13:53   #549
Ağaç Dostu

SAHIRE's Avatar

Teşekkürler Sonja Hanım Çuhalar dona dayanıklı mıdır yani? Burada bu mevsim geceleri sıfırın altına düşüyor? Bu arada sizin balkon bahçeniz aşmış! Çok güzel fikir verdi. Sanırım çileği ben de denemeliyim, lezzetini çok severim Görüntüsü de harika. Sitenize de baktım çok güzel olmuş. Siz kendiniz mi yaptınız, html biliyor musunuz? Bana özel mesajla tüyo verebilir misiniz? Akşama selamınızı iletirim Hasan Bey, kendisi ofiste Resimlere çalışıyorum en kısa zamanda bir resim prömiyeri yapacağız inşallah

Eski 05-03-2008, 18:26   #550
Ağaç Dostu

Sonja Varol's Avatar

Alıntı:
Teşekkürler Sonja Hanım Çuhalar dona dayanıklı mıdır yani? Burada bu mevsim geceleri sıfırın altına düşüyor? Bu arada sizin balkon bahçeniz aşmış! Çok güzel fikir verdi. Sanırım çileği ben de denemeliyim, lezzetini çok severim Görüntüsü de harika. Sitenize de baktım çok güzel olmuş. Siz kendiniz mi yaptınız, html biliyor musunuz? Bana özel mesajla tüyo verebilir misiniz? Akşama selamınızı iletirim Hasan Bey, kendisi ofiste Resimlere çalışıyorum en kısa zamanda bir resim prömiyeri yapacağız inşallah
Burada da geceleri -6 derece bu günlerde ve Cuha cicekleri disarida toprakta.
Cuha cicekleri zaten cok yillik bitkilerdir yani topraktan cikarilmasi gerekmez. Zamani gelince tekrar boy gösterirler.
Özel sorunuza gelince, evet kendi sitemle kendim ilgileniyorum kendi zevkime göre, size özelden msn adresimi birakicam eklerseniz etraflica konusuruz.
Sevgiler...

Eski 09-03-2008, 11:57   #551
Ağaç Dostu

Engin's Avatar

Giriş Tarihi: 01-11-2007
Galeri: 7
Az önce bahçe toprağı,gübre ve torf karışımı doldurduğum 40x80x20 lik 3 saksıma parmağımla delikler delerek içlerine tere,roka,dereotu,kıvırcık marul tohumlarını tutam tutam (üçer,beşer,sekizer) koydum üstlerini örttüm,suladım.Bu işi daha önce yapmadım derinlikleri 3-5cm gibi oldu sanırım aralıklarıda 10 ar cm gibi.Tohumların hepsinin çimlenme ihtimali varmıdır doğru yaptım mı acaba?

Engin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2008, 11:34   #552
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-02-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agartha Mesajı Göster
Saksıda tohumundan yeşil soğan ekip büyüten var mı? Elimde tohumları var. Bahçem olmadığından saksıda yetiştirmem ne kadar mümkün olur acaba? Bir de balkonum maalesef sabah güneşi almıyor. Bu konuda bir fikir verebilir misiniz? Boşuna mı uğraşıyorum yoksa
Sevgili Agartha
Yaklaşık 1 hafta önce saksıya ektiğim kurusoğanları dün yeşil soğan olarak afiyet ile yedik.
Ufak kurusoğanları başaşağı gelecek şekilde dikip sularsan 1 hafta içinde sonuç alabilirsin. Ben ilk defa diktim inanılmaz mutlu oldum.
Sırada maydonozumun ve reyhan ın filizlenmesini bekliyorum.
Siteme sonsuz teşekkürler

zerrindursun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2008, 11:52   #553
Ağaç Dostu

SAHIRE's Avatar

Sayın Engine,
Sanırım tohumları çok derine dikmemek gerek. Çimlenemeyebilirler yoksa. 5cm. fazla mı sanki? Ben de çok emin değilim ya) umarım bir bilen yanıtlar.

Eski 11-03-2008, 12:08   #554
Ağaç Dostu

Engin's Avatar

Giriş Tarihi: 01-11-2007
Galeri: 7
Alıntı:
Sayın Engine,
Sanırım tohumları çok derine dikmemek gerek. Çimlenemeyebilirler yoksa. 5cm. fazla mı sanki? Ben de çok emin değilim ya) umarım bir bilen yanıtlar.
Evet bilenlere sordum derinmiş gerçektende.Toprağın üzerine atıp karıştır ,tırmıkla düzelt,üstüne bastır dediler.Tekrar yaptım artık alttakiler de çıkarsa onları da sonra yerim.

Engin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2008, 19:47   #555
Yeni Üye

özlemce73's Avatar

Giriş Tarihi: 09-03-2008
selam bilgileriniz icin cok tesekkür ederim.

özlemce73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2008, 20:01   #556
Yeni Üye

özlemce73's Avatar

Giriş Tarihi: 09-03-2008
Bu Mevsimde ekilen Sebzeler nelerdir ?

Selam Arkadaslar,
Bahceli bir Eve tasindik ve Bahcede Zebze yetistirmek istiyorum ama bu konuda hic bir bilgim yok. Bana neler önere bilirsiniz nelere dikkat etmem lazim
Simdiden Doga Dostlara Tesekkürler.

özlemce73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2008, 13:37   #557
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-11-2007
Sebze fidelerini sadece torfta yetiştirmemin herhangi bir sakıncası olur mu? Bahçe toprağı veya gübre karıştırmam şartmı? Teşekkürler.

fgumus72 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2008, 13:41   #558
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Sevgili fgumus72, forumumuza hoş geldiniz forumda kendinizi tanıtırsanız çok memnun oluruz.

Torfta sebze fidelerinizi mevsimlik çiçek poşeti büyüklüğünde poşet **** saksıda rahatlıkla torfta büyütebilirsiniz.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2008, 14:29   #559
Ağaç Dostu

Özhan's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Galeri: 3
Domates ve salatalık tohumlarım çimleneli 12-13 gün oldu. Yere paralel ilk yapraklarını gördükten 1-2 gün sonrasında herbirini çimlendirme kabımdan ayrı sıkıştırılmış kağıttan yapılmış bardak formundaki saksılara koyarak ilk şaşırtmalarını yaptım. İlk şaşırtmamda yani toplu halden kendilerine ait kağıt saksılara aldığımda can sularını verdim vede ertesinde düzenli suladım fakat boyları oldukça fazla uzadı ve suyu kestim ve kontrollü vermeye karar verdim. Toprak kurudukça vericem..
Ayriyetten tam tepedende gün içersinde suni ışıklandırma yapsam bir faydası olurmu?. Lamba veya ambül takviyesi diyebiliriz buna. Çünkü aksiliktir tam şaşırtmama bulutlu havalar denk geldi.

Özhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2008, 15:09   #560
Ağaç Dostu

Fideleriniz ışıklı ortamdaysa havaların bulutlu olması bir şeyi değiştirmez. Ancak rahat ve geniş yere almakla iyi etmişsiniz.

Eski 21-03-2008, 17:24   #561
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-02-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin YILMAZ Mesajı Göster
Sevgili fgumus72, forumumuza hoş geldiniz forumda kendinizi tanıtırsanız çok memnun oluruz.

Torfta sebze fidelerinizi mevsimlik çiçek poşeti büyüklüğünde poşet **** saksıda rahatlıkla torfta büyütebilirsiniz.
****** Selahattin bey bunu mutlaka deniyeceğimm

tijeen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2008, 20:05   #562
Ağaç Dostu

Özhan's Avatar

Arkadaşlar balkonların çilek yetiştiriciliğine çok elverişli olduğunu duydum. Fakat ben istanbulda koçtaş ve bauhaus a baktım ne çilek fidesi nede tohumuna rastladım . Çilek dışında nerdeyse bütün bitkilerin satışı var.Çilek tohumuna nerden ulaşabilirim ?

Eski 21-03-2008, 20:17   #563
nil
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Çilek tohumdan değil, çelikten çoğaltılıyor. Tohumdan çoğaltmak isteseniz de mevsimi değil zaten. Ama fideler için de henüz erken. Bekleyin, önümüzdeki haftalarda bol bol bulursunuz.

nil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2008, 20:25   #564
Ağaç Dostu

Çilek tohumunu sebze tohumu satan yerlerde bulmanız mümkün ancak tohumdna yetiştirmek oldukça zahmetli ve zaman alan bir iş bunun dışında organizasyon kurarak en az 500 sipariş olmak kaydıyla www.yaltir.com.tr adresinden sipariş verebilirsiniz.

Eski 21-03-2008, 21:47   #565
Ağaç Dostu

Özhan's Avatar

Çok teşekkür ederim,eksik olmayın

Eski 22-03-2008, 09:17   #566
Lidya

imperfect's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2008
Sevgili Karaçalı benim bahçemde yaklaşık 8 tane çilek fidesi var. Eğer istiyorsanız sizle paylaşabilirim. Ama sanırım şimdi paylaşmak riskli olur. Çünkü hepsi çiçek açtı.

imperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2008, 10:27   #567
Ağaç Dostu

Özhan's Avatar

Çok teşekkür ederim ..
Fakat dediğin gibi çiçek açmışlar onları riske atmayalım.Bugün ben dışarı çıkıp araştırıcam eğer bulamazsam, çilekler içinde daha uygun bir zamanda alabilirim. Sağolun

Eski 22-03-2008, 11:11   #568
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-11-2007
Hazır domates fidesi aldım ama talihsiz bir kaza sonucu ortadan ana gövdesi kırıldı. Kırıldığı yerden kesip köklü kısmı bir saksıya şaşırttım gerisinide kola şisesine suya koyup köklenmesini umuyorum. Saksıya ektiğim büyürmü yoksa bodurmu kalır? Suda beklettiğim köklenirmi çünkü çiçek açmaya başladı toprağamı alsam ? Teşekkürler.

fgumus72 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2008, 20:12   #569
Ağaç Dostu

Suda beklettiğiniz kırık ve yapraklı parça serin bir yerde bekletirseniz köklenir ancak size onu bir torfa dikmenizi tavsiye ederim bu şekilde fide daha kolay adapte olacaktır ve köklendiğinde normal bir domates fidiesi elde edersiniz kırılan topraklı parçada eğer yaprak varsa ondanda koltuk çıkacaktır yok eğer sadece çıplak gövde kalsdıysa bir süre öyle yeşil kalır sonra ölür gider.

Eski 23-03-2008, 22:25   #570
Ağaç Dostu

Özhan's Avatar

Selahattin beyin yazılarından öğrendiğime göre az güneş alan yerlerde daha çok yaprağı yenilen bitkiler yetiştirildiği kanısındayım. Sizce az güneş alan yani günde 2-3 saat direkt ışık alan bir bahçede ne yetiştirmemi önerirsiniz. Marul ve nane bana uygun gibi geldi ama?

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025