![]() |
|
![]() |
#541 |
Ağaç Dostu
|
Saksıda tohumundan yeşil soğan ekip büyüten var mı? Elimde tohumları var. Bahçem olmadığından saksıda yetiştirmem ne kadar mümkün olur acaba? Bir de balkonum maalesef sabah güneşi almıyor. Bu konuda bir fikir verebilir misiniz? Boşuna mı uğraşıyorum yoksa ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili agartha, çok rahat yetiştirebilirsin. azıcık güzneş ve aydınlık sa daha da güzel olur. Minik kıska denilenlerden ekersen yeşil aksamı da ince ince olur. Elindekiler ne büyüklükteler ? çok iri olanlar biraz çabuk kartlaşıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Ağaç Dostu
|
İçinde sebze yok aslında ama kendi imalatım mini balkon serasını tanıştırayım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Hasan Bey, asıl yan balkonu naylonlayacaktık. Bunu bugün idareten yaptım. Belki don olur diye, bilmem koruyucu olacak mı. Sizin minikleri korktum, dışarıya koyamadım, şimdilik camın önündeler ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2007
|
Alıntı:
Gördügüm kadariyla uzun saksidaki cicekler Primel-çuhaçiçeği iseler acikta da birakabilirsiniz. Soguga dayaniklidirlar. Sevgilerimle... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Ağaç Dostu
|
'SAHIRE;...Bu arada laf aramızda ben de mimarlık mezunuyum yani ![]() A aşkolsun, sizin de mimar olduğunuzu bildiğim için, '...eşler aynı zamanda mimarsa' diye çoğul yazmıştım. Ha bu arada yakışıklı eşinize selamlarımı iletin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Sonja Hanım ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Cuha cicekleri zaten cok yillik bitkilerdir yani topraktan cikarilmasi gerekmez. Zamani gelince tekrar boy gösterirler. Özel sorunuza gelince, evet kendi sitemle kendim ilgileniyorum kendi zevkime göre, size özelden msn adresimi birakicam eklerseniz etraflica konusuruz. Sevgiler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Ağaç Dostu
|
Az önce bahçe toprağı,gübre ve torf karışımı doldurduğum 40x80x20 lik 3 saksıma parmağımla delikler delerek içlerine tere,roka,dereotu,kıvırcık marul tohumlarını tutam tutam (üçer,beşer,sekizer) koydum üstlerini örttüm,suladım.Bu işi daha önce yapmadım derinlikleri 3-5cm gibi oldu sanırım aralıklarıda 10 ar cm gibi.Tohumların hepsinin çimlenme ihtimali varmıdır doğru yaptım mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-02-2008
|
Alıntı:
Yaklaşık 1 hafta önce saksıya ektiğim kurusoğanları dün yeşil soğan olarak afiyet ile yedik. Ufak kurusoğanları başaşağı gelecek şekilde dikip sularsan 1 hafta içinde sonuç alabilirsin. Ben ilk defa diktim inanılmaz mutlu oldum. Sırada maydonozumun ve reyhan ın filizlenmesini bekliyorum. Siteme sonsuz teşekkürler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-03-2008
|
selam bilgileriniz icin cok tesekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-03-2008
|
Bu Mevsimde ekilen Sebzeler nelerdir ?
Selam Arkadaslar, Bahceli bir Eve tasindik ve Bahcede Zebze yetistirmek istiyorum ama bu konuda hic bir bilgim yok. Bana neler önere bilirsiniz nelere dikkat etmem lazim ![]() Simdiden Doga Dostlara Tesekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-11-2007
|
Sebze fidelerini sadece torfta yetiştirmemin herhangi bir sakıncası olur mu? Bahçe toprağı veya gübre karıştırmam şartmı? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili fgumus72, forumumuza hoş geldiniz forumda kendinizi tanıtırsanız çok memnun oluruz. Torfta sebze fidelerinizi mevsimlik çiçek poşeti büyüklüğünde poşet **** saksıda rahatlıkla torfta büyütebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Ağaç Dostu
|
Domates ve salatalık tohumlarım çimleneli 12-13 gün oldu. Yere paralel ilk yapraklarını gördükten 1-2 gün sonrasında herbirini çimlendirme kabımdan ayrı sıkıştırılmış kağıttan yapılmış bardak formundaki saksılara koyarak ilk şaşırtmalarını yaptım. İlk şaşırtmamda yani toplu halden kendilerine ait kağıt saksılara aldığımda can sularını verdim vede ertesinde düzenli suladım fakat boyları oldukça fazla uzadı ve suyu kestim ve kontrollü vermeye karar verdim. Toprak kurudukça vericem.. Ayriyetten tam tepedende gün içersinde suni ışıklandırma yapsam bir faydası olurmu?. Lamba veya ambül takviyesi diyebiliriz buna. Çünkü aksiliktir tam şaşırtmama bulutlu havalar denk geldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-02-2008
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar balkonların çilek yetiştiriciliğine çok elverişli olduğunu duydum. Fakat ben istanbulda koçtaş ve bauhaus a baktım ne çilek fidesi nede tohumuna rastladım . Çilek dışında nerdeyse bütün bitkilerin satışı var.Çilek tohumuna nerden ulaşabilirim ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Çilek tohumdan değil, çelikten çoğaltılıyor. Tohumdan çoğaltmak isteseniz de mevsimi değil zaten. Ama fideler için de henüz erken. Bekleyin, önümüzdeki haftalarda bol bol bulursunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Ağaç Dostu
|
Çilek tohumunu sebze tohumu satan yerlerde bulmanız mümkün ancak tohumdna yetiştirmek oldukça zahmetli ve zaman alan bir iş bunun dışında organizasyon kurarak en az 500 sipariş olmak kaydıyla www.yaltir.com.tr adresinden sipariş verebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Lidya
Giriş Tarihi: 23-01-2008
|
Sevgili Karaçalı benim bahçemde yaklaşık 8 tane çilek fidesi var. Eğer istiyorsanız sizle paylaşabilirim. Ama sanırım şimdi paylaşmak riskli olur. Çünkü hepsi çiçek açtı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-11-2007
|
Hazır domates fidesi aldım ama talihsiz bir kaza sonucu ortadan ana gövdesi kırıldı. Kırıldığı yerden kesip köklü kısmı bir saksıya şaşırttım gerisinide kola şisesine suya koyup köklenmesini umuyorum. Saksıya ektiğim büyürmü yoksa bodurmu kalır? Suda beklettiğim köklenirmi çünkü çiçek açmaya başladı toprağamı alsam ? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Ağaç Dostu
|
Suda beklettiğiniz kırık ve yapraklı parça serin bir yerde bekletirseniz köklenir ancak size onu bir torfa dikmenizi tavsiye ederim bu şekilde fide daha kolay adapte olacaktır ve köklendiğinde normal bir domates fidiesi elde edersiniz kırılan topraklı parçada eğer yaprak varsa ondanda koltuk çıkacaktır yok eğer sadece çıplak gövde kalsdıysa bir süre öyle yeşil kalır sonra ölür gider. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Ağaç Dostu
|
Selahattin beyin yazılarından öğrendiğime göre az güneş alan yerlerde daha çok yaprağı yenilen bitkiler yetiştirildiği kanısındayım. Sizce az güneş alan yani günde 2-3 saat direkt ışık alan bir bahçede ne yetiştirmemi önerirsiniz. Marul ve nane bana uygun gibi geldi ama? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|