![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-01-2020
|
Arkadaşlar merhaba; Forumda yeniyim bu yıl kısmetse bende balkonumda domates biber yetiştirmeyi düşünüyorum atalık tohum aldım bir abimden yalnız evim kuzeye bakıyor arka balkon ise güneybatı tarafında sizce burada sağlıklı olur mu? Cevaplar İçin şimdiden teşekkürler |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-06-2019
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-03-2020
|
5. sorunuza cevaben yazmaktayım; Pulverize sulama suyu atomik tanecikler haline getirerek fışkırtma neticesinde havada bulunan toz taneciklerinin yere inmesi ve tozsuzlaştırılmış bir ortam yaratılmasını sağlamak için kullanılan yöntemdir. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2020
|
Bu bölüm sanıyorum başlı başına 5 ciltlik bir ansiklopedi olabilecek değerde. Tam aradığım yeri bulmak gerçekten keyifli. Konu hakkında yardımcı olan başta Selahattin hoca olmak üzere tüm bilenlere teşekkür ediyorum. Sormak istediğim çok fazla soru var ancak bu bölümü tamamen okuyup bitirmem gerek. Muhtemelen biri sormuştur ve cevabı verilmiştir. Dolayısı ile aynı soruyu tekrar sormayayım. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-06-2017
|
bu başlığı oluşturan cemada ve son hareketi 2017 yılı sonuna denk gelen Selahattin Yılmaz Hoca başta olmak üzere tüm soru soranlara tüm cevaplayanlara sonsuz teşekkürler. kendimce kısa bir bilgi özeti çıkardım ve benim için çok işe yarayacak. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-10-2021
|
Burada balkon konusunda bilgisi yüksek arkadaşlar görüyorum. Bu forumu abone olmadan da takip ediyordum. Artık aranızdayım. Doktor stresten uzak dur ve hayat tarzını değiştir deyince burası aklıma geldi. Çoktandır da okudukça hayaller kuruyordum. Şimdi hayalden gerçeğe dönmeye karar verdim. Uzun bir balkonu var. Çamaşırlık kısmını çıkarınca güneş gören 6x 1.5 metre balkon bana kalıyor. Şehirde çoktan boğulmuş ve 47 yaşına gelmiş ama hala bir köy çocuğu olarak taze bismillah dedim. Bilgi ve ilgi yardımlarınızı bekliyorum. Meyvelitepe üstattan okuduğum yükseltilmiş sebze yatağı tarzı bir şeyler yapabilir miyim. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2022
|
Yeni üye oldum ve aklımdan geçen şey bahçemde bu yaz bir şeyler yetiştirmekti. Umarım bu konuda okuduklarım bana yön gösterir. Ama hangi bitkiyle başlasam bilemedim. Belki daha çok araştırmalıyım ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2022
|
Balkonda maydonoz biber ve domates yetiştiriyorum. çok güzel oluyor |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-04-2022
|
Ted Robin'den sonra bu basligi da tamamen okudum, biraz önce bitti. Şu an kafam o kadar karışık ki, sulama, saksılar, yapraklar vs. zihnimde dönüp duruyor.. Allahtan farkli konulara basliklar actim ve tablette not alma uygulamasi kullanarak ihtiyac olan bilgileri oraya kopyaladim. Özellikle tohum ve fide aşamasıyla ilgili çok güzel bilgiler var. Buradan da sebze fidesi yetiştirme başlığına geçeyim. Selahattin Bey başta olmak üzere, başlığa dolu dolu destek veren herkese teşekkurler. Düzenleyen Naive green : 18-06-2022 saat 10:01 Neden: imla ve özel isim |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-06-2022
|
Topraksız tarım üretimi
sevgili arkadaşlar istanbul da yaşamaktayım. 3000 m2 alanda topraksız tarım imalatı yapmak istiyorum.tarım ile ailem iç içe ancak modern ve tekmolojiyi kullanarak üretim yapmak istemeden dolayı tecrübesi olan arkadaşlardan destek almakm isterim. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
|
Tohumdan marul deniyorum, fakat kış mevsimi nasil olacak tam bilemiyorum. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
|
Ve bu da dikilmeyi bekleyen, viyoldeki marul. Viyoller de a101'de satilan kurabiyenin kaplari aslinda. Dedigim gibi şimdiye kadar sorun olmadi ama birkaç gune soğuklar başlar, umarım kışı çıkarabilirler |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2018
|
Merhaba bunlar da benim terasta yetiştirdiğim marullarım |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
|
Sayın Nur merhaba, çok verimli çok yoğun ve dolu dolu görünüyorlar. Ellerinize sağlık. Benimkiler pek böyle olmadı, sanırım bir ışık sorunu var. Balkon iyi ışık alıyor almasına, ama saksı yerleşimini pek ayarlayamadım galiba. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-12-2020
|
marul türlerini yetiştirirken kendi kendime "bunu kafama eksem orada da yetişir" diyorum. bu yaz balkonda onlarca saksı domates, biber heba olmasına rağmen bir şekilde sağa sola saçılan, oraya buraya düşen marul ve roka tohumları sayesinde hala taze yiyoruz. bana rağmen hayatta kalmayı başarabiliyorlar, o yüzden onları seviyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Düzenleyen Naive green : 07-12-2022 saat 21:19 Neden: imla |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
Ben balkonda domates,salatalık,,roka,maydanoz,biber yetiştiriyorum,ancak şöyle gürül gürül ürün alamadım yıllardır.Bu yılda ekim yaptım uzun saksılarda 9 adet domates fidanım,12 kök çarliston,12-13 kök salatalık,ve yarı yarıya bir saksıya maydanoz ve roka ektim,şimdilik hepsi filiz aşamasında,tohumlar filizlenip büyüyor sonra ürün bekliyorum.Yanlış birşeymi yapıyorum,filizlere farklı bir uygulamamı gerekiyor,**** gübre olarak ne kullanmalıyım.Cevaplarınıza ve yardımlarınıza şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2009
|
balkonda sebzemi yetişir yahu |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2009
|
Şu anda balkonum da domates, biber, lahana, çilek, nane, maydanoz, fesleğen, marul, elma ve limon var. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-07-2009
|
Mersin Adana Antalya gibi şehirler malüm Akdeniz İkliminin etkisinde.Kış sıcaklık ortalamaları 0 derecenin çok üstünde bu yüzden birçok bitki kışın da rahatlıkla balkonda kurumadan kalır.Bu arada 50-60 saksı biberimden kuruyan yok.Hala taze biber var üzerlerinde.SEVGİYLE KALINIZ... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-09-2008
|
bitkilerimin fotograflarini nasil ekleyecegim bir turlu bulamadim.zahmet olmazsa anlatirmisiniz. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2005
|
neredeyse bir yıl geçmiş. ne bir evim, ne balkonum oldu bu zamanda. o zamanlar yazarken gerçekten samimiydim ama tercihim bilemeden farklıymış demekten başka söyleyeceğim bir şey yok. çalıştığım yerlerden birinin bahçesinde minyatür bir sebze bahçesi yaptım. kışın da yetişebilen bazı sebze tohumları ektim: ıspanak, roka, maydanozlar, marullar, turp, dereotu... başka yer yoktu, bu kadar ekebildim. hepsi çimlendi ve büyüyorlar. umarım iyi kalırlar. yarın, bu sekiz ayda değiştirdiğim dördüncü işimden ayrılıyorum ve artık hep istediğim, uğruna her şeyimi bıraktığım, uğruna yüzlerce masal yazdığım, yazdıklarıma inandığım ve inandıklarımın hepsinin, ama hepsinin olduğu o yere, taksim'e gidiyorum; orada çalışacağım ve yaşayacağım artık. bir masal bu. bir avuç toprak yok taksim'de biliyorum ama kesinlikle inanıyorum, yeni iş yerimde, bunca yılın mühendisi olarak ilk defa bu sitede duyduğum için kıskançlıktan çatladığım, -çatladıkça kötülediğim- pembe domatesleri hiç olmazsa saksıda yetiştireceğim, biliyorum. çok eski bir sözle, sevgiyle kalın. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Cemada.Dilerim yeni işinizde yeni çevrenizde herşey dilediğiniz gibi olur.Sağlıklı ve mutlu kalmanız dileklerimle.Benim balkonumda yetiştirdiğim minik süs biberlerinden bir tohum hemen göndereyim pembe domatesin yanında çok hoş gözükür. |
|
|
|
![]() |
|
|