![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2015
|
sitedeki arkadaşlara ve paylaşmış olduğu bilgilere gerçekten çok ama çok teşekkür ederim... bu balkonu sizlerden öğrendiklerimle var ettim. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-06-2015
|
Alıntı:
Vallahi harika hepsi.. Bende acemi sayilirim bu sene.. Ama o uzun saksilara sadece cilek ekecegim. Salatalik biber ve domatesi 9 kg lik yogurt kovalarina dikecegim. Tecrube oldu.bana bu sene Uzun.saksilarda tam verim alacakken toprak 2-3 fideyi artik.besleyemedigini. Verimin.dustugunu anladim.. Evet tohumdan.sasirtma.harika oluyor.. Ben.salatalikta denedim yumurta kartonunda tohumlari.buyutup asil yerine.dikince harika hizli buyuduler.. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
ben hususen uzun saksılara ektim .çiçeklerimde denediğim ve harika sonuçlar aldığım evsera full-3 bitki besin şurubunu biberlerimde de deneme niyetindeyim bugün ilk besin uygulamasını yaptım bakalım. çiçeklerimde muazzam soonuçlar aldım .eski resimleri biraz yüksek çözünürlüklü olduğu için farkı gösteremiyorum ama,çiçeklerimin şimdiki hallerini de bir ara yükleyeceğim.yeni sayfa açmayı becerebilsem olacak... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
|
Himm organik yapsaydiniz keske ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
evsera organik micro besinli bir bitki geliştirici zaten sayın ahmet yaşar ![]() sadece toprağı zenginleştiriyorsunuz bitki besleniyor doğal besleniyor.hormon vs.**** herhangi hormonel ilaç kullanmıyorsunuz. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-08-2015
|
Benim balkonumda bhut jolokia biberim var dunyanin en aci biberi bu ciceklendi ilk cicegini acti. Aradan 2 gun gecti sabah uyandigimda baktim cicek dusmus neden acaba moralim bozuldu yardimci olun lutfen . |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
aşırı sulamaktan olabilir benim biberlerimde ilk önce fazla sulanmadan 50ye yakın biber dökmüştü zor kurtardım. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
|
ne yapmam gerek sulamıyımmi |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Elbette sulayın ama az sulayın, Fazla su önce çiçek dökümü sonra kök boğazı çürüklüğü derken biberlerinizi kaybedersiniz. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
|
tesekürler sinbaş bey |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() arkadaşlar benim çileklerimin dibinde fotoğrafını yüklediğim mantarlar patlamış dün gece .her hangi bir zarar teşkil eder mi bu mantarlar.zehirlimidir.**** yenilebilir mi. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
gözünüz aydın kar topu gibi mantarlarınız olacak. Olmaması gereken yerde çıkan her şey fazlalıktır arada bir toprağı karıştırın toprağınız zenginleşir. Zehirli olmama ihtimali çok yüksek ama yapacağınız her zirai mücadele ilacını bünyelerinde depolayacağından dolayı zehirli hale gelecektir. Yenmemesinde fayda var. http://www.agaclar.net/forum/sicak-kompost/2181-12.htm bu sayfayı okuyunuz. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
teşekkürler syn sinbas. eh ne diyelim hayırlı olsun artık ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
bu arada itohumdan fidelediğim domateslerimden ilk şaşırmış olduğum fide ağaca dönüp çiçeğe durmuş ... YAŞASIN...!!! ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
|
memeleketimden (rize) bu gün dönüş yaptım. yanımda çay tohumu ve çay tami si (fidesi) getirdim. birazdan dikeceğim saksıya.. resim yüklerim ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Gece sıcaklığı 30 dereceden 20-21 derecelere düşünce meyve tutumu başladı. Saksıyı biraz daha büyük tutmam lazımmış, seneye artık nasipse... |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün boncuk (bebek) domates ve üç renkli acı biber tohumu attım bakalım kaç tane tutacak ve inanın tamamen doğal tohum. Paylaşım zamanına kadar tohum alabilirim umarım tohumlarını paylaşabilmek için can atıyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
bu günde bardak domates ve bodur çeri tohumlarımı toprakla kavuşturdum.hadi hayırlısı |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
ya benim ( salatalık sayfasında fotolarını paylaştım ) salatalıklar gayet sağlıklı durumdalar , fakat her yaprak dibinde koltuk filizi çıkıyor. köke yakın olanlarını temizledim .bundan sonrada temizlemeli miyim , yoksa onlardandamı faydalanayım bilemedim ! bana bir yardımcı oluverin. LÜTFEEEEEEEEENNNNN !!!!!!! ![]() |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Salatalık sayfasına gerekli öneride bulundum. ![]() Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
sayın sinbas size bir sorum olacak ; brüksel lahanası saksıda yetişir mi acaba? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Yetişir 60-70 cm derinlikte her kapta bir kök olur ancak hava sıcaklığı istikrarlı olarak 15-20 derece arasında olursa verimli olur, yüksek sıcaklıkta minik lahanacıklarını saramayabilir. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() teşekkürler evet benim bir bahçeye ihtiyacım var kesinlikle.ama ben bahçedede saksı kullanırım her halde.![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaçsever
|
Domates ve salatalik hangi ay a kadar vermeye devam edecek ? Kapali alanda olsa kis geldiginde mahsul vermeyi durduracakmi ? |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Işık İsteği : Domates ısıyı ve sıcağı sever. Ancak ısı ve sıcaklık dengelenmeli, çok ışıkta, çok sıcaklık, az ışıkta az sıcaklık dengesi kurulmalıdır. Sabit sıcaklıkta düşük ışık, şiddeti, çiçek dökülmesine sebep olur. Nem İsteği : Domates % 50-80 arasında oransal nem ister." Bu bilgiler ışığında bulunduğunuz bölgeye göre tespitini yapabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
|
teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-10-2015
|
Saksıda ve Balkonda Yetiştirebileceğiniz Yeşillikler ve Sebzeler Domates, Tatlı, Acı Biber, Patlıcan, Taze Fasulye, Barbunya, Bakla, Börülce, Bezelye, Semizotu, Maydanoz, Fındık Turp, Geniş Yapraklı Roka. Kaynak: Yiyeceklerin Direnişi |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Geniş bir saksıya şu son yıllarda çok meşhur olan salata karışımlarından uzakdoğu baharlı salata karışımı tohumlarını ektim. Toplamda 7 çeşit hazır gelen tohumlara ben de roka ve kıvırcık tere tohumlarını ekledim. Fazla büyütmeden karışık hasat edeceğiz. Zaten bu kadar sık ekilen tohumlardan çıkan bitki ne kadar gelişebilir ki... |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Tek kök yetiştirdiğim kereviz. Üst kısmından epey yaprak aldık, turşunun üstünü kapamak için. Yakın zamanda kökleyip neticeyi hep beraber göreceğiz artık. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-11-2007
|
Balkonda Marul, Maydanoz, Tere, Roka
Herkese Merhaba, Bahar döneminde balkonda nane, fesleğen, reyhan yetiştiriyorum. Şimdi kışın balkonda sebze yetiştirme hevesindeyim. Forumda bu kısımda yazılanları okudum. Fakat yine sorularım var. Birisi bunları okuyup da yardımcı olursa çok sevinirim. Bu akşamdan tohumları ılık suya koydum. Sizden gelecek cevaplara göre de ekmek istiyorum. 1. Şu an İstanbul'da soğuklar başladı. Marul, tere, roka, maydanoz balkonda olur mu? Geceleri soğuk kötü mü etkiler? Balkon sabahtan öğlene kadar güneş alıyor. 2. Tohumları ilk önce evin içinde küçük kaplara ekiyim mi? Filizlenince de balkondaki saksılara şaşırtma yaparak eksem olur mu? 3. Bu soğukta balkonda bu sebzeler olmaz derseniz evimizin 15 derece civarında olan odasına mı koymalıyım? Bu oda aydınlık ama sadece güneş batarken yarım saat kadar güneş görüyor. Bu kadar yeterli olur mu? 4. Uzun saksılarım var, Toprak, torf ve bulursam zeolit ile karıştıracağım. Saksılarım 25 cm derinliğinde. Toprağa başka bir şey karıştırmam gerekir mi? Saksıların derinliği yeter mi, daha derin saksı bulmam gerekir mi? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. |
|
|
|
![]() |
|
|