![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-02-2009
|
dün ektiğim roka tohumları ve arpacık soğanlarım. son iki fotoğrafta sarımsak büyüklüğünde kendiliğinden çimlenen lalelerim var, ilk seneleri sanırım güçsüz olacalar, belki içleinde açanlar olur ![]() geliştikçe paylaşacağım sevincimi ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-06-2008
|
Arkadaşlar, sebzeleri balkonda yetiştirebilmeyi başarmakta önemli bir konu da, güzelim sebzeleri, fideleri ve de tohumları kuşlardan koruyabilmek biliyorsunuz. Geçen sene her ne kadar, kuşların gözünü alsın diye CD, dönen pervane, vs alıp astıysam da herhangi bir fayda göremedim; bu yüzden de, geçen hafta Bauhouse'da gezerken, kuşlar için balkon ağı satıldığını görüp aldım. 7,5 ytl'ye 6metreye 2 metre ağ alınabilmekte. Sanırım farklı ebatları da bulunmakta. Görüntü açısından ya da başka hususlarda sorun olur mu bilmiyorum, ama işi garantiye almanın tek yolu bu gibi gözüktü bana.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-01-2009
|
kovada sarkaç biberler
merhabalar, bir denememi paylaşmak istiyorum. http://www.amazon.com/Felknor-Ventur...5647597&sr=8-1 adresinden aldığım ilham ile küçük bir kovayı 8 yerinden tornavidayı ısıtarak delikler açtık ve çeşitli türlerdeki biber fidelerini yerleştirdik. kovanın üst açık kalan yerine de 4 adet fide daha ektik. şu anda gayet güzel büyüyorlar annemden de sipariş aldım onun içinde tohum ektim şimdi biraz büyüsünler bir kova daha hazırlayacağım. deneyecek arkadaşlara başarılar. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-02-2009
|
Karadeniz bölgesinde Domates tohumlarının ekimi için en uygun zaman nedir? Yardımcı olursanız sevinirim. (bu konu daha önce geçmiş olabilir ancak bulamadım ) |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-01-2009
|
Teşekkürler, Malbman |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-02-2009
|
Teşekkürler, Sercan. o zamana kadar sabradeicem artık napalım. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar. Bugün size hanım terliğimin resmini sunacağım (Achocha) Balkonumda saksıya ekmiştim ve şimdi sarılıp gidiyor bir yerlere Üzerinde minik çiçekler ve sebzeleri var. Henüz bir cm kadarlar. Çok tatlı şeyler ve de çok komikler. Çarık şeklinde.Şimdiye kadar hiç yetiştirmedim ve hep fotoğraflarını görmüştüm.Balkon kapalı olmasına rağmen yinede soğuk sayılır bitkim için...Biraz cansız cansız uzanıyoruz gibi. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-06-2008
|
Arkadaslar ben bugun kucuk pet bardaklara, ilerde saksilarda yetistirmek uzere, maydanoz, dere otu, kekik, nane ve biberiye tohumlari ektim. Bu sene balkonumda cicekten cok baharat olsun istiyorum. Elimin altinda kolayca olursa taze taze koparip salatalarima dograrim diye dusundum. Ilk kez tohumdan birseyler yatistirmeye calisiyorum. Umarim basarili olurum. Gecen yil tohumlarini aldigim sebboylarimi 3 gun once ekmistim hic umudum yoktu ama yeserdiler. Bu da bana cesaret verdi ve baharat tohumlari ektim. Ihtiyacim olan tum bilgileri bu forumdan edindim. Herkese cok tesekkur ederim. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-12-2008
|
Keşke tohumlarınızı bardaklar yerine direkt saksılara ekseydiniz. Sonra bunları nasıl saksılara alacaksınız? Hem daha güzel büyürlerdi. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
|
Haklisin Maviyesil. Tecrubesizlik iste. Birde ya tutmassa korkusu oldu sanirim. Tutarsa saksiya alirim tutmassa yapacak birsey yok zaten. Aslina bakarsan ben saksi topragi almak icin gittim ve gorevliye tohumdan yetistirecegimi soyledim. Gorevli bana bir torba bisey verdi ben toprak saniyordum ama o kadar hafiftiki sordum bu neden hafif diye. O da bu tohumlari ekmen icin farkli bir malzeme dedi. Sanirim sizin torf diye tabir ettiginiz sey ya da farkli bir karisim. Sadece tohumlari kolay yesermesi icin kullaniliyormus. Gorevli ilk tecrubenizse bunu kullanin sonra saksiya gecirin o zaman da size farkli bir karisim veririm dedi. Benimde aklima yatti ama birdaki sefere direk saksiya ekmeyi dusunuyorum. Bu bardaklardan saksilara nasil gecirecegimi inan hic bilmiyorum. Ysayip ogrenecegim sanirim. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Karamela aslında görevlinin söyledikleri doğru; ama başka tohumlar için. Mesela ben domates ve biberlerimi torflu toprağa ektim sonra bahçeye dikeceğim. Moralinizi hiç bozmayın, acemilikte neler neler yapıyoruz bilmeden. Tohum ekmeden önce forumları okursanız hata yapma olasılığınız azalır. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
|
Tesekkur ederim Maviyesil. Eger cimlenirlerse sevincten ucarim sanirim forumu bol bol okuyup surekli yeni seyler ogrenmeye calisiyorum. Domates ve biberleriniz insallah mutlu bir sezon yasayip bol bol meyve verirler . ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Umarım büyürler, bu konuda pek başarılı değilim sanırım. Daha öncekileri malesef kaybettim. Bence sen saksılara yeniden dik yeşilliklerini, bardaklardakini de afiyetle yersin. Birşey daha söyeyim aklıma gelmişken. Maydanozları büyüyünce makasla saplarından kes, yenileri daha gür çıkıyor. Ben de maydanoz forumundan öğrenmiştim. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
|
Bugun Ukrayna'li bir arkadasim beni ziyarete geldi ve pet bardaklarimi sordu bende anlattim. Meger oda evinde baharat yetistirmek istiyormus ama nasil yapacagi konusunda hic fikri yokmus. Ben eh biraz ondan tecrubeliyimya hani hemen elimdeki kalan pet bardaklara maydanoz, dere otu, nane ve kekik ekip verdim. Spreyleme yontemiyle sulayacagini 3 haftaya kadar cimlenecegini ve diger ayrintilarida anlattim . Herseyi bu forumdan ogrendigimi de soyledim ama turkce bilmedigi icin kendisini cok sanssiz hissetti. Ama giderken o kadar mutluyduki bardaklariyla evden ayrilirken onlara gozu gibi bakacagina ve cimlendiklerini gormek icin sabirsizlandigini soyledi. Bende cok mutluyum onun adina..Maviyesil cok tesekkur ederim. Evet haklisin ben toprak alip saksilarima elimdeki kalan tohumlarimi ekebilirim. Nasilsa evde dunya kadar bos saksi var. Nasilsa ekmeyide ogrendim Iyki bu forum var. Dusunun dunyanin diger ucundan bile insanlar bir vasisayla bu forum sayesinde faydalanip mutlu oluyor. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
|
Arkadaslar biraz once kekiklerimin cimlendigini gordum ve cok sasirdim. En az iki hafta da cimlenir yaziyor paketinde ama 3. gununde cimlendiler. Ben buradan ogrendigim sekilde yapmistim ve sanirim bunun faydasi oldu. Uzerini strec filmle kapatmak filan gibi. Zira oyle bir bilgi ne pakette ne de aldigim cimlendirme topraginda yaziyor. Iki pet bardaga ekmistim. Ikisinde de cimlenme var. Simdi ikisinide pencere onune gunes alan yere koydum. Bundan sonra sulamayi azaltip ( sadece nemlendirecek kadar spreylemek ) saglikli kekik fidanlari olmalarini izleyecegim. Umarim cok s1k ekmemisimdir. saksiya da saglikla gecirebilirim insallah. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-03-2009
|
herkese merhaba arkadaşlar, ben forumda da sebze yetiştiriciliğindede yeniyim. bağımlılık yapar dediler gerçekten öyleymiş. şimdi işten eve gelip nekadar büyüdüklerini çıkıp çıkmadıklarnı görmek için sabırsızlanıyorum. şimdilik cherry domates, brokoli, salatalık, fındık turp, roka, semiz otu, fasulye, barbunya vs ektim. çıkanların fotolarını ekliyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
|
sevgili karamel bir sorum olacak. kekik ektiğinden bahsetmişsin. ben tohumunu bulamıyorum kekiğin nereden bulabilirim yardımcı olabilecek biri var mı? ![]() |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2007
|
Alıntı:
Ben Praktiker'de buldum kekik tohumunu , yapı marketlerin bahçe bölümlerinde bulabilirsiniz. Vilmorin firmasının tohumları genellikle bu yapı marketlerin hepsinde yer alıyor. İsterseniz bende gönderebilirim size tohum, ama kargo filan derken pahalıya gelir . En iyisi bulunduğunuz yerde bu tip bir market varsa oradan alın. |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Özlem Eylül, bahçe sebzeciliği işi gerçekten çok keyiflidir ben de bu işe ikibuçuk ay önce başladım. Önceleri gayet normalken )) sonra bu iş öyle bir kanına giriyor ki insanın gerçekten işi gücü bırakıp bütün gün onlarla uğraşmak istiyorsunuz. Şu an günde en az bir saatim sebzelerim ve diğer bitkilerimle geçiyor.Gönderdiğiniz resimlerden hepsi iyi durumda görünüyor fakat şu asker gibi sıraladıklarınız maydonoz mu yoksa yanılıyor muyum ? Aşırı sık göründüler bana. Seyreltme yapacak olsanız bile çok sıkışık gibiler epey bir telef etmek zorunda kalabilirsiniz. Benim en büyük hatam sebzelerim tohumdan çıktıktan sonra suyu fazla vermeye devam ettiğimden çok zayıf ve uzun boylu fidanlarım oldu. Şimdilerde suyu nasıl vereceğimi öğrendim de gövdeleri kalınlaşmaya başladı ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
|
bilgi için teşekkürler canerkus, evet yakınımda var yapı marketler bulabilirim sanıyorum. Asker gibi görünenler roka seyreltmem gerek artık galiba onları. tohumlar okadar küçücük ve ben okadar acemiydim ki sonuç bu oldu ![]() ama telef olmayacaklar talip olanlar var komşulardan ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-06-2008
|
özlem hanım; aslında aslına bakarsanız rokaları ve de tereleri sık ekmek de fena bir iş olmayabilir. Ben de geçen sene ilk kez saksıya sebze vs ekerken, roka ve tereleri sık ekmiştim, ama daha sonra bütün yaz makasla üzerlerinden kestikçe yerlerine yenisi çıktı ve bol bol mis gibi roka ve tere yemiş oldum. Tabi, daha seyrek ekerseniz daha iri yapraklı olurlar, ama eğer dibinden sökerek değil de üzerinden makasla budayarak yiyecekseniz, böyle daha cılız, sık ama aynı lezzette roka/tere de olabilliyor neticede. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-04-2009
|
Bi sorum olucak
Merhaba ben balkonumda sebze yetiştirmek istiyorum saksıda hangi sebzeleri yetiştirebilirim ve de hangilerinden çabuk sonuç alabilirim şimdiden teşekkürler iyi günler ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-05-2008
|
Çok tecrübeli değilim ama şu anda yetişebilen domates, hıyar, biber, roka, maydonoz, marul, tere, roka, .... vb. Yani bu dönemde pazarda görebileceğiniz sebzeleri ekebilirsiniz... Sadece saksıların boyutu ekip dikeceğiniz sebzeye göre değişiyo... Çabuk sonuç almaya gelince, forumdaki yazıları okuyunca sabretmeyi öğreniyo insan... |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-04-2009
|
bilgiler için çok teşekkürler. çok heycanlıyım hemen çıksın ıstıyorum napıım ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
|
Öncelikle herkese selam: Bende bahçem olmadığı için balkon hatta pencere önü sebzeciliğine başladım ...Amatör olarak başlangıç yaptım şimdilik... Tohumlarım sınırlı sayıda olduğu için telef etmek istemedim ayrı ayrı pet bardaklara ektim... Başlangıç için torf ve perlit kullandım..![]() Yağmurlama sulama işini pet şişenin ağzını iğneyi ısıtıp delerek çözmeye çalıştım.. ![]() Marullarım... Tohumları çok sık ekmemeye çalıştım.. 5x5 olacak şekilde ektim ![]() Domateslerimi daha sonra büyük saksılara çimlendireceğim ![]() Hıyar, acur ve kornişonlarım ![]() Ayrıca daha sonra ekeceğim ve 12-24 saat çimlenmesi için beklettiğim turp ve marul tohumlarım da var... İnş. çimlendikten sonra resimleri paylaşacağım... Domateslerimden 1-2 tanesini ters dikeceğim çimlendikten sonra... ![]() ![]() Düzenleyen zm_sayhan : 04-04-2009 saat 01:46 |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
|
Ayrıca pet bardakların ve saksının üstünü gazete kağıdıyla örttüm çimlenme oluncaya kadar... :-) |
|
|
|
![]() |
|
|