![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2008
|
teşekkürler bahtiyar02, Bende ilk baştan senin gibi düşünüyordum fazla ürün vermezler diyordum fakat iyi bir organik gübre ve sulamayla oldular.tahminimden daha güzel çıktılar.saksıda bile yetişebilecek özellikte.tohumlarını çıkardım kışın evde yetiştirmeyi düşündüğümden şimdiden tohumları ektim balkonun içinde büyüyorlar.kapalı ve güneş alan balkon avantajını kullanmak istiyorum.hormanlu domates yemektense evde kendim yetiştirip yerim hemde organik olur.saygılar... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-09-2006
|
nariel ben daha dün ektim tere pardon saat 12 gecmiş sabaha 3 gün olacak ama güneş görmüyor fazla bir haftadan önce beklemiyordum ama sen 2 gün diyorsun sabah ilk işim balkona koşmak olacak |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-07-2008
|
merhaba saygılarımla tohumdan domates ektim büyüdüler ama çiçek yok |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu.
|
Nariel dostum resimde gördüğüm kadarıyla toprağı yetersiz ve saksıda küçük.bitki zayıf kalmış.saksıyı değiştirip gübre takviyesiyle düzelir sanıyorum. süs kabakları uygun bir saksıda ve bakımla yetiştirilebilir bence.aynı şeyi oğlum saksıya 3 adet kış kabağı çekirdeği ekmişti.sizinkinin boyuna gelince saksıdan çıkarıp toprağıyla birlikte tarlanın bir köşesine ektik.bu gün de ilk kabağı getirdiler 5-6 kğ ağırlığında bir kış kabağı. saygılar |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-07-2008
|
ilk fotoda jelipano diye ektiğim biber var bariz olarak diğerlerinden daha kısa ve daha koyu renkli olarak çıktı böyle yavaş yavaş büyüyyor çok hoş . ikinci fotodakiler jelipano olarak ektiğim çiçek çıkmasına rağmen hala bir atraksiyon göremediğim biberlerim bu kadar büyümeleri normalmi ayrıca son fotoda sırığa sardığım domatesler var sanırım cinsi ya fantom ya da cherri ama sırıkmı bilmiyorum |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
|
Herkese merhaba. Yeni başladığım evde sebze yetiştirmek işi hakkında bende birkaç fotoğrafla size eşlik etmek istedim. İlk olarak minik seramın resmini ekliyorum. Tohumun daha çabuk çimlenmesi için kendimce böyle birşey düşündüm. Şuan mutfakta duruyor saksılarım. İkinci olarak ise ilk ektiğim kış kekiği bitkim. Ancak ondaki gelişme biraz yavaş gibi. Kış kekiğini eşim ekmişti, ilk çimlenen bitki kekiğimizdi ama gelişimi biraz yavaş ilerliyor. Üçüncü resim ise salatalık tohumlarına ait.Bu hale gelmeleri tam 24 saat içinde oldu ama nasıl oldu bizde anlamadık. Bir önceki gece baktığımızda hiçbir çimlenme belirtisi yoktu. Ertesi gün işten gelip strec filmi kaldırınca böyle bir görüntü ile karşılaştık. Eşim filmleri çok sıkı sarmış ve ev alttan ısıtma belki bunun etkisi ile bu hale gelmiş olabilirler. Son resim ise bugun ekmeyi düşündüğüm turp, marul ve sarımsak otuna ait tohumlar.Bu sefer farklı bir yöntem deneyip organik sıvı gübre içinde 1 gün bekletmek istedim. Bakalım neler olacak? ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen küçük_bahçe : 08-10-2008 saat 15:26 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın küçük bahçe, aramıza hoş geldiniz. Bizler, sizlerin katılımıyla, bizim gibilerin sayısının artmasından sonsuz mutluluk duyanlardanız. Çalışmalarınızda başarılar. Gelişmeleri sık sık paylaşırsanız, biz de bilmediğimiz ya da o ana kadar gözden kaçırdığımız şeyleri de sizden öğrenme şansımız olur. Bu arada, kekikleriniz çok sık olduğu için yavaş gelişiyor olabilir. Biraz seyreltmeyi denerseniz, yararı olacaktır sanırım. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-05-2008
|
. Bu arada, kekikleriniz çok sık olduğu için yavaş gelişiyor olabilir. Biraz seyreltmeyi denerseniz, yararı olacaktır sanırım.[/QUOTE] Kesinlikle katılıyorum. Çunku ben ,hani su pencere önü bostanları diye satılanlardan almıstım. Roka tohumlarını sanırım o kadar sık ekmişler ki,önce hepsi bole yesil yesil cıktı cok mutlu oldum ama sonra büyümedi, olmadı hep kurudu, yapraklarında minik delikler oldu .Sonra ben onun topragını alıp, domates saksını yukseltmek icin kullandım. Şimdi domates bitti icinden rokalar doldu tastı )))))))) cok alem bu bitkiler ) |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
|
Herkese günaydın. Size dün akşam çekilmiş olan salatalık ve maydonoz fotoğraflarımı da göstermek istedimBir önceki salatalık resimlerinden 12 saat sonra çektiğim salatalıklarım bu boyuta ulaşmışlardı. Merak ediyorum, acaba ben ilk defa yetiştirdiğim için mi bu kadar tuhaf karşılıyorum yoksa salatalıklar gerçekten bu kadar çabuk mu gelişiyorlar? ![]() ![]() Düzenleyen küçük_bahçe : 08-10-2008 saat 11:56 |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaçsever
|
azimliyim ama. .:)
Alıntı:
tekrar deneyecegim ama azimliyim ,bu sefer ya aldıgım maydonozu saplayarak deneyecegim ya da buradaki arkadaslardan tohum alacagım. Sanırım B şıkkı çok makul ![]() |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
|
Sn. Kürşad, sanırım haklısınız. Aslında ben tohumlar çimlenene kadar saksıların gölge ve serin bir yerde tutulması gerektiğini okumuştum hep. Dolayısı ile saksılar güneş ışınlarını alan bir yerde değillerdi ancak ışık alan, mutfak camımızın önünde ve yerde duruyorlardı. Dün akşam bende salatalıklarda böyle bir problem olabileceğini düşündüm ve bugün onları daha güneşli olan çatı katımıza yerleştirmeye karar verdik.Bu arada sebzeleri dışarıda değil evin içinde tüm gün güneş alan ve soğuk olmayan çatı katımızda büyütmeyi düşünüyoruz. Bakalım nasıl olacaklar bende merak ediyorum. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
|
Salatalıklarımızın bugünü
Salatalıkların acil güneşe ihtiyaçları olduğunu düşündüğümüz için dün akşam sebzelerimizi terasa taşımak zorunda kaldık.Vakit olmadığı için fazla düzenleyemedik ama en azından bugün bütün gün güneş ışığı görecekler. Salatalıklar dün biraz daha boy atmışlardı. Kürşad bey size bir sorum olacak, etiole olan bitkiler, daha sonrasında gerekli ışığı alabilecekleri ortama yerleştirildiklerinde sorun ortadan kalkar mı? Ayrıca kış mevsimi için sebzelerimizi yetiştirmeyi düşündüğümüz yerinde bir fotoğrafını göstermek istedim. soğuk değil ve gün boyu güneş alıyor. En son fotoğraf ise minik limonumuz. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Bitkiyi direk güneş ışığı, kuraklık, fazla su gibi şeylerle strese sokmazsanız gelişecektir. Şu an taze sürgünlere benziyor ve hücre duvarları sertleşmediği yani odunsulaşmadığı için gayet hassas durumda. Kavurucu derecede güneş ışığı almaz sanırım bu mevsimde, yine de aşırı güneş ışığı alırsa bir miktar gölgeleme yapabilirsiniz bir tül perdeyle, bir de sarılgan cins ise iple askıya alınız. 3-4 tane esas yapraklar çıkıncaya kadar dikkat ediniz. Şu an çok fazla besine ve suya ihtiyacı yok, Bir de alt resimdeki kamkat mıdır? |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
|
Sn.Kürşad her mesajda sizden yeni birşey öğreniyoruz. Teşekkür ederiz. Biz limon olarak biliyoruz, hediye gelmişti. Ama şimdi kamkat için nette arama yaptım ve bizim limon cidden kamkat'a benziyor. E şimdi limon mu kamkat mı? |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
|
hımmmm .... evet bu sorunun cevabını simdi ben de cok merak ettim |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
|
Bilgeal annemler Antalyadan 3 gün önce getirdiler. Aslında tohum siparişi vermiştim orada çeşit boldur diye ama tohum bulamamışlar onun yerine limon diye bu bitkiyi almışlar. Bana 30 Ytl verdiklerini söylediler ama bilmiyorum doğru mu, hediye olduğu için yanlış fiyat söylemiş olabilirler. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaçsever
|
)) anladım küçük bahce ben de bunu fidanlıklarda hic goremedim o yuzden sorayım dedim |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
|
Kamkat ise, eşimin değişik planları var. Baharda bonsai yapmayı düşünüyordu, bu işlem için benim sevimli bitkimi kullanacakmış. Bu arada benim sebzelerimde hiç bir değişiklik olmadı. Daha az su veriyorum ve ışıkta alıyorlar ama hala çok hızlı uzuyor boyları hatta salatalıklar artık eğilmeye başladı, yapraklarını taşımak zor geliyor gibi. Domates, biber, maydonozlarda aynı durumda. Su vermiyorum torf nemsiz kalıyor, korkuyorum ölecekler diye, su verince boyları çok uzuyor. Ne yapacağımı şaşırdım. |
|
|
|
![]() |
|
|