![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Gübrelemeyi nasıl yaptınız ve ne kullandınız ? Bakımı konusunda biraz bilgi verir misiniz. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2016
|
kudret beyden aldığım besin eriyiklerini kullanıyorum 2 3 günde bir duruma göre suluyorum |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Gübreyi azaltın biraz ara verin ve gözlemleyin bence .. Geçen yıl başımıza aynı olay geldi, toprağı kendimiz hazırlamıştık kuş gübresi koyun gubresi koyduk toprak karışımına ölçüm yaptığımda toprağın asidik olduğunu ve ph değerinin diğer saksılardan daha düşük olduğunu gözlemledim. Toprak gübre karışımını ayarlayamamışız. Araştırma ya devam edip başka fikirler olursa buraya yazarsanız bizlerde faydalanabiliriz. Kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-05-2017
|
Merhabalar Bu ayda tohumdan yetişirmi bu biberler? Birde tozlaştırma falan gerekiyormu yoksa kendi meyve veriyormu? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2012
|
Torfta yetiştirdiğim süs biberlerim ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2017
|
Arkadaşlar size bir sorum olacak: 1-)Süs biberleri en fazla kaç yıl yaşar? 2-)Süs biberleri en fazla kaç metre boy yapar? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2012
|
1 sezondan sonra verimleri baya baya düşüyor. kışı yaşayan kökler büyük orada ölüyorlar fidenin üst kısmı saglam kalsada zarar görmüş kökler sezonda istenilen verimi vermiyor ama siz illa yaşatıcam verim önemli degil derseniz 3 yıl yaşaya bilir. Benim bildiğim bilgiler bu şekilde, |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Denizakvaryumu, Kurutulmuş dolma biber yedinizmi hiç bende acıyı çok severim ama onlar çok acı ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
mavi-yeşil
Giriş Tarihi: 20-03-2007
|
Merhaba, Biz de, daha doğrusu babam, yazın balkonumuzda hazırladığımız bir platformda biber yetiştiriyor. Çok acı bir biber, hani şu kurutulup kırmızı kırmızı halde kışın yemeklerin içine bir tane atılan o küçük biberlerden. Pazarlarda da satılır bilirsiniz. Onlar da süs biberi midir ? Her sene tohumlarından ayırıp, bir dahaki seneye yeniden ekeriz. Yıllardır böyle devam eder. Daha sonra resmini de eklerim, süs biberi olarak geçip geçmediğini merak ediyorum. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Birde ben tohum yollayayım bari size belki istediğiniz gibi çıkar |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
nasıl ağaç olacak şekilde, adı üzerinde süs büberi, meyvesi için yetiştirmiyoruz ya. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl resimlerini paylaştığım Süs Biberim sağ sağlim kışı çıktı ve 1 yaşını doldurdu. Kışı bir iskelet şeklinde geçirdikten sonra son görünüm bu, üzerinde çiçek tomurcukları mevcut, hazır kök-dal olunca tohuma göre daha hızlı gelişiyor fakat asli biber görünümüne karşın gövdeden fışkırmış ayrı bitkilermiş gibi duruyor. Bakalım daha kaç yıl yaşayacak. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-05-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-04-2014
|
Merhaba, Bende balkonda süs biberi yetiştirmeye çalışıyorum. Geçen sen kuruttuğum süs biberinin tohumlarını ektim ve biberlerim büyüdü. Çiçek açıyor ancak kuruyup dökülüyor. Ayrıca alt taraftaki yapraklarda da sararma oluyor? Acaba benimde sorunum sulamadanmı kaynaklıdır? Ne yapmam gerekiyor? Bende sulamayı azalttım ancak hala dökmeye devam ediyor. |
|
|
|
![]() |
|
|