agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Balıklar (https://www.agaclar.net/forum/baliklar/)
-   -   Ciklet (cichild) Balıkları (https://www.agaclar.net/forum/baliklar/7044.htm)

HAKAN_O 18-08-2008 14:30

Bana bu chıklet balıklarının akvaryumunda bıtkı olmaz dedıler dogrumudur?

ServetAydoğan 18-08-2008 14:38

Melek, discus gibi bazı güney amerika chiclidleri ile birlikte canlı bitki olur. Diğer chicklid türlerinde ise gerek kumu kazmaları gerekse bitkileri yemeleri nedeniyle olmuyor. Ancak anubias gibi sert yapraklı bitkiler koyulabilir. Bunları da genellikle kayalara sabitlemek gerekiyor, **** bir şekilde akvaryum tabanına bağlanmalı.

haxal 19-08-2008 02:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakan KINACI (Mesaj 219587)
KÜSÜZ

:p:p:p:p

mfirat 24-12-2008 20:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi spawn (Mesaj 199129)
arkadaşlar benım1 tane melek balıgımla 1 tane japon balıgım var ama melek balıgı japonun gozunu oydu napabılırım yardımlarınız için şimdiden teşekkurler

Japon baıklarının göz kısmı narın ve balıklar için çok cezb edici bir lezzete sahiptir.sadece melekler için geçerli değil bu eğerki japon balığı besliyorsanız yaninda onun gibi yumuşak huylu bir balık beslemeniz gerekli diye biliyorum.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hakan KINACI (Mesaj 199158)
Sn.spawn,
Melek balığıda bir tür cichliddir ve japon balığı ile aynı ortamda olmazlar.Hem su koşulları hem de bulundukları habitatları birbirine uyumsuzdur.
Akvaryumunuzda ya melek balıklarını **** japon balıklarını besleyeceksiniz.Tercih sizin, bir de japon balıkları için önerilen su miktarı her bir japon balığı için 30 litredir.Sebebi ise japon balıkları, havuz balıklarıdır ve bol oksijenli suları severler.

Melek balıklarının cichlid olduğunu sizden öğrendim.Yani bir melek ile ben kılıç veya lepistes beleyebiliyorum.Bunun yanı sıra melek dahil diğer saydığım balıkları bir imparator,sarı prenses veya yunus türleri ile besleyemiyorum.Bana bu konuda biraz bilgi verirseniz cok mutlu olurum

erdek 21-01-2009 00:54

Yunuslarım

3 Eklenti(ler)
[ATTACH][ATTACH]Eklenti 59766[/ATTACH][/ATTACH]

Bunlarda benim yunus cikletlerim.

erdek 21-01-2009 01:00

Yavru yunuslar

3 Eklenti(ler)
Yunus yavruları.:)[ATTACH][ATTACH]Eklenti 59769[/ATTACH][/ATTACH]

mehtap051 09-08-2009 12:08

Bunlarda bizim balıklar
http://img198.imageshack.us/i/pic0016f.jpg/

mehtap051 09-08-2009 12:39

4 Eklenti(ler)
[QUOTE=mehtap051;477259]Bunlarda bizim balıklar

bari 16-09-2009 12:26

Eskişehir'de Yeni Sofça diye bir köy var. Köyde harabe bir kaplıca var, bu kaplıcanın çevresinde ufak göletler ve sazlıklar oluşmuş. Bu göletlerde zebra cikletler yaşıyor, ortama uyum göstermişler. Lepistesler'de var aynı ortamda. Su sıcaklığı yaz kış sabit herhalde. Lepistesler çok eskiden vardı. Cikletleri sonradan atıldı herhalde..

kömür 16-09-2009 13:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bari (Mesaj 497840)
Eskişehir'de Yeni Sofça diye bir köy var. Köyde harabe bir kaplıca var, bu kaplıcanın çevresinde ufak göletler ve sazlıklar oluşmuş. Bu göletlerde zebra cikletler yaşıyor, ortama uyum göstermişler. Lepistesler'de var aynı ortamda. Su sıcaklığı yaz kış sabit herhalde. Lepistesler çok eskiden vardı. Cikletleri sonradan atıldı herhalde..

Mümkündür zebra cikletleri sonradan bırakmışlardır. Uyum gösterirler ya da gösteremezler bilemiyorum, ancak bu hiç uygun bir durum değil. Bölgenin doğal dengesinin bozulması veya zarara uğraması kuvvetle muhtameldir :(

bari 16-09-2009 14:38

O alanla sınırlı kalıyor, çünkü su başka bir dereye dahi karışsa, soğuk suda yaşayamazlar herhalde. Lepistesleride yiyorlardır, zaten lepisteslerde çok fazla üreyen bir tür. Doğal denge açısından fazla tehlike oluşturabilecek bir durum yok gibi uzun **** kısa vadede.. Kepçeyle bir kaç tane yakalamıştık, çok akıllılar yakalaması zor. Tam zebra gibi değiller, çizgiler yukardan aşağı boydan boya değil, yarıya kadar. Dikkatli gözlemleyince yavrularını gezdiren anaçlar görünebiliyor, yanlarına hiç balık yaklaştırmıyorlar hemen kovalıyolar, normalde sürü halinde geziyolar.

Maestro_ignoto 28-09-2009 16:32

80 litre 4 dişi 1 erkek Sarı prenses besliyorum.

Hakan KINACI 02-10-2009 08:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mfirat (Mesaj 335143)
Melek balıklarının cichlid olduğunu sizden öğrendim.Yani bir melek ile ben kılıç veya lepistes beleyebiliyorum.(Evet besleye bilirsiniz. Sebebi ise aynı su değerlerine uygundur.)Bunun yanı sıra melek dahil diğer saydığım balıkları bir imparator,sarı prenses veya yunus türleri ile besleyemiyorum.(Doğrudur besleyemesiniz.Hem aynı habitada uygun değiller hemde yaşam düzenleri çok farklı yunus, sarı prenses dediğiniz balıklar bölgeci ve sert balıklardır.) Bana bu konuda biraz bilgi verirseniz cok mutlu olurum

Bilmem yardımcı olabildim mi? eğer yetersiz gördüyseniz bilgileri özel mesaj ile bilgilendirin size bu konuda çoook geniş bir döküman verebilirim.

Emre Kuzu 07-01-2010 23:30

İyi günler bende 2 adet zebra ciklet var bunlar 6 7 senedir bir kavga içindeler anlaşamadılar. birbirlerini kovalayıp durdular.
Bunun nedeni ne olabilir? ayrıca insanlardan çok korkuyorlar kapıdan birisi girdiği zaman oraya buraya kaçışıyorlar bazen bir yere çarpıp kendilerini yaraladıklarıda oluyor. ama 2side gayet sağlıklı bunlara rağmen. ancak ben kavga etmelerini istemiyorum.
Akvaryumumda birde siyah papağan balığı var 1 ay oldu alalı.

Emre Kuzu 07-01-2010 23:38

1 Eklenti(ler)
Resimleri.

bahtiyar02 15-01-2010 08:42

Frontozalarım

5 Eklenti(ler)
Evde 3 yıldır baktığımToplam :5 adet frontosam.Birde cinsiyetlerini çıkarabilsem:( Yaklaşık üç yaşında ürediklerini okumuştum.Bu sene doldurdular.İnşallah yavruları olur.;)
Saygılarımla

bahtiyar02 15-01-2010 08:46

Sevgili erdek ve sevgili mehtap051;
Maşallah nazar değmezsin. Balıklarınız çok güzel.Bol yavrulu ve sağlıklı balıklar.
Saygılar

açelya çiçeği 24-06-2010 15:43

piranhanın kafa tutamadığı tek balık türü. 4 piranha ve 4 ciklet aynı akvaryuma koyulduğunda, bir müddet sakin kalsalar da, yem verme zamanı kaçırıldığı zaman savaş çıkar akvaryumda. bu savaş benim akvaryumda bir kez çıktı ve bittiğinde cikletler doymuştu.

qokhanyilmaz 28-06-2010 20:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 564165)
Evde 3 yıldır baktığımToplam :5 adet frontosam.Birde cinsiyetlerini çıkarabilsem:( Yaklaşık üç yaşında ürediklerini okumuştum.Bu sene doldurdular.İnşallah yavruları olur.;)
Saygılarımla

Balıklarınız iki erkek iki dişi şeklinde. Üreme konusuna gelince ikinci erkeği akvaryumdan alıp dişilerin ağzındaki yumurtaları atmasının önüne geçmeniz gerekmektedir. 2 yılda üreyebilecek forma geldikleri doğrudur fakat üremeleri için çok iyi su değerlerini yakalamanız gerekmektedir.Bir de size bir tüyo vereyim akvaryumun iki ayrı ucuna sizin akvaryumun uzdaki küp ten iki ayrı bölgeye koyarsanız erkekler sahiplenip dişilerin üremesi için daha rahat bir ortam oluşturmuş olursunuz.

qokhanyilmaz 28-06-2010 20:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kalyon (Mesaj 559985)
İyi günler bende 2 adet zebra ciklet var bunlar 6 7 senedir bir kavga içindeler anlaşamadılar. birbirlerini kovalayıp durdular.
Bunun nedeni ne olabilir? ayrıca insanlardan çok korkuyorlar kapıdan birisi girdiği zaman oraya buraya kaçışıyorlar bazen bir yere çarpıp kendilerini yaraladıklarıda oluyor. ama 2side gayet sağlıklı bunlara rağmen. ancak ben kavga etmelerini istemiyorum.
Akvaryumumda birde siyah papağan balığı var 1 ay oldu alalı.

Cinsiyetlerinin aynı olmasından dolayı kavga ederler.İkisi de erkek olmasından dolayıdır.Aslında birisini çıkarıp iki dişi alıp tabi aynı boyutlarda bir koloni yaratmanız durumunda çoğalmalarını sağlayıp akvaryumun uzu daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. İnsanlardan korkmaları ise yetişme ortamından kaynaklanmaktadır.Bunun önüne geçmeniz neredeyse mümkün değildir.

Emre Kuzu 28-06-2010 21:22

Teşekkürler Gökhan bey cevapladığınız için.

ihsanozdemir 23-04-2011 20:01

akvaryum merakına dünyanın parasını harcadım :)) tekrar kuruam bir akvaryum :))

tmat06 13-11-2011 14:16

iyi günlerarkadaşlar

ben arkadaşımdan 3 tane imparator 1 tane sarı ciklet yavrusu aldım fakat nası beslicemi ve neler yapıcamı bilmiyorum yardımederseniz çok sevinirim.ayrıca cinsiyetleri nasıl anlaşılır

Gokkurt 11-12-2011 11:31

Sn.tmat06
akvaristliğe yeni başlayanlar için çok zor bir başlangıç yapmışsınız.Size gerekli olan bilgileri detaylı olarak akvaryum.com adresinden bulabilirsiniz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025