agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/index.php)
-   Balıklar (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=379)
-   -   balıklar neden ölür (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=33699)

karaselvi 03-02-2014 14:09

balıklar neden ölür
 
İnsanların yaşaması için havada bir çok denge olması gerekir. Mesela oksijen seviyesi nem seviyesi karbondioksit seviyesi basınç seviyesi gibi.
Balıkların su dengesi daha hassastır çünkü havada çoğalıp gezemeyen mikroplar suda çoğalıp gezerek balıklara yapışır. su dengesi uygunsa bakteriler aşırı çoğalmaz. balıklar bağışıklık sistemi sayesinde bundan etkilenmez.

Ama balıkların dışkı yem artıklarının çürümesiyle artan nitrat asit bakteriler balığın bağışıklığını zayıflatıp balığı hasta eder.

Yeşil motoru taktınız su süngerden geçti su tertemiz oldu hiç pislik yok ama balıklar hastalanıyor kuyrukları eriyor beyaz benek gibi.

Şimdi iyi dinleyin suyu fiziksel temizlemeyle temizlenmez. görmediğiniz asit nitrat balıkları zayıplatıp bakterilerin azına layık hale getirir.

karaselvi 03-02-2014 14:17

suyu düzenleyen asit ve nitratı dönüştürüp etkisizleştiren yararlı bakteriler vardır. bunlar suda gezmez. tutunacak yer ararlar. cam bunlar için uygun değildir. kum yüzeyi yeterli değildir kum altındada su akısı olmadığından yaşayamazlar. filtre süngerinin içinde milyonlarca yüzey vardır ama burdanda su okadar hizlı geçerki bakteriler tutunup çoğalamaz.

karaselvi 03-02-2014 14:28

Pipo filtre bakterilerin çoğalıp suyu dengelemesi nitratı dönüştürmek için uygundur. çünkü burdaki su yavaş akar. bu bakteriler nitratı dönüştürürken oksijen harcar.

Yeşil motorlu filtrenin altındaki süngeri büyütüp birim sngere düşen su akışını düşürürseniz. buda işinizi görür. mesela 2,5 litrelik bir şişenin kafasını kesip motoru takın içine sünger en alta elyaf koyun.

Dış filtrelerde bu işe yarar içinde bakterilerin tutunacağı malzemeler vardır.

silverain13 03-02-2014 15:28

Ayrıca balıkların hastalanmamaları için suyun ısısının sabit kalması çok önemlidir. Büyük akvaryumlarda ısı farkından dolayı ölümler çok az iken küçük akvaryumlarda bu oran oldukça fazladır. Su küçük alanlarda çabuk ısınır çabuk soğur içinde derece olsa bile. Bu ısı değişimleri balıklara büyük oranda sıkıntı yaşatabilir. Ayrıca akvaryumlarınızın suyunu dipten akvaryuma göre 3-4 parmak çekip üstten su ekleyerek hem içindeki dengeyi yok etmemiş hemde suyun dibinde biriken azotu makul oranda almış olursunuz. Bazı kişiler akvaryumlarını tamamen boşaltıp su eklerler bu da oldukça zararlıdır. Akvaryumun dengesini ve akvaryumdaki yararlı bakterileri tamamen yok eder.

karaselvi 04-02-2014 09:44

Suları eksildikce su ekliyorum su değiştirmiyorum. Oranda japon balığım var balkonda 110 cm akvaryum duruyor bazen üstleri bir parmak buz tutuyor. kışın oksijen bol olduğu için hava motoru da yok.

nitrat döngüsü yapan bir filtreniz varsa su değişimine gerek kalmaz. genede arada azmiktar su çekip yenisini eklemek yararlıdır.

karaselvi 04-02-2014 09:51

Nitrat döngüsü yararlı bakteriler yoksa göremediğiniz nitrat içinde yüzen hasta balıklarınızı ne ıspanak ne yumurta sarısı ne vitaminli yemler nede mantar ilaçları hiçbir işe yaramaz. su değiştirmekte yararlı bakterileri yok etmekten başka işe yaramaz.

karaselvi 04-02-2014 10:00

Damızlık bir japon balığım yumurlamadan sonra zayıf düşüp hertarafı mantarla kaplandı ekolojik filtremde yoktu. naptıysam olmadı. son çare balkonda duran içi yosunlanmış bir kovaya koydum. kovadaki su aylardır balıksız duruyordu. balığı suya koyar koymaz. halinde düzelme gördüm ve hızla iyileşti. 110 metrelik akvaryumda ise boyu ikiye katladı. baharda tekrar yumurtluyacak inşallah. iyileşmesinin tek sebebi ne yem ne ilaç sadece ekolojik denge. denge versa balıklar kendi hastalıklarla zaten başa çıkabiliyor.

Arda26eses 30-03-2019 20:07

Hastalıklardan

bahtiyar02 31-03-2019 09:40

5 Eklenti(ler)
Sevgili dostlar; Balık hastalıkları hakkında bilgi veriyorsunuz çok güzel ama bunları resimleyip Dış ve iç filitrelerin görüntüsünü vermek ve nasıl sonuçlar yarattığını anlatmak daha doğru olmazmı? Benim Evimde 3 adet akvaryum var. Üçünde de yaklaşık 20 yıldır ciklet türleri besliyorum.
Saygılarımla


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024