agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Balıklar (https://www.agaclar.net/forum/baliklar/)
-   -   Discus Balıkları (https://www.agaclar.net/forum/baliklar/25867.htm)

habipapo 29-12-2011 16:08

Discus Balıkları

3 Eklenti(ler)
Selam Arkadaşlar,

Akvaryum dünyasında başlarken japon balığı, ustalaşınca tropikal balıklar onlarında yetmediği zamanlarda da cichlid balığı besledim.Cichlid balığının da zevkimi karşılamamasından sonra en son nokta olan discus balığı beslemeye başladım.Bu balıklar çok özenli bir bakım istiyorlar ama başka hiç bir balığın vermediği veremediği zevki bu balıklardan aldım.Fakat bu balıklardan beslemek isteyen arkadaşlarıma çok iyi araştırıp çok iyi hesapladıktan sonra bu balığı beslemelerini öneririm.3 kez ve yüzlerce yavru alarak bu konuda da başarılı oldum.Sizlerinde böyle zevk alacağınız balıklar yetiştirmeniz dileğiyle balıklarımın resimlerini paylaşmak istiyorum.

Eklenti 261775

Eklenti 261776

Eklenti 261777

Sinarit 15-01-2012 18:46

Muhteşemler,özele mesaj attım,bakarmısınız?

Sinarit 17-01-2012 19:55

İstanbulda yavru discus satabilecek arkadaşlar özele mesaj atarsa sevinirin.

habipapo 18-01-2012 17:14

istanbulda merttaşkıran dan alabilirsin ben ondan almıştım kendisi dünya 13 üncusüdür yeri bahçelievlerde

Sinarit 23-01-2012 11:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habipapo (Mesaj 901016)
istanbulda merttaşkıran dan alabilirsin ben ondan almıştım kendisi dünya 13 üncusüdür yeri bahçelievlerde

fiyatları ne aralıkta oluyor acaba?

habipapo 23-01-2012 18:06

sayın sinarit merttaşkıran35 40 tl den satıyordu saibinden com da tanesi 20 tl den satıyorlar birde discus culüp türkiye sitesinde deşikfiyatlara bulursun

Sinarit 30-01-2012 15:24

iki tane 13-14 cm lik pigeon çift aldım bakalım yaşatabilecekmiyiz?

Sinarit 30-01-2012 16:22

2 Eklenti(ler)
Benimkiler.

habipapo 02-02-2012 16:45

iyiakşamlar sinarit balıklarınızı gülegüle büyütün nazardeymesin ma bolbol sudeişimiyapın inşallah yavrualırsın

Sinarit 02-02-2012 23:46

Çok teşekkürler sayın habipapo,umarım biri erkek diğeri dişidir,nasıl anlaşılıyor bunların erkek dişi olduğu ? :)
Birde sizce balıkların formu rengi nasıl ? üretim yapmaya değermi?

Sinarit 03-02-2012 00:43

yav birde bunlara yem yediremiyorum ne yapıcaz? :)

habipapo 03-02-2012 15:56

iyiakşamlar sinarin aynı batum yavrular genelde erkekler dağa iri olur dişierkei ayırmak zordur akvaryumun içine bir hunikoy balıkların yumurta dizmesinibekle

mandalinleerik 03-02-2012 22:42

Bunlar da benim discuslarım.

http://i1117.photobucket.com/albums/...m/GEDC0110.jpg
http://i1117.photobucket.com/albums/...m/GEDC0038.jpg
http://i1117.photobucket.com/albums/...m/GEDC0131.jpg

Sinarit 03-02-2012 23:19

şahane balıklar sayın mandalin.

mandalinleerik 03-02-2012 23:21

Teşekkür ederim sizinkilerde çok güzel sayın Siranit.

mandalinleerik 04-02-2012 00:09

3 Eklenti(ler)
Eklenti 267359
Eklenti 267357
Eklenti 267358

ziringaglia 04-02-2012 09:06

çok güzeller herzaman beslemek istediğim ama cesaret edemediğim bir balık türü çok hassas narin ama çok da güzel balıklar inşallah kısa bir sürede su şartlarım discus için hazır bir hale gelirde discus macerasına atılırım

Sinarit 04-02-2012 10:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ziringaglia (Mesaj 907578)
çok güzeller herzaman beslemek istediğim ama cesaret edemediğim bir balık türü çok hassas narin ama çok da güzel balıklar inşallah kısa bir sürede su şartlarım discus için hazır bir hale gelirde discus macerasına atılırım

İnsanları satış politikası gereği biraz fazla korkutuyolar eğer yavru almak için çabalamayacaksanız bakılması o kadarda zor değil hatta çok sağlam,güçlü bir balık.

mandalinleerik 04-02-2012 12:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sinarit (Mesaj 907607)
İnsanları satış politikası gereği biraz fazla korkutuyolar eğer yavru almak için çabalamayacaksanız bakılması o kadarda zor değil hatta çok sağlam,güçlü bir balık.

Kesinlikle katılıyorum. Biraz dinlenmiş şehir suyunla rahatlıkla bakılabilecek bir tür. Hatta hastalıklara çok dayanıklı balıklardır. Tek şart su değişimi ve uygun yemleme.

habipapo 04-02-2012 16:00

sayın mandalinleerik balıklarınız çok güzel nazardeymesin

ziringaglia 04-02-2012 17:33

cevabınız için çok teşekkürler sn sinarit ve sn mandalinleerik yarın pet shopları ve akvaryumcuları gezip sağlıklı discus arayışına geçiceğim yalnız aklıma takılan neden akvaryumcu bana bu balıkların bakımının zor olduğunu profosyonel akvaristlerin baka bileceği çok hassas narin ve en küçük bir sorunda öleceğini söyledi ???

ziringaglia 04-02-2012 17:36

birde discus akvaryumum için nasıl malzemeler önerirsiniz mesela su prepatları bitkiler ısıtıcı filtrelasyon çakıl vb. elimde 100 litrelik ve 240 litrelik özel yapım akvaryumlarım var bunlardan hangisini kallanayım yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sinarit 04-02-2012 17:47

240 litrelik akvaryumu kullanın içerisine şehir suyu koyup 2 hafta dinlendirin,bu süre içinde dış filtre hep çalışsın.Su hazırlıyıcılara falan para vermenize gerek yok. bu 2 haftalık süre içinde içini atıcağınız 7-8 çöpçü balığı syuyun hazırlanmasına yardımcı olucaktır ,ilerdede discustan arta kalan yemleri yerler,Isıyı 28 -29 civarına ayarlayın.İçeriye çok fazla hatta hiç dekor koymayın ,istiyorsanız çok fazla olmamak şartıyla köklü bitkiler koyabilirsiniz.Size tavsiyem akvaryumcudan değil internetten satış yapan hobicilerden bu balığı almanız.veya maltepe discus dünyasını tavsiye ederim,çok kaliteli balıklar satıyolar,dünya şampiyonlarının balıkları bile var ben ordan aldım.

Sinarit 04-02-2012 17:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ziringaglia (Mesaj 907766)
cevabınız için çok teşekkürler sn sinarit ve sn mandalinleerik yarın pet shopları ve akvaryumcuları gezip sağlıklı discus arayışına geçiceğim yalnız aklıma takılan neden akvaryumcu bana bu balıkların bakımının zor olduğunu profosyonel akvaristlerin baka bileceği çok hassas narin ve en küçük bir sorunda öleceğini söyledi ???

Dediğim gibi satış politikası sonucu akvaryumcu sallamış,Öyle kolay kolay ölmezler,ona bakarsanız lepistes bile ölüyor.Bu arada denizlide oturduğunuzu gördüm ,yukarda bahsettiğim maltepe petten almanıza imkan yok,size tavsiyem internetten denizlideki hobicilerden almanız çünkü akvaryumcular bu balığa çok kötü bakıyor ve eve gelincede balıklar ölüyor,bunun altyapısını hazırlamak içinde çok narin balık diyolar.

mandalinleerik 04-02-2012 21:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habipapo (Mesaj 907741)
sayın mandalinleerik balıklarınız çok güzel nazardeymesin

Çok teşekkür ederim. Ayrıca sizin başlığınız altına resim yolladım umarım yanlış anlamazsınız.

mandalinleerik 04-02-2012 22:17

Discus bakmak isteyen arkadaşlara nacizane tavsiyem. Önce bakımları hakkında biraz araştırma yapmaları. Eğer discus alacaklarsa bildikleri bir yerden discuscuların ''Kan'' diye tabir ettikleri bir ırktan 6-8 adet arası hemen hemen aynı boyda yavru edinmeleri olacaktır. Ayrıca discus bakacak arkadaşlar için sık sık su değişimlerini göze alacaktır. Düzenli dip çekimi ve uygun yemleme ile sağlıklı discuslar elde edeceklerine eminim.
Benim tankım 240 lt. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere besliyorum. Sabahları Tetra Discus veya Tropical D-Allio Granulat veriyorum. Akşamları ise dana yüreğinle hazırladığım mamayı veriyorum. Ardından hergün %40 civarında dip çekimi ile birlikte su değişimi yapıyorum. 1-2 gün dinlendirdiğim çeşme suyunu tanka ilave ediyorum. Tankım cama cam içinde kum, testi, dekor yok. Sadece üretim filtresi ve ısıtıcı mevcut. Biraz teferruatlı bakım ama alışkanlık yapıyor :)

ziringaglia 05-02-2012 08:46

cevabınız için çok teşekkürler akvaryuma suyunu doldurdum öğleden sonra bir akvaryumcuya giderek 6-7 çöpçü balığı alıcağım tavsiyeleriniz üzere discus'umu bir hobiciden alıcağım işin en zor kısmı kaldı o da iki hafta beklemek...
sn mandalinleerik dana yüreği dışında diğer yemleri bulup discus'larıma vericeğimden emin ola bilirsiniz.

ziringaglia 05-02-2012 09:07

ya da vazgeçtim dana yüreğinden yapılan yemide kullanacağım

bu sitede=http://www.discusturka.com=45/index.php/tr/discus-beslenme-diskus/54.html?It_emid hazırlanışı verilmiş iyi bir besin kaynağı olduğunu eklenmiş

Sinarit 05-02-2012 09:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ziringaglia (Mesaj 907933)
cevabınız için çok teşekkürler akvaryuma suyunu doldurdum öğleden sonra bir akvaryumcuya giderek 6-7 çöpçü balığı alıcağım tavsiyeleriniz üzere discus'umu bir hobiciden alıcağım işin en zor kısmı kaldı o da iki hafta beklemek...
sn mandalinleerik dana yüreği dışında diğer yemleri bulup discus'larıma vericeğimden emin ola bilirsiniz.

1 haftada beklemek yeterli olur eğer hobiciden balık bulursanız önümüzdeki hafta akvaryuma koyabilirsiniz ben en ideal durumu söyledim yoksa 1 haftada yeterli.

ziringaglia 05-02-2012 12:06

peki sn sinarit biraz araştırdım denizlide bir kaç hobici bulunmakta en kısa sürede discuslarım elime ulaşıcak birazdan çıkıp akvaryumcuya gidicem 6 tane komando çöpçü yeterli olur diye düşündün en azından şimdilik elit pet shop'u aradım ellerinde yanlızca tetra discus kalmış çöpçülerimi alıp elit'e geçicem elimde alıpta kullanamadığım bir dış filtre bulunmakta markası resun cy-20 cyclone dış filtre 200lt uygun derseniz bunu kullanıcam değilsede hangisi uygunsa onu alırım ısı ayarlamalı çubuk ısıtıcı'yla tetra discus'u alıp akvaryuma takıcam'ki sonrada takmakla uğraşmayayim ışıklandırma konusunda ise kısıla bilir akvaryum kapağına monte ettirdiğim bir aydınlatıcım var şimdilik bu kadar.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025