agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Balıklar
(https)

Beğeni Düzeni16Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-03-2008, 12:45   #1
Ağaç Dostu

Tubay's Avatar

Giriş Tarihi: 20-02-2008
Galeri: 2
Akvaryumumdaki bitkiler çürüyor

Akvaryumdaki bitkilerimle her zaman sorun yaşıyorum.Önce oldukça güzel büyüyorlar ama ne zaman akvaryumun suyunu değişsem yumuşayıp çürümeye başlıyorlar.
Denediğim yöntemler:
1-akvaryumdan aldığım suya bitkileri bırakıyorum.Akvaryumun suyunu değişip 28 derecelik sıcaklığı elde ettikten sonra bitkileri tekrar yerleştiriyorum.Sonuç başarısız.Birkaçgün sonra bitkiler çürümeye başlıyor.
2-Bitkilere hiç dokunmadan akvaryumun suyunu boşaltıyorum.Kumu,bitki köklerine yaklaşmadan eşeliyerek su üstüne çıkan pislikleri temizliyorum.Tekrar ılık su dolduruyorum.Sonuç yine bitkiler çürüyor.Benim balıklarda onları bi güzel yiyiyor
Name:  akvaryum 2.jpg
Views: 4831
Size:  64.8 KB
Name:  akvaryum 4.jpg
Views: 3493
Size:  50.0 KB
Not:Camdaki yosunları vatos temizliyordu,Çok büyüyünce onu verip yerine küçüğünü aldım oda tembel çıktı bir tane daha almam gerekecek

gokcegokce beğendi.
Tubay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2008, 19:56   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-08-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tubaykaradag Mesajı Göster
Akvaryumdaki bitkilerimle her zaman sorun yaşıyorum.Önce oldukça güzel büyüyorlar ama ne zaman akvaryumun suyunu değişsem yumuşayıp çürümeye başlıyorlar.
.
.
.
Not:Camdaki yosunları vatos temizliyordu,Çok büyüyünce onu verip yerine küçüğünü aldım oda tembel çıktı bir tane daha almam gerekecek

Cryptocorynea cinsi bitkiler bulundukları ortamın PH, ısı, su sertliği vs. parametrelerindeki ani değişimlere, yapraklarında erime (Crypto melting) ile cevap veriyorlar. Erime başladığında, rozet diplerinden kesip çıkartırsanız, 2-3 hafta içerisinde köklerden yeni sürgünler verecektir.

Detay için http://www.akvaryumkulubu.org/vbulle...hlight=melting adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yosunları da eski bir plastik kart ile (kredi kartı, kimlik kartı) kendiniz çok rahat temizleyebilirsiniz.

Cem Hazir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025