![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Akvaryumumdaki bitkiler çürüyor
Akvaryumdaki bitkilerimle her zaman sorun yaşıyorum.Önce oldukça güzel büyüyorlar ama ne zaman akvaryumun suyunu değişsem yumuşayıp çürümeye başlıyorlar. Denediğim yöntemler: 1-akvaryumdan aldığım suya bitkileri bırakıyorum.Akvaryumun suyunu değişip 28 derecelik sıcaklığı elde ettikten sonra bitkileri tekrar yerleştiriyorum.Sonuç başarısız.Birkaçgün sonra bitkiler çürümeye başlıyor. 2-Bitkilere hiç dokunmadan akvaryumun suyunu boşaltıyorum.Kumu,bitki köklerine yaklaşmadan eşeliyerek su üstüne çıkan pislikleri temizliyorum.Tekrar ılık su dolduruyorum.Sonuç yine bitkiler çürüyor.Benim balıklarda onları bi güzel yiyiyor ![]() ![]() ![]() Not:Camdaki yosunları vatos temizliyordu,Çok büyüyünce onu verip yerine küçüğünü aldım oda tembel çıktı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-08-2006
|
Alıntı:
Cryptocorynea cinsi bitkiler bulundukları ortamın PH, ısı, su sertliği vs. parametrelerindeki ani değişimlere, yapraklarında erime (Crypto melting) ile cevap veriyorlar. Erime başladığında, rozet diplerinden kesip çıkartırsanız, 2-3 hafta içerisinde köklerden yeni sürgünler verecektir. Detay için http://www.akvaryumkulubu.org/vbulle...hlight=melting adresini ziyaret edebilirsiniz. Yosunları da eski bir plastik kart ile (kredi kartı, kimlik kartı) kendiniz çok rahat temizleyebilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|