agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Balık Yemekleri (Deniz Ürünleri)
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 21-12-2010, 15:00   #1
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Balık köftesi

Balıktan çok balık köftesini severim, genelde balık yemeyen çocuklar da severler.

2 adet palamut
2 soğan
maydanoz
ekmek içi
bir avuç karides (şart değil)
yumurta (isteğe bağlı, karides koyunca yumurta koymuyorum)
tuz
karabiber
(arzu ettiğiniz başka baharatlar, az miktar tarçınlı da deneyebilirisiniz.)

Suyunu dökmeye acıdığım için çiğden de yapıyorum ama ayıklamak zor oluyor. Suda haşlarsanız kolay ayıklanıyor, suyunu çorbada değerlendirebilirsiniz.

Temizlenen balıklar, ikiye böldüğünüz bir adet soğanla birlikte 10 dakika kadar kaynatılır. Sudan çıkarılan balıkların etleri ayıklanır. İçine rende soğan, bir yumurta, maydanoz, ekmek içi, baharatlar katılarak yoğrulur, küçük parçalara ayrılarak köfteler hazırlanır.

Fırın ya da ızgarada pişirilecekse içine az miktarda zeytinyağı ilave edilir. Tavada kızartılacaksa una sonra da yumurtaya bulayıp kızartılır.


Düzenleyen Kiraz : 21-12-2010 saat 17:13
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025