agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Balık Yemekleri (Deniz Ürünleri)
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 05-11-2008, 01:02   #1
Ağaç Dostu
 
İklimsiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2,451
Galeri: 53
Hamsili pilav

Yarın ne pişireceğim gecenin bu saatinde aklıma takılınca sizlerle de paylaşayım dedim

İçli tava **** diğer adıyla hamsili pilav. Şimdi tam da mevsimi. Bugün hamsinin kg. ı 1 YTL idi

2 su bardağı pirinçten pilav yapılır. Pilav demlenirken 1 baş soğan ve 1 diş sarımsak rendelenir, yarım demet maydanoz ince ince kıyılır, 1 çay bardağı kuş üzümü ayıklanıp yıkanır.

Bütün bu malzeme pilava ilave edilir, güzelce karıştırılır, tencerenin kapağı kapatılıp tekrar demlenmeye bırakılır. ( Arzuya göre çok az tarçın da ilave edebilirsiniz )

Gelelim işin en uğraştırıcı kısmına

Ayıkladığımız ve tuzladığımız hamsilerin kılçıklarını çıkarıyoruz ve çok hafif yağladığımız teflon **** borcam tepsiye, sırt kısımları tabana gelecek şekilde, tepsinin kenarından başlayarak güzelce diziyor, hiç boşluk bırakmamaya dikkat ediyoruz. Tepsinin kenarından ve hamsilerin yarısı dışarıda kalacak şekilde diziyoruz ki, sarkan kısımları daha sonra pilavın üzerine kapatacağız.

Name:  DSC00287.jpg
Views: 4161
Size:  34.0 KB

Hamsileri yerleştirdikten sonra iyice demlenmiş pilavımızı, bastırmadan tepsimize döküyoruz. Kenardan sarkan hamsileri de pilavın üzerine kapatıp, tepsimizin üzerine aluminyum folyo ile kapak yapıp fırına veriyoruz.

Name:  DSC00290.jpg
Views: 7863
Size:  38.7 KB

Biraz uğraştırıcı ama nefis bir lezzet hamsili pilav. Önden bir çorba ve yanında salata ile afiyet olsun

Not: Tavada tarif ve resimler buradan

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025