agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Bakım ve tedaviler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-03-2011, 12:21   #1
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Epsody solucan konusunda bilginiz olması bonsa itoprağı konusunda da bilginiz olacağı gibi bir sonuca varmaz. Daha öncede bu konuda bilmediğiniz halde yazmıştınız uyarmıştım.

Bonsai bitkidir diye tarımla ilgilenenler anlar diye bir sonuç çıkmaz. Zİraaat mühendisi olmak da bonsaiden anlamaya yeterli değildir. Bulunduğu ortam topraktır diye( bu da tam olarak doğru değil aslında) tarımsa lüretimdeki fikirler n geçerli olduğu sonucu çıkmaz. Lüften bildiğinizi sandığınız konularda önce öğrenmenin yararı olduğunu farkedin.

Bonsai saksısında solucan olması, solucanın toprak için yararlı olmasından ötürü olumlu bir sonuç çıkarmanıza yetmez.


Bonsai saksısında solucan varsa, bu toprağın çok nemli kaldığı, organik çürüme olduğu anlamına gelir. Bonsa iiçin bu istenmeyen şeylerin başındadır.


Bonsai saksısında yapay ortam gayet de iyi biçimde izole edilir. Zaten yapılan da tam olarak budur.

Denemeleriniz var büyük olaslılkla da biliyorsunuz. Solucan ortamdaki artıklarla çürümekte olan organik artıklarla belenecek. Bu bonsaide ölümcül bir sorundur.

Evrim teorisiyle bonsait opra kharcı arasında bağlantınız da ilginç olmuş.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Kapalı
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025