agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Bakım ve tedaviler
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-06-2006, 22:37   #1
Ağaç Dostu

Humeyra's Avatar

Giriş Tarihi: 03-11-2005
Galeri: 78
Klavyene sağlık Mine, solucanları akladığın için. Solucanları hep faydalı canlılar olarak biliriz. Ben de toprakta solucan görünce sevinenlerdenim. Zavallılar az kalsın töhmet altında kalacaklardı.

Humeyra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2006, 23:22   #2
meyve sineği

drosophila's Avatar

Giriş Tarihi: 07-03-2006
ohhh bugün sınavda çıkmadı bu soru. bana bir söylenti gelmişti hoca bunu soracak diye bense sadece zararlarını biliyordum.
olsun en azından artık yararlı da olduklarını öğrendim. tıpkı diğer sadece zararlı zannettiğimiz ve doğada çok büyük öneme sahip olan, döngüde mutlaka bulunması gereken canlılar gibi. cevaplar için sağolun.

drosophila Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2006, 19:08   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-07-2006
merhaba arkadaşlar
şu solucan sorununa belki bakır sülfat çare olabilir. yanlız şunu söyleyeyim bu sadece bir düşüncedeir araştırılması gerekir

göztaşı olarakta satılıyor mavi naftalin kıvamında bir toz. galiba tarımda bordo bulamacı yaparkende kullanılıyor. ben bunu yıllar önce hiçbir şekilde önüne geçemediğim tavuklarımda çıkan tenyalardan kurtulmak için kullanmıştım.hiçbir farmakolojik preparatın başedemediği tenyalarla bu toz bşa çıkmıştı ben tavuklara 5 litreye 1 çay kaşığı kullanıyordum ertesi gün sularını değiştiriken suyu yere döktükten iki dakika sonra bütün solucanların ki ozamana kadar kümesimin önündeki toprağın altında solucan olduğundan haberim yoktu (oraları defalarca kazmama rağmen) ve suyu döktüğüm yerdeki çimenlere hiçbirşey olmuyordu. yanlız tekrar belirtiyorum bonsailere toksik etki yratırmı bilmiyorum. bir siteden alıntı;

Tüm bakırlı bileşikler, sudaki her tür canlı için zehirlidirler. Bakır iyonları ; balıkları, algleri, protozoa ve bakterileri 1mg/Litre.nin altındaki dozlarda öldürürler. İstiridye, midye gibi kabuklu deniz hayvanları da 12 saat süreyle 0.1-0.55 mg/Litre bakır iyonlarına maruz kaldıklarında ölürler.

bu da demek oluyorki galiba benim tavuklar ölümden dönmüş bunu bana bi veteriner söylemişti ama... bilmiyorum

zannedersem bitkilere toksik etki yapmıyor ama eğer solucanlarla ilgili hala sıkıntılarınız varsa bence çok ucuz , kolay temin edilebilecek(mısır çarşısında kesin vardır) kesin etkili bir yöntem.
yanlız tabi burada bu konuda bilgi sahibi olan uzman üyelerimiz va öyüzden bu mesaj onlarda onay almadan uygulamaya geçmenizi tavzsiye etmeme ayrıca bir doz araştırması yapmakta gerekecek sanırım

gallus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Kapalı
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025