agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Bakım ve tedaviler
(https)




Beğeni Düzeni40Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-01-2015, 19:38   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-03-2013
Şehir: Manavgat
Mesajlar: 2
Wink Sorun Nerede bulamadım

Merhaba Arkadaşlar.

Forumda yardım istemekten başka çarem kalmadı. Umarım bana yardımcı olabilecek tecrübeli Arkadaşlar yardımcı olurlar. Konuyu şöyle özetleyeyi. Resimdeki Yeşim Ağacını ve Türünü bilmediğim diğer ağacı 2 hafta önce internetten satın aldım. Ağaçlar geldiğinde çok iyi durumdaydılar. Ağaçlar yatak odamda duruyorlar. Yatak odası Güney yönünde ve camdan içeriye güneş görüyor.
Ağaçları aldığım gün saksılarını değiştirdim, ve dolayısıyla daha büyük saksıya koyduğum için Toprak da satın aldım ve ilave ettim.
Ama her ne sebepten bilmiyorum, resimdede gördüğünüz üzere Ağaçlarım ölmeye başladı, yaprakları dökülmeye başladı. Ne yapabilirim bilmiyorum.
Lütfen değerli fikirlerinizi ve bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Şimdiden herkese Teşekkür ederim ve iyi Forumlar dilerim.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg IMAG0115[1].jpg (71.7 KB, 98 views)
Dosya Türü: jpg IMAG0113[1].jpg (71.0 KB, 96 views)
Dosya Türü: jpg IMAG0112[1].jpg (70.8 KB, 96 views)
Milla beğendi.
Akhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2015, 11:28   #2
Ağaç Dostu
 
caglarxx's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 254
sn.Akhan

birkaç madde sıralayayım
-koklerle oynadıysanız tepki verebilirler
-güneş veya ısı varsa nem ve havalandırmada olmalı
-fazla sulama olabilir
-saksıların altında suyu tahliye edecek delikler varmı ? gibi.

caglarxx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2015, 12:47   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-08-2011
Şehir: Zonguldak
Mesajlar: 149
Galeri: 3
Sn Akhan,bence derhal balkona çıkarın ,bu tür bitkiler açık havayı sever .Birden güneşe koymayın ,çürürler,çünkü çok sulamışsınız.Yani açık balkonda ,havadar,az güneş gören bir bölümde dışarı alıştırın.Toprak iyice kuruyana kadarda sulamayın.

Yenisu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2015, 00:12   #4
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-03-2013
Şehir: Manavgat
Mesajlar: 2
Merhaba arkadaşlar,
Ağaçları aldığımdan buyana hiç sulamadım. Sadece saksı değiştirdim, saksılar resimde de görüldüğü gibi plastik ve alt kısmında delikleri bulunmuyor. Sadece gündüzleri mi balkona koyayım geceleri çok soğuk oluyor zararı olmazmı? Nasıl saksı kullanmam gerek? Gündüzleri balkonda dursa yeterli olurmu acaba?

Akhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2015, 15:27   #5
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Akhan Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar,
Ağaçları aldığımdan buyana hiç sulamadım. Sadece saksı değiştirdim, saksılar resimde de görüldüğü gibi plastik ve alt kısmında delikleri bulunmuyor. Sadece gündüzleri mi balkona koyayım geceleri çok soğuk oluyor zararı olmazmı? Nasıl saksı kullanmam gerek? Gündüzleri balkonda dursa yeterli olurmu acaba?
Bitkileriniz soğuk + nem + koyu gölge ortamı sevmeyen türlerdir. Bu üç koşul bir araya geldiğinde böyle tepkiler görmeniz normaldir. Aşırı sulamıyor hatta çok az su vermiş olabilirsiniz ama toprağı çok nem tutucu özellikteyse fark eden birşey olmaz. Bir de üstüne soğuk ve ışık almama durumu birleştiğinde yapraklarda sararma ve dökülmeler meydana gelir.

Size her ne kadar aydınlık bir ortam gibi gelse de, güneş ışığı isteği çoktur bu türde.

Dışarıya çıkarmanızı tavsiye etmem; dediğim gibi, özellikle yeşim ağacı soğuğa karşı duyarlıdır. Kışın içeride ama bol ışık alan bir yerde aşırı sulamadan ve nem tutucu özellikte topraktan kaçınarak bakmanız gerekir.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
bonsai


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Kapalı
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025