![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-12-2012
|
doğa / Serissa
Bonsai Serissa Problemi Fotoğraflarda görünen Bonsai ağacımı teslim alalı henüz 1 ay olmadı. Ağaç ilk geldiğinde yaprakları genel olarak yeşil, kimi yaprakların etrafı sarı çerçeveliydi ve hafif bir sarsıntıyla ağacın yaprakları dökülüyordu. Şimdi ağaç fotoğraflarda göründüğü şekilde. Yaprakları kupkuru ancak hala yeşil ve sarsıntı ile dökülmüyor. Ağacın dalları da biraz kurudu. Acaba, ağacım kurumuş olabilir mi? Tekrar canlanması için ne yapabilirim? Son olarak ofisim de pencere bulunmuyor, haliyle ağaç gün içinde ışık görmüyor ve de ağacın bilgisayarın yanında duruyor, bunlar problem olur mu? Şimdiden çok teşekkürler=) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Doğa Öncelikle ağacınızın türü :serissa foetida Bu türü’nün bakımı hakkında forumda bir çok bilgi içeriği mevcut. Türün en büyük özeliği ise orantılı bir nem ihtiyacı ile 20 derecelik stabil bir ısıdır. Özel seralarda stabil şartlarda yetiştirilen bu ticari bonsai'ler satın alındıkları yer ve mekanlarda hava ısı ve su konusunda oluşan değişkenlikten ötürü ileriki haftalarda iyi bir görsele sahip olsalar dahi maalesef sonraları bu sorunlar yaşanmaktadır. Ağacın tam olarak kuruyup kurumadığını ancak siz gözlemleye bilirsiniz. Genelde bu tür solgunlukları sulamadan kaynaklı olup son toprak görseline bakıldığında toprağın aşırı kuru olduğunu görmekteyim. Ekili olduğu toprak karışımı Hindistan cevizi lifleri ile kum karışımıdır. Lifler sulansalar dahil tam bir nemlenme olmadığı için hızla kurur. Bu sebepten ötürü sorun yaşamış olmanız olasıdır. Bakımı ve yapmanız gereken tedavi uygulaması forum içeriği içinde yer almaktadır. Geçmiş olsun. Saygılar. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu.
|
Sayın Doğa , Gün ışığı olmadan vejetasyon sağlanamaz, mutlaka gün ışığı olan bir yerde olmalı, aşırı sulamadan kaçının,toprak tam nemini kaybetmeden sulamaya da özen gösterin. 20 derece sıcaklıkta 3 günde 1 gibi iyi olur. Sarı ile çizdiğim yerlerden budamanızı öneririm,saksısına göre zaten çok uzun dal boyu var, ağaç gün ışığı alan bir yerde kendine gelecektir diye düşünüyorum. İmkanınız olursa http://www.agaclar.net/forum/istanbu...tm#post1089424 çalışmamıza getirirseniz , toprak ve saksı değişimini de hep beraber yaparız. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-05-2013
|
Merhaba Arkadaşımın hediye ettiği bonsai ile ilgilenmeye başlayalı birkaç gün oldu. Forumu okuyarak bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. Ancak ben öğrenene kadar bonsaimi öldürmekten korkuyorum. O yüzden birkaç tavsiyeye ihtiyacım var. Yardımcı olursanız memnun olurum. Bonsaimde ilk aldığım güne nazaran azalan bir şekilde yapraklarda solma oluyor. Bonsaiyi almadan önce arkadaşım çok kuru olduğunu düşünerek biraz fazla sulama yapmış olabilir. Tabii yer değişikliği de etki etmiş olabilir. Mesela bugün sadece 3-4 yaprakta hafif cansızlık gördüm. Bitki besini henüz kullanmadım. Özellikle tepe bölümünde uzun sürgünler var. Benim çekindiğim nokta gövdeye yakın olan alttaki yaprakların yeterince ışık alamayıp kuruması. Bu mevsimde fotoğrafta da gösterdiğim şekilde uzun sürgünleri budamalımıyım ? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-05-2013
|
Pardon esas fotoğrafı göndermemişim. Bu şekilde budamayı düşünüyorum. |
|