![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-09-2010
|
Bu tür yavaş salınımlı gübreleri eskiden çeşitli bitkilerde kullanmama rağmen bonsai adaylarımda hiç kullanmadım, biraz çekindim. Yalnız son bir yıldır oldukça dikkatimi çekiyorlar ve bu süre içinde 3-4 kez Biogold siparişi vermeme bir tık kala vazgeçip geri döndüm. Hala sıvı gübreleri kullanıyorum ama önümüzdeki bahardan başlayarak en azından bazı türlerde bu kekleri mi denesem diye düşünmekten de kendimi alamıyorum. Nail Bey emeğiniz ve ortaya çıkan başarılı üründen dolayı tebrik ederim. Önerildiği şekilde analiz yaptırıp ürünün içerik dökümüne ulaşırsanız çok iyi olur. Sonrasında farklı tip gübreler üretmek de üzerinde durulması gereken bir konu. Zararlılar konusunda bir gözleminiz oldu mu acaba? Bu tür gübrelerde bazen rastlandığı gibi çekim etkisi oluyor mu gübrenizin? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Geçtiğim süre içerisinde gerek fermantasyon aşaması gerekse ağaçlara uygulama sonrasında herhangi bir zararlıya rastlamadım. Ağaçlarım evimin terasında durduğu için herhangi bir kuş ya da böcek ziyareti olmadı. Ama ağaçlarım bahçede olsa kedi ve köpek gibi canlıların mutlaka ziyaret edeceğine inanıyorum. Gübrenin içerdiği kemik ve balık unu hayvanları cezbedebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Ayrıca Japonya'dan aldığım gübre keklerini saksı üzerinde açıkta tuttuğumda özellikle komşu köpekleri ve kedileri tarafından yendiğini yere düşürüldüğünü gözlemledim , bu nedenle daha sonra onların etrafını tül gibi bir malzemeyle kapatarak kullandım. ( Japonya'da kağıt havlu ve Poşet çay ambalajı gibi maddelerde kullandıklarını gözledim.) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | ||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-09-2010
|
Alıntı:
Tekrar tebrik ederim. Gelişmelerden bizi haberdar etmeyi sakın ihmal etmeyin. ![]() Alıntı:
Gökte ararken yerde mi buldum yani ![]() ![]() Çok teşekkürler Sn. tourkana. Denemeyi istediğim bir üründü. Hele bir mart gelsin, unutturmam merak etmeyin. ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|