agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Bakım ve tedaviler
(https)

Beğeni Düzeni16Beğeniler
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen Nail Sarı
  • 1 Gönderen
  • 4 Gönderen
  • 1 Gönderen

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-09-2013, 09:56   #1
Ağaç Dostu

nicholai hel's Avatar

Giriş Tarihi: 27-09-2010
Bu tür yavaş salınımlı gübreleri eskiden çeşitli bitkilerde kullanmama rağmen bonsai adaylarımda hiç kullanmadım, biraz çekindim.

Yalnız son bir yıldır oldukça dikkatimi çekiyorlar ve bu süre içinde 3-4 kez Biogold siparişi vermeme bir tık kala vazgeçip geri döndüm.

Hala sıvı gübreleri kullanıyorum ama önümüzdeki bahardan başlayarak en azından bazı türlerde bu kekleri mi denesem diye düşünmekten de kendimi alamıyorum.

Nail Bey emeğiniz ve ortaya çıkan başarılı üründen dolayı tebrik ederim.
Önerildiği şekilde analiz yaptırıp ürünün içerik dökümüne ulaşırsanız çok iyi olur. Sonrasında farklı tip gübreler üretmek de üzerinde durulması gereken bir konu.

Zararlılar konusunda bir gözleminiz oldu mu acaba? Bu tür gübrelerde bazen rastlandığı gibi çekim etkisi oluyor mu gübrenizin?

nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2013, 11:47   #2
Ağaç Dostu

Nail Sarı's Avatar

Giriş Tarihi: 30-07-2008
Galeri: 1
Geçtiğim süre içerisinde gerek fermantasyon aşaması gerekse ağaçlara uygulama sonrasında herhangi bir zararlıya rastlamadım. Ağaçlarım evimin terasında durduğu için herhangi bir kuş ya da böcek ziyareti olmadı. Ama ağaçlarım bahçede olsa kedi ve köpek gibi canlıların mutlaka ziyaret edeceğine inanıyorum. Gübrenin içerdiği kemik ve balık unu hayvanları cezbedebilir.

Latif beğendi.
Nail Sarı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2013, 13:45   #3
Ağaç Dostu.

tourkana's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2006
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nicholai hel Mesajı Göster
Bu tür yavaş salınımlı gübreleri eskiden çeşitli bitkilerde kullanmama rağmen bonsai adaylarımda hiç kullanmadım, biraz çekindim.

Yalnız son bir yıldır oldukça dikkatimi çekiyorlar ve bu süre içinde 3-4 kez Biogold siparişi vermeme bir tık kala vazgeçip geri döndüm.
Bende fazlaca biogold da var, denemeniz için bir miktar göndereyim bahar döneminde hatırlatın mutlaka.

Ayrıca Japonya'dan aldığım gübre keklerini saksı üzerinde açıkta tuttuğumda özellikle komşu köpekleri ve kedileri tarafından yendiğini yere düşürüldüğünü gözlemledim , bu nedenle daha sonra onların etrafını tül gibi bir malzemeyle kapatarak kullandım. ( Japonya'da kağıt havlu ve Poşet çay ambalajı gibi maddelerde kullandıklarını gözledim.)

tourkana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2013, 15:13   #4
Ağaç Dostu

nicholai hel's Avatar

Giriş Tarihi: 27-09-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nail Sarı Mesajı Göster
Geçtiğim süre içerisinde gerek fermantasyon aşaması gerekse ağaçlara uygulama sonrasında herhangi bir zararlıya rastlamadım. Ağaçlarım evimin terasında durduğu için herhangi bir kuş ya da böcek ziyareti olmadı. Ama ağaçlarım bahçede olsa kedi ve köpek gibi canlıların mutlaka ziyaret edeceğine inanıyorum. Gübrenin içerdiği kemik ve balık unu hayvanları cezbedebilir.
Böcek çekmiyor olması iyi haber.
Tekrar tebrik ederim.
Gelişmelerden bizi haberdar etmeyi sakın ihmal etmeyin.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tourkana Mesajı Göster
Bende fazlaca biogold da var, denemeniz için bir miktar göndereyim bahar döneminde hatırlatın mutlaka.

Ayrıca Japonya'dan aldığım gübre keklerini saksı üzerinde açıkta tuttuğumda özellikle komşu köpekleri ve kedileri tarafından yendiğini yere düşürüldüğünü gözlemledim , bu nedenle daha sonra onların etrafını tül gibi bir malzemeyle kapatarak kullandım. ( Japonya'da kağıt havlu ve Poşet çay ambalajı gibi maddelerde kullandıklarını gözledim.)

Gökte ararken yerde mi buldum yani Az kalsın Almanya'dan getirtiyordum.
Çok teşekkürler Sn. tourkana. Denemeyi istediğim bir üründü.
Hele bir mart gelsin, unutturmam merak etmeyin.

nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Kapalı
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025