agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Kirli Hanım Çiçeği (Zinnia elegance) (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/8908.htm)

Mermaid 21-08-2008 16:01

Çok üzgünüm.:(:(:(
Çiçekler okadar güzeldi ki sanırım kendimi fazla kaptırdım. Sıcakta bir taraftan dikkatim dağıldı herhalde bu mesaj tamamen gözümden kaçmış.

Çok teşekkürler sn.Ferda Ülkümen

limon 21-08-2008 20:05

Ben yarın kuruyan çiçekten tohum alma işlemini fotoğraflarım. Bir çiçekten bile çok fazla tohum çıkıyor. Ben Ferda Hanım'ı dinleyip çiçekleri dalından kesip saklayacağım. Böylece bu ne tohumuydu diye düşünmeyeceğim. Ama sizin için bir tane feda ederim ;)

Mermaid 21-08-2008 20:24

Merhaba sevgili Limon;

Lütfen feda etmeyin. Bizlerde bu şekilde yaparız.;)

habibe 22-08-2008 10:01

İlk yıl tohum aldığımda ferdanında dediği gibi, çiçek başlarını olduğu gibi saklamış, ekerken ufalamıştım.
Sonraki yıl çiçek başlarını kesmeyip elimle topladığımdan, çiçek başlarının çoğu dağılmıştı, bende hepsini ufalayıp saklamıştım.
Bu yıl hiç randıman alamadım çiçeklerimden. Acaba diyorum çiçekleri baş olarak saklamadığım için özelliklerini mi yitirdiler?..

Ferda Ülkümen 22-08-2008 10:53

Tohumların saklanması ile ilgili bulabildiğim bilgiler burada;

http://www.agaclar.net/forum/showpos...96&postcount=5

imgelem 25-08-2008 13:17

1 Eklenti(ler)
Geçen yıl bir yakınımın bahçesindeki kurumuş çiçek başlarını koparıp ,bez torbada saklamıştım.Mart ayında ektim ve şimdi böyleler...

Nihal 25-08-2008 18:57

Bu çiçeğin ismi isabet olmuş:DGerçekten kirli duruyorlar;)

nalan dayıoğlu 28-08-2008 23:56

Sevgili oyaman.
Gönderdiğim zinnia tohumlarının çiçekli hallerini fotoğrafladığınız ve bu güzellikleri arkadaşlarla paylaştığınız için çok teşekkürler.
Kirli hanım **** bizim yöredeki ismi ile kirli güssüm dayanıklı çiçekleri,çok çeşitli renkleri ile bahçelerin vazgeçilmezi olması gereken bir çiçek.Tohumlarıda
ailemin benim bildiğim süre 45 yıl kendi bitkimizden elde ettiğimiz tohumlar.Tamamen naturel genleri ile oynanmamış onun içinde yetiştirmesi kolay gelişmesi harika ve hastalık barındırmıyor.
Tohum dağıttığım zaman birçok arkadaşa göndermiştim umarım onlarda sizin
gibi ekerek bu güzel çiçeklerin tohumlarını alma olanağını bulmuşlardır.
Tohumunu almak için senelerdir uyguladığım yöntem kurumaya başlamış olan çiçekleri koparıp olduğu gibi nemsiz bir ortamda açık bir kasa içerisinde bı-
rakmaktan ibaret.Bu sayede ekeceğim zaman reklerinide ayırt edebiliyorum.
Tohumların bu kadar çeşitli renklerde elinize ulaşmasının nedeni bu.
Havalar iyi giderse kasım ayına kadar bahçeniz renkliliğini koruyacaktır.
Bende kısa zamanda resimlerini yükleyeceğim.
Bu yıl tohumları daha fazla arkadaşlara elbirliği ile ulaştırabiliriz herhelde.

nalan dayıoğlu 29-08-2008 23:20

4 Eklenti(ler)
İşte benim güzellerim

limon 05-09-2008 22:14

Bu hafta başı zinniaların kuruyanlarını makasla kesip seneye ekmek üzere sakladım. Kalan bitkiyi de kökünden söktüm attım. İki-üç gün evde yoktum bu akşam üstü baktığımda sökerken toprağa dökülen tohumların yeşerdiğini gördüm. Büyüseler bile havalar soğuğunca öleceklerdir muhakkak. Ama 100'e yakın yeşermiş fide görünce mutlu oldum :)

hyanik 05-09-2008 23:53

5 Eklenti(ler)
Merhaba
Bende bırcogunu kesıp dagıttım tohumların.umarım aksılık olmaz.ama kalanları mutlaka butun olarak saklıycam.Herkese kolay gelsın.

Nihal 08-09-2008 21:09

Ya arkadaşlar bir şey sormak istiyorum.Kirli hanımdan ilk tohum aldığımda bence hepsi kırmızıydı.Ama şimdi bakıyorum.Beyaz ,sarı ,pembe gibi renklerde var arada.Acaba benden başka böyle bir durumla karşılaşan var mı?Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum sadece kırmızı değilmiydi?:(

hyanik 09-09-2008 22:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nihal (Mesaj 283167)
Ya arkadaşlar bir şey sormak istiyorum.Kirli hanımdan ilk tohum aldığımda bence hepsi kırmızıydı.Ama şimdi bakıyorum.Beyaz ,sarı ,pembe gibi renklerde var arada.Acaba benden başka böyle bir durumla karşılaşan var mı?Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum sadece kırmızı değilmiydi?:(

evet haklısınız.Sık sık renk degısımı gosterdı bende.Enteresan ama guzel sonucta

Nihal 30-09-2008 11:34

2 Eklenti(ler)
Bunlarda benim zinnialarım;)

hyanik 13-12-2008 22:56

2 Eklenti(ler)
Kirlihanımlardan birkac kare.
Baharı dort gozlee beklıyorum ekmek ıcın

hakan_73 13-12-2008 23:16

Merhaba ,sayın hyanik tohumlarınızı direk bahçeyemi ekiyorsunuz .Yoksa ayrı biryerde çimlendirdikten sonra fide haline gelince bahçeye şaşırtmamı yapıyorsunuz.

hyanik 14-12-2008 11:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hakan_73 (Mesaj 329695)
Merhaba ,sayın hyanik tohumlarınızı direk bahçeyemi ekiyorsunuz .Yoksa ayrı biryerde çimlendirdikten sonra fide haline gelince bahçeye şaşırtmamı yapıyorsunuz.

Merhaba
her iki yöntemde de başarılı sonuclar verıyor.Ama sasırtmak en guzelı

Buket Aknar 14-12-2008 16:56

Yaz boyunca güzel güzel çiçekler açan Kirlihanım ( zinnia)'ları geçen ay kurudukları için söküp yerlerini temizlemiştim. Bugün dikkat ettimki oldukları yerlerde birçok minicik zinnia yeşermiş hatta 15 gün evvel farkettiğim bir tane vardı ki küçükte olsa çiçek bile açmış. Yaz boyu çiçekleri avuç içi kadardı, şimdi açan 1 YTL kadar ya var ya yok. Halbuki ben dökülen tohumların seneye bahara çimleneceğini düşünmüştüm. Şimdi ne olacak?
Kıbrıs'ta havalar bir türlü soğumadığı için zinnia'lar sanırım mevsimi şaşırdı.

limon 19-12-2008 12:40

1 Eklenti(ler)
Yaz sonu kendi kendine dökülen tohumlardan çıkan Zinnialar bir aydır çiçekteler. Yaza nazaran çiçek boyutları çok küçük ama yine de bahçeyi renklendirdiler.
Eklenti 56634

viola 29-05-2009 09:49

Arkadaşlar benimde artık 3 küçük zinnia'm var ;) onların hepsini uzun bir saksıya birlikte eksem olur mu acaba? yoksa derin bir saksı mı isterler?

habibe 29-05-2009 10:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nihal (Mesaj 283167)

Sayın Nihal,
Yanlış hatırlamıyorsunuz. Dediğiniz doğru. Ben de tek bir kuru çiçek tohumundan ektiğim de, rengarenk zinnialarım olmuştu.

snoopy 29-05-2009 14:24

1 Eklenti(ler)
Benim Koçtaş'tan zinnia diye aldığım çiçeğin yaprakları burada gördüklerime hiç benzemiyor, değil mi yoksa?:(

habibe 29-05-2009 14:48

Malesef zinnia değil.
Dahlia- yıldız çiçeği.

snoopy 29-05-2009 14:53

Etiketi de hala üstünde, zinnia yazıyor:mad:

Neyse, ben bunu da sevdim..

sakagun 21-06-2009 18:50

5 Eklenti(ler)
Zinnialarım açtılar. Değişik olduğundan mıdır nedir en çok çilliyi sevdim.

sakagun 21-06-2009 18:51

4 Eklenti(ler)
Devam.

sakagun 25-06-2009 12:02

3 Eklenti(ler)
Yeni renkler

sakagun 03-07-2009 20:21

2 Eklenti(ler)
İki yeni renk daha.

limon 03-07-2009 20:41

Sakagun, hepsi birbirinden güzel, elinize sağlık. (Bu sene tohumlarını dikmeyi unutmuşum)

sakagun 05-07-2009 15:14

Teşekkürler Limon. Her seferinde farklı bir renk açıyor. Şaşırtıyorlar beni.

habibe 07-07-2009 10:13

1 Eklenti(ler)
Zinniaları seviyorum.
İlk yıl yetişen çiçeklerin tohumları verimli olmuştu.
Onlardan aldığım tohumlar ise daha az yapraklı oldular.
Oysa ilk tohumunu aldığım çiçekler katmerliydi.
Git gide gösterişlerini yitiriyor sanki...
Tek güzel yanı, bir baş tek renk çiçekten rengarenk zinniaların oluşması ;)

tamaşa 07-07-2009 20:18

zinnia

3 Eklenti(ler)
kirli hanımlarım..:D

sevdanur01 10-07-2009 10:51

selam arkadaşlar, bende çiçek yetiştirmeyi çok seviyorum.benimki hastalık derecesinde
bu yıl bende, kirli hanım çiçegi ektim tohumdan, ilk açacak olan tomurcukları kopardım
şimdi çok güzel açtılar,ilk çiçegi soluktu ama sonrakiler çok canlı ve güzel, sizin gibi doga sever arkadaşların, ortamında olmak güzel, ben çok öncelerden beri bu sitenin severiydim zaten, yetkililere teşekkürler.

k_donmez 01-02-2010 10:58

Zinnia için erken mi davrandım.

1 Eklenti(ler)
Zinnia elegance
Bu çiçeği bu yıl ilk defa ekiyorum. Evde saksıda çimlendirip, yavaş yavaş bahara hazırlarım dedim. Bir haftada bu hale geldiler. Nasıl koruyabilirim? :confused:

S Güngör 10-02-2010 20:43

bekleseymişsiniz en azından marta kadar fena olmazmış. onları serin ama aydınlık bir yere koy. sıcak yere koyarsan çok uzar cılız gelişir. kolay gelsin.

k_donmez 14-02-2010 09:18

Evet ne yaparsam yapayım olmadı. Tohumdan yetişen ve çok boylanan yavruların tamamı yatarak kurudu. Artık mevsimi gelince bahçeye direk ekmeliyim.

limon 14-02-2010 17:35

Zinnia tohumlarını, direkt yetişeceği yere ekmek en güzeli. Keyifli görünen fideler bile hiç sarsmadan yer değiştirdiğimde bozulmuşlardı.

Çabuk büyüyen bir bitki zaten aceleye gerek yok. :)

Yalnız çiçeğin en keyifli döneminde alt yaprakları bozulmaya başlıyor bunun için zinniaların önüne daha kısa boylu bir bitki ekerseniz kötü görüntüyü kapatıyor.

k_donmez 15-02-2010 15:11

Evet Sayın Limon, onların yerini hazırlayıp Mart başı gibi toprağa doğrudan ekeceğim. Gelişmelerini de sizin yaptığınız gibi burada paylaşacağım.

k_donmez 19-02-2010 15:59

Havaların iyi gitmesini de fırsat bilerek, bahçede yetiştirmeyi düşündüğüm alana Zinya, Godetia, Delfinyum ve Lavatere tohumlarını ektim. Artık Hüdayinabit durumundalar. Yağmurda üstlerine yağdı. Beklemeye geçtim. Bu çiçekleri seçmemde Sayın Limon'un anlatım ve tecrübelerinin etkisi büyük oldu. Umarım güzel gelişim sağlarlar. Tabi hepsinden önemlisi, tam bahar geliyor derken gaddar bir kış havasına yakalanmazlar.

erol21 13-03-2010 19:25

Selamlar Bende koçtaşdan aldığım zinya tohumlarını 10 mart akşamı ektim bugün ayın 13'ü 3 tanesi şimdiden toprağı araladı Bu kadar çabuk beklemiyordum açıkçası Şuan dışarısı soğuk die benim odamda ve de oda devamlı ısınan biryer Sizce 1-2 haftalık olunca serin olan diğer odada biryere mi almalıyım yoksa odamdaki ısı daha mı faydalı olur?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025