agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Hosta - Funkie (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/8357.htm)

k_donmez 20-10-2010 08:35

Hostalar artık sararmaya başladı. Soğanları bahçede toprakta bırakabilir miyim? Nasıl korumalıyım?

kopshtar 21-10-2010 07:37

Rizomları toprakta kalabilir. Seneye çok daha gür ve kuvvetli olarak yeniden yeşerecektir.

karalale 27-10-2010 10:29

Hosta bahçede ya da saksıda, çok, çok soğuklarda bile yaşayabilir arkadaşlar. Benim bahçemdekiler değişik yerlerdeler. Güneş alan yerde de var, gölge olan yerde de. Soğuktan ya da don olayından korkmayın. Burda bazen 1 ay buzun yerden kalkmadığı oluyor. Hostalarım her sene yeniden yeşeriyor. Arkadaşların dediği gibi sümüklülerin en sevdiği bitkilerden. Bir arkadaşım sümüklü gelmesin diye çevresine nohut ek demişti, bilgilerinize... Saygılar.

Erkehan 07-02-2011 18:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k_donmez (Mesaj 576773)
Sayın Gilan, boy boy resimleri sıralamışsınız. Bayıldım. Fakat ilgili arkadaşlar, soğuk yerlerde dışarıda olmaz diyor. Biz Ankara'da ne yapacağız. Kartpostal koleksiyonu mu? Son fotoğraf ise mor salkımla birlikte harika görünüyor.

Ankara'da yanlış hatırlamıyorsam Dikimevi tarafında hostalar görmüştüm. Çok güzel gelişmişlerdi. Eskişehir'de de bahçelerinde yetiştirenler var. Ankara'da kolayca yetiştirebilceğinizi düşünüyorum kolay gelsin.

Ömer Durmaz 07-02-2011 18:53

Bundan 20 sene önce bahçemizde çok güzel Hostalar mevcuttu çiçekleri çok güzel kokardı .Uzun zamandır arıyordum bugün tesadüfen forumda bu başılıgı görünce bu narin ve güzel bitkiyi sevenlerin oldugunu görünce çok sevindim

Saygılar;

k_donmez 07-02-2011 20:43

Sayıh Erkehan
Hostaları geçen baharda site üyemiz Sayın Hocam100'den temin ederek bahçeme diktim. Bir arkadaşım da hediye olarak 2 saksı hosta getirdi. Onları da bahçeye aktardım. Kış gelene kadar iyiydiler. Sonra yaprakları sararıp döküldüler. Ben de rizomları toprakta bırakıp üstlerini talaşla örttüm. Havalar ısınınca üstlerini açacağım. Gelişmeleri de bu başlıkta paylaşacağım. Baharın gelmesini bekliyorum.

bettyycim 07-02-2011 21:48

Ben de Asya Lale'nin sitesi bir kaç çeşidini gördüm ama satışı nerde yapılıyor bilmiyorum, bir hostam var, onu da Mutlu Bey'den aldım, yeni yeni çimlenme belirtileri gösteriyor ;)

k_donmez 03-04-2011 17:27

5 Eklenti(ler)
Sonbaharda kuruyup giden hostaların üzerini donmamaları için talaşla örtmüştüm. Bugünlerde yeni sürgünler göründü. Geçen yıl birer tane sürgün veren hostalarda bu yıl sürgün sayısı arttı. Seneye bölmek gerekecek. Nasıl bölebilirim?

kopshtar 04-04-2011 07:06

Yaprakları geçtiği zaman kök rizomlarını bölerek çoğaltabilirsiniz.

gilan 19-04-2011 22:25

Bu konuyu uzun zamandır takip etmemişim.

Geçen sene sayın hocam100 hosta satışını yaparken bir üyemiz fotoğraflarda görünen dolgun görüntüye nasıl ulaşabileceğini sormuştu.
Yanlış hatırlamıyorsam hocam100'ün cevabı:
- ya yanyana 5 kök dikerek,
- ya da tek kök dikip 3 sene gelişmesine fırsat vererek,
fotoğraflardaki dolgun görüntüyü edinebileceği şeklindeydi.

Bu nedenle tek kök ile ilk sene internetteki resimlere ulaşmayı beklememeliyiz. :)

k_donmez 22-04-2011 10:36

5 Eklenti(ler)
Sayın Gilan,
Haklısınız. Geçen yıl edindiğimiz rizomlardan birer dal sürgünü olmuştu. Bu yıl 4-6 dal arasında sürgün var. Daha yoğun ve geniş bir alanı kapatacaklarını düşünüyorum. Hostaların son durumları aşağıda.

hocam100 22-04-2011 12:57

Arkadaşlar bir de güneş fazla görmesin yaprakları genişlemez o zaman.

gilan 22-04-2011 13:27

Sayın k_donmez,
Bu fotoğrafların her biri birer kökten ürediyse çok iyiymiş. Ben sonbaharda bahçeye geçirebildiğim için bu kadar gelişecekler mi emin değilim. Benimkiler ağaç altında kaldıkları için geriden geliyor, ben de sizden takip ediyorum. :)

Bu arada malçlamadan da kışı atlatıyor.
Malçlamayı unutan gilan bildirdi. :D

k_donmez 22-04-2011 14:38

Sayın Hocam100
Beş hostamdan son dördü sizden aldıklarım. Güneşsiz bir alanım yok, ancak hostalar güllerin altında dikili, güller yapraklandığında yoğun bir gölge oluşacak. Buna rağmen öğleden sonra bir kaç saat güneş alacaklar.

Sayın Gilan,
Resimdekilerden dördü Sayın Hocam100'den gelenler. Kışın üzerlerine malçta uyguladım. Sağlıklı kaldılar. En az veren 4 ayrı sürgün verdi. Çok memnunum.;)

hocam100 23-04-2011 20:55

K dönmez gelişimleri gayet iyi.Seneye baharın erken aylarında ayırıp çoğaltabilirisniz.Ya da gür bir görünüm elde etmek için öylece bırakabilirsiniz.Yazın da çiçek coşturanın yapraklı bitkiler olanından alaın uygulayın daha güzel olacaklardır.

hocam100 27-05-2011 22:06

3 Eklenti(ler)
Benim hostalar bu yıl havaların hala bahar havası gibi olması nedeniyle biraz gelişimde geri kaldı.Resimlerini ekliyorum:

cemo 27-05-2011 22:16

1 Eklenti(ler)
Gölge alanda duran hostaların keyfi yerinde. Tabii ki hocam100 den gelmişlerdi.

hocam100 27-05-2011 22:23

Cemo hanım ben bile kıskandım.Çok hoş olmuşlar.

gultar 09-08-2011 19:45

Hosta'm açmak üzere

Sn. Mutlu bey'den bu yıl aldığım hostam başak verdi bir kaç güne kadar açacak. Açınca fotoğraflarım.

mandalinleerik 09-08-2011 20:10

Gözünüz aydın. Fotoğrafı bekliyoruz.

gultar 09-08-2011 21:46

Hosta

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik (Mesaj 845468)
Gözünüz aydın. Fotoğrafı bekliyoruz.

Çok teşekkür ederim mandalinleerik, ben de açmasını sabırsızlıkla bekliyorum.
şu anda hem hosta, hem sümbülteber ve hem de candidium lilyum yeniden açmak üzere. bakalım önce hangisi açacak sırasıyla fotoğraflarını çeker, paylaşırım.

Terra 02-09-2011 09:24

Son Açan Hostalar

1 Eklenti(ler)
En büyük Hostalar açmak için en sona kaldılar. Zarif çiçekleri ve kokuları ile bahçede tekrar bahar havası oluşturdular.

bettyycim 10-09-2011 10:42

1 Eklenti(ler)
Benim Hostam da açtı ve kokusu harika, beni bu güzelle tanıştırdığı için agaclar.neti ailesine teşekkür ederim :D

ardabora 21-11-2011 23:10

1 Eklenti(ler)
Geçenlerde yolum Mısır çarşısına düştü. Hazır oralara gitmişken çiçekçileri de ayaküstü dolaştım.

Tek bir satıcıda hosta soğanı gözüme çarptı, 5 tane aldım, deneme maksatlı. Fakat hosta soğanı nasıldır açıkçası bilmem. Emin olmadığım şeyi pek almam ama şimdiye kadar hostanın ne erişkin halinin ne de soğanın satıldığına rastlamadım.

Gidenler bilirler, soğanların çoğu paket halinde değildir. Sepet veya kutulara koyarlar, bir de soğanlı bitki neyse onu gösteren bir resim vardır.

Soğanların resimlerini çekmek hiç aklıma gelmedi ne yazık ki...

Ekimin 3. haftası soğanları diktim,yaklaşık bir ay oldu yani. Diktikten sonra saksıyı attım bahçeye,kuytu bir yere. Sürekli aydınlık bir yerde durdular ve bu bir ay içinde iki kere suladım sadece.

Dikimden 3 hafta sonra toprağı deldiler.

Şimdi bu haldeler...

Eklenti 256486

Filizlenen hosta resimlerine bakıyorum da ki benimkiler neden bu halde? Foruma yüklenen hostaların filizleri kısa boylu ve gürbüzler.

Sanki hosta değil de frezya gibi yaprakları...Fakat soğanlar frezya soğanı gibi değildi.

Nette pek hosta soğanı resmi de bulamadım (ya da yumru mu demeliyim?)

Bu resimdekiler hosta ise neden bu haldeler?

Ya da en önemli soruyu sorayım:

Bunlar hosta değil mi, kandırıldım mı? :(:dilli:

Adalet Yağcı 22-11-2011 15:28

Sevgili ardabora, bunlar hosta değil.
Süsen olabilir mi acaba,yer orkidesine de benziyor, hostaların soğanı yok, rizom denen yumruları var.
Yine de güzel olmuşlar, üzülmeyin, hiç düşünmediğiniz bir güzellik göreceksiniz, sürpriz olacak size.

ardabora 22-11-2011 18:54

Sağolun Adalet hanım,

Az önce soğanlı bitkilerin bazılarının soğanlarına baktım da sanırım glayöl soğanı dikmişim ben :)

Çok benziyorlar çünkü...Filizlere bakarsak onlar da glayöllü andırıyor.

Ne çıkarsa bahtımıza...

edasu 17-12-2011 11:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k_donmez (Mesaj 790319)
Sayın Gilan,
Haklısınız. Geçen yıl edindiğimiz rizomlardan birer dal sürgünü olmuştu. Bu yıl 4-6 dal arasında sürgün var. Daha yoğun ve geniş bir alanı kapatacaklarını düşünüyorum. Hostaların son durumları aşağıda.

birinci resimdeki çiçeğin adını öğrenebilirmiyim bende iki tane var ben zambak biliyordum ama değil galiba hostamı? çiçeğin biri tamamen yaprakları sarardı bitti diğeride yavas yavas tek yaprak sararıyor bir yerde yanlışlık var ama bulamadım biraz acemiyim galiba? teşekkürler

Kiraz 17-12-2011 14:10

Sn. Edasu, sorduğunuz bitki hosta. Kışa girerken solması, yapraklarının kaybolması normal, baharda yeni yapraklarını verecek.

edasu 17-12-2011 19:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 888891)
Sn. Edasu, sorduğunuz bitki hosta. Kışa girerken solması, yapraklarının kaybolması normal, baharda yeni yapraklarını verecek.

teşekkür ederim şimdi rahatladım:p

naturefan 23-01-2012 17:52

Siyah gagalı kaz

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mutlu Kutlu (Mesaj 692866)
Salyangoz ve sümüklü böcek mücadelesi için en etkili çözüm pekin ördeği, börtü böcek ne bulursa yiyor.

Kaz'lar yabani ot mücadelesi için çok iyi, çiçeklere pek dokunmuyorlar. Kazlar ve ördeklerin en çok sevdikleri arasında domates, biber ve çilek gibi meyvesi yenen türler.

Salyangoz için pekin ördeği beslemek en iyisi, ayrıca bu yedikleri salyangozları yumurta yapımında kullanıyorlar:)

Resimdeki kazlar sizin mi? Ortadaki siyah gagalı kazlar, uzun boyunları ile biraz kuğuyu anımsatıyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025