![]() |
Gerçekten muhteşem türkçe ismini bilen var mı?
|
Obrizya.
|
Ben de bu gün ektim tohumlarımı inşallah çıkarlar.
|
18 şubatta ektiğim aubrietelar bu durumdalar. Çok yavaş gelişiyorlar, sizdekilerde de durum aynı mı Adalet Hanım?
Sevgiler ;) |
1 Eklenti(ler)
Bahçemden obrizya:
Geçen yıl Nisan'da almıştım, kışı bahçede geçirdi. Şu an bu durumda. :) Eklenti 134267 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bakalım bende hangi renkler açacak, öyle çok tohum vardı ki, renk ayrımı yapmadan ekmek zorunda kaldım. |
Alıntı:
Karşıyaka'dan almıştım, 3 liraydı. Bir ara yine gitmek istiyorum, bulabilirsem 10 saksı falan alacağım. Adalet Hanım gibi tohum konusunda becerikli olmadığım için... :) Bunun bulunduğu yer fazla basılmayan bir yer zaten. Çevresindeki çimleri söküp bir obrizya denizi yapmak istiyorum. Zaten yazın yeşil görüntüsünü koruyor. Baharda da mora boyar orayı. Siz bu sene satan yer gördünüz mü? |
http://www.agaclar.net/forum/showpos...2&postcount=40
Aslında zemine değil de linkteki görüntüyü sağlamak için sarkan bir yere ekmek lazım. Balkon -pencereler-duvar üstü gibi. |
İlkbahar için çok güzel bir çiçekmiş.
Dave's Garden' a göre hem dona hem de kuraklığa dayanıklı. Ankara için ideal imiş.:rolleyes: Türkiye Bitki Soğuğa Dayanıklılık Haritası (Plant Hardiness Zone Map) 'nda 10. kuşakta olan Antalya, Mersin hariç her ilde yaşabilir gibi. |
Acaba çiçekli kalma süresi ne kadar.
Umarım çiçekleri kısa sürede kaybolmuyordur :) |
Çektiğim resimlere göre 20 Mart gibi çiçeklenmeye başlamış.
Çiçeklerinin geçtiği zamanı da not ederim. |
Ben de tohumlarımı ektim. Çok yıllık olması güzel ama gelecek yıl çiçeklenecek olması kötü.
Ancak çiçeklenince de seyrine doyulmayacak. |
Nasıl yani iyi ama obrizyalar çimlendikleri yıl çiçek açmıyorlar mı?
|
Öylemiymiş :(
|
Merhabalar,
Forumda gezerken şans eseri gördüm obrizyayı. Resimlerde sanki ufak kır çiçekleri gibi görünüyor fakat o duvarı kaplamış halini görünce resmen aşık oldum:o . Obrizyayı biraz anlatabilirsiniz? Hanımeli gibi mi büyüyor yoksa sarmaşık gibi duvara yapışarak mı gelişiyor? |
Sayın Kirangokhan, benim obrizyalarımın yerden yüksekliği 8-10 cm. civarında, yani öyle sarmaşık gibi kocaman bir çiçek değil, ektiğiniz yıl çiçek açabiliyor, bendekiler açtı.
|
Fotoğrafı burada, size bir fikir verir umarım.
|
Adalet Hanım bitkinizin başka fotografı yok mu? Benim tohumlarım çimlenmişler ancak büyümemişlerdi.
|
Sıcaktan hemen hepsi de kurudu gibi, İlk baharda yeniden canlanırlar mı bilmem.
Çok güzel gelişiyorlardı, sanırım yarı gölgede daha mutlu olurlar, suyu seviyorlar sevgili Zenfree. |
Teşekkürler Adalet Hanım.
|
Bu çiçek yani Blaukissen (maviyastık) anlamına geliyor, muhteşem mavi-mor fosforlu gibi çiçekleri var. Düz zeminlere ekildiğinde gerçekten mavi yastıklara benzer bir görüntü sergiler. Çok yıllıktır ve soğuklara dayanıklıdır. Her sene çoğalarak büyür.Tohumla ya da kökten ayırma ile (tabi çiçek geçtikten sonra) üretilip, çoğalta bilinir. Saygılar.
|
2 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz bahar tohumdan ektiğim aubrieta'lar sonbaharda daha da geliştiler. Çiçekleri gelecek yıl göreceğimi düşünüyorum.
|
Bende tohum sipariş ettim. Geçen sefer yetiştirmeyi becerememiştim. Tekrar deneyeceğim. Umarım bu kez başarılı olurum.
|
Son soğuklardan önce çiçeklenmeye başlamıştı. Şiddetli soğuk çiçeklerini öldürdü. Bitki yeşil ve canlı durumda.
|
Sevgili k_donmez yetiştirdiğiniz aubrietaları hangi tarihte diktiniz ve ilkte dısarımı yoksa saksıyamı diktiniz. Yardımcı olursanız sevinirim. Uşakta ikamet etmekteyim Ankara havası gibi burasıda onun için sordum. Bende bu sene yetiştireceğim..
|
Sayın Turgay64,
Bir haftadır foruma göz atamadım. Gecikmeden dolayı kusura bakmayın. Özelden cevap vermekle birlikte bildiğim hususları burada da paylaşmak istedim. Obrezya tohumlarını geçen yıl Mart sonunda doğrudan bahçedeki yerlerine ektim. Bahar ve yaz boyunca yavaş geliştiler. Sonbaharda gelişimleri hızlandı. Kışın çiçeklendiler. Mor renkli çiçekleri var. Uşak'ta da güzel gelişeceklerinden şüphem yok. Benim ektiklerim mor renklinin tohumlarıydı. Örtü yapısı çok güzel görünüyordu. Ondan dolayı tercih ettim. Toprağın üzerine atıp üzerini kurşun kalem kalınlığında toprak ya da torfla örtün. Susuz bırakmayın. Nemli toprak tohum gelişimi için şarttır. Şimdi de ekseniz durum değişmez. Zira tohum, toprak ısısının elverişli hale gelmesini bekler. Artı 10 derecenin üzerinde gelişimi başlar. Geliştiklerinde şaşırtabilirsiniz. Yeni yerlerine de çabuk alışıyorlar.Kolay gelsin. |
Çok teşekkür ederim ilgi ve alakanız için... Sevgiyle kalın yardımlarınız için umarım bu seneki tüm yetiştirdiklerinizin Tutmasını Allahtan dilerim...
|
3 Eklenti(ler)
Kışı, soğuğu dinlemediler, yaşadılar, gürleştiler, çiçek açtılar, şiddetli soğuklarda çiçekler soldu, hava düzelince yeniden çiçekler geldi. Çok bol tomurcuk var. Ankara için biçilmiş kaftan.
|
Çok güzel olmuşlar :))
|
4 Eklenti(ler)
Son halleri muhteşem. Bu çiçekte favorilerim arasına girdi.
|
Muhteşem. :)
İnternetteki tanıtım fotoğrafları gibi olmuş. Eğer kalıcı olarak şu görüntüyü elde edeceksek ilk yıl çiçeklenmese de olur zaten. Tohumları oldukları yere mi ekmiştiniz yoksa şaşırttınız mı? |
Alıntı:
Geçekten muhteşem olmuş..O yastık şeklinde istediğimiz formu çok güzel yakalayan bir bitki. Hem de full çiçek.. Ben tohumdan çimlendirdim . Bu sene açmayacaklar sanırım bu durumda. Hem de karşıyakada satılıyormuş alacağım. |
Sayın Gilan ve sayın Nurgüldk
Tohumları geçen yıl Mart ayında doğrudan yerlerine ekmiştim. Gelişenlerden şaşırttıklarım da oldu. Yerlerine çabuk alıştılar. Yayılıcı özelliği de var. Sarkıcı formda da kullanabilirsiniz. Halen çiçekler aynı durumda. Bolca da tomurcuk var. |
Aubrietalar ekildikleri yıl çiçeklenir merak etmeyin.
Fazla sıcaktan bitkileri korursanız Temmuzda bile çiçek görebilirsiniz. Sevgili K.dönmez, çok güzel çiçeklenmiş bitkileriniz, bunların pembe, sarı vb. renklerinin olduğunu da biliyorsunuz değil mi? |
1 Eklenti(ler)
Sayın Adalet Yağcı,
Farklı renkler olduğunu biliyorum. Ancak bu çiçeği aşağıdaki fotoğrafı gördükten sonra öğrenmiştim. Hedefim benzer bir görünüm yakalamak olunca eflatun ve mor tonlarını seçtim. |
Bir kaç yılda bu görüntüyü yakalarsınız, taşların arasında harika görüneceklerdir.
|
Alıntı:
|
Geçen yıl ben de tohumdan yetiştirmiştim sevgili Günebakan, Şubat ayında çimlendirdiğim tohumlar Temmuzda çiçeklenmişlerdi, yani tecrübe ile sabittir :)
|
Çok sevindim Ablacığım:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025