![]() |
1 Eklenti(ler)
Yaz boyunca çiçeklerini esirgemeyen ebegümeci çiçeklerim. Her sene tohumdan mı üretiliyor ya da baharda tekrar canlanma oluyor mu?
|
Sevgili Ankara, mesajınızı yeni gördüm, cevabım geciktiği için özür dilerim. Hiç sulamazsanız bile yetişen bir bitki ancak düzenli suladığınızda daha iri çiçekli ve boylu poslu oluyor.
Sevgili Begonvil_14, her sene yeniden tohumunu ekmeniz gerek. Kendi düşen tohumlar da çimlenecektir ancak düzenli ve yoğun olarak bir köşede olsun isterseniz tohumlarını toplayıp, gelecek baharda yetiştireceğiniz yere direkt olarak serpmekte fayda var. Çok çabuk çimlenen kolay bitkilerden. |
O zaman tohumları saklayıp baharda tekrar ekeyim. Çok teşekkürler sevgili limon
|
Bahçemde gülhatmi ve yabani ebegümeci var çiçek açtığını göremedim daha yabani olanı ıspanakla karıştırıp böreğini yiyoruz.
|
1 Eklenti(ler)
Kaç senedir dener dururum bu çiçeği. Bir türlü kısmet olmadı çiçeklerini görmek. :(
Bu sene kararlıyım. Tam 3 tane 50 cm.lik saksıya diktim. Biri olmazsa biri olur umarım. Benimkiler biraz yapraklansın fotoğraflarını ekleyeceğim. Bunlar tohumları. |
ben bu çiçegi bahçeme ekmiştim çok zarif çiçekleri var. zahmetli bi çiçek degil hatta arsız büyüme gösteriyor. çok sıcaklarda akşamdan her gün sulama sitiyor. tohumdan her sene kendi dahada çok çıkıyor.
|
Gölgeden hoşlanıyor. ve minik boyutlarda bile çiçek açabiliyor.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Limon'un verdiği bilgiler üzerine tohumlarını ektiğim Lavatere'ler oldukça geliştiler. Sabah sefaları ile birlikte yoğun bir şekilde çiçeklenmelerini bekliyorum.
|
Geçen sene çok güzel çiçek açmışlardı ama bu sene ektiklerimden bir tane bile sağ kalmadı (salyangozlara afiyet olsun), elimde tohum kaldıysa tekrar deneyeceğim.
|
1 Eklenti(ler)
Lavaterelerde bolca tomurcuk var. Hiçbir desteğe ihtiyaç duymadan büyüyorlar. Şaşırttıklarımın gelişimi ise daha yavaş.
|
1 Eklenti(ler)
İlk açanın çiçekleri beyaz oldu. İkinci pembe olacak gibi. Çok güzel çiçekleri var.
|
Harika.
Benimkilerde henüz çiçek oluşumu yok. Yaprak çıkarıp duruyor. :mad: |
1 Eklenti(ler)
Pembelerde açtı. Çiçekler birkaç gün kalıp soluyor. Bir kök bile çok tomurcuk verdiği için bitmeyecek zannediyorsunuz.
|
3 Eklenti(ler)
Sonunda açtılar. Çok güzel bir çiçek. Bu sene pek çok çiçeği deneme amaçlı ektim. Hangisi iyi olursa seneye ekmek için. Bahçede seneye ekeceğim çiçeklerden biri kesinlikle bu çiçek olacak. Hem duruşu, hem hacimli yapısı hem de dolu dolu çiçekleriyle çok beğendim. Beyazın saflığı çok hoş, pembenin de hafif çizgili yapısı bir başka güzel.
Beyaz önce açtı. Pembe yeni çiçekleniyor. |
Sevgili Uzman ebegümeçlerinin rengi çok güzelmiş çokta çiçeklenmiş maşllah:)
|
Sevgili Kdonmez, Uzman16 çok güzeller.
Ben de seneye (unutmazsam ve tohumundan bulabilirsem), bu sene bir yerde görüp rengine ve formuna bayıldığım, şarabi mi desem vişne çürüğü mü bilemedim, Gül Hatmi dikeceğim. |
Kemalpaşa - İzmir florasında da bol miktarda bulunan "Ebegümeci" çiçeğini bende çok seviyorum. Kendi çektiğim bir fotoğrafı paylaşmak istedim. Sevgiyle kalın. |
1 Eklenti(ler)
Minik ebegümeci çiçeği..
Çalı görünümünde, eflatun çiçekleriyle çok güzel görünüyor.. Eklenti 317309 İsteyen olur belki, bizim için bol bol tohum topladım :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025