![]() |
Çok güzel emeğinize sağlık.
|
2 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim Kharel.
Tohumlarını paylaşırım elbette, hatta bahçede çok sayıda olan fidelerini de paylaşabilirim. Çilek gibi kol atarak ilerleyen çok arsız ve yayılıcı bir bitkiye benziyor. Tek tük açmaya başladı, çiçekler aynı fotoğraftakiler gibi. Grup olarak hepsi birden açınca daha güzel olacaklar sanıyorum. Eklenti 65890 Eklenti 65891 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bitkinin bugünkü durumu;
Eklenti 67493 Tıpkı bildiğimiz tere veya roka gibi boyu uzayıp çiçekleniyor yalnız çiçek çapı onlara göre daha büyük. |
ben bu bitkiyi dağdan aldım çok nefis.üzlüdüğüm tek şey var o kadar çok çeşitine sahipizki .ama koruyamıyoruz.yabancılar memlektten çicekleri götürüyorlar sonra biz onlardan satın alıyoruz.sahipsiz bir memleket.çok üzülüyorum çok.
|
Fikret Bey, bitkinin adını biliyor musunuz?
Bu tohumları bana bir tanıdığım Hollanda'dan hediye getirmişti. Paketin üzerindeki isim buydu ve ben de daha önce hiç görmediğim için internetten bulduğum kadarıyla "Alpler Kaya Teresi" olarak başlığı açtım. Eğer farklı bir isimle biliniyorsa başlığı düzeltelim. Sadece "Kaya Teresi" mi denmeli acaba? |
Sayın Limon, araştıdım kaya teresi olarak geçiyor. Ama yine araştırmaya devam edeceğim.
|
3 Eklenti(ler)
Gün geçtikçe ve sayıları arttıkça daha da güzelleşiyorlar. Çiçekleri uzun süredir canlılığını koruyor. Gölgede olanlar henüz yeni çiçeklenmeye başladılar. Saksıya ektiklerimin boyları daha bodur ve çiçekleri daha küçük ama saksıda da çok hoş görünüyorlar. Yaz kış yeşil, bahar ayında bolca beyaz çiçekler açan, çok yıllık, yetiştirmesi çok kolay bir bitki. Bir küçücük paket tohumdan yüzlerce bitkim oldu.
Saksıya diktiklerim Eklenti 70522 Bahçeye diktiklerim Eklenti 70523 Çİçeğin yakından görünümü Eklenti 70524 |
Mümkünse tohumlara ben de talibim.Benimtaşkıran da tek kök olarak hayata devam ediyor
|
Size elden fidelerinden getiririm. Ama bir tek pazar günleri müsait olabiliyorum.
|
Fide mi? Çok sevinirim.Aslında oğlumun okulu nedeniyle arasıra sizin oraya geliyorum ama hafta arası...Belki de uygun bir pazar günü ben sizi bir kaç dakikalığına rahatsız ederim...
|
Olur tabii, beklerim.
|
Sevgili limon,
Kaya terelerinin çiçekleri geçti mi? Ben de haftasonu 2 kök aldım. Çiçekli durumdalar ama yakında geçer sanırım, daha çok gelecek seneye yatırım olarak aldım. Arabis adıyla satıyorlardı. |
Çiçekleri geçti, tek tük var bazılarında. Bol tohum kapsülü oluşturdu ama daha tohumlar olmadı. Bir aydan fazla yoğun çiçekleri kaldı, ben çok sevdim bu bitkiyi, umarım siz de seversiniz.
|
Kaya teresinin kışın yeşil aksamı kayıp mı oluyor, yoksa benimki öldü mü? :(
|
Kışın yeşil kalıyor Gilan. Şu anda tepelerden yeni sürgünler vermeye başladı. Bu bitkinin yaprakları da oldukça güzel. Saksı çiçeği olarak ta oldukça güzel görünüyor. Mevsimliklere güzel bir alternatif olduğunu düşünüyorum.
|
3 Eklenti(ler)
Sağ ol limon, bu durumda benim iki kök öldü sanırım. :(
Kaya teresinin pembesi de varmış bu arada, tohumlarını aldım. Beyaz zaten var diye almamıştım bir de... Eklenti 127679 Eklenti 127681 Eklenti 127682 |
Pembesi de çok güzelmiş. Ben beyazdan gönderirim sana üzülme. Adresini bekliyorum.
|
Kaya teresi - arabis - bir diğer adı da "gümüş sepeti"ymiş.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025