![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
hele ingilizceyse sizden deneyimlerinizi ve mümkünse çevirilerinizi bekliyoruz. |
Alıntı:
|
Sayın Can17Can
Kitabın tamamını çevirebilmek için telif ödemek (veya bir kısmını çevirebilmek için en azından yazarın iznini almak) gerek. Ülkemiz için bu ölçekte ilgilenecek kişi sayısı düşünülürse masrafa ve emeğe pek değer olmayacağını takdir edersiniz. Ancak ben kitabın "içindekiler" kısmını yazayım, eğer kendi probleminizle veya öğrenmek istediğinizle örtüşen bir kısım varsa o bölümü çevirmeye çalışayım. İçindekiler : 1) Giriş : Orijini ve Türleri Önemi 2) Plumeria'yı yetiştirebilmek için temel bilgiler Dikim ve Bakım Hastalıklar ve Zararlılar Büyütme, çiçeklendirme ve tohumlandırma Nerelerden satın alınabilir ? Ziyaret edilecek yerler 3) Tanımlamalar ve Plumeria Varyetelerinin özellikleri Tayland dilinde isimleri ve telaffuzları Plumeria Varyetelerinin detaylı tanımlamaları Ekler : ABD ve diğer ülkelerdeki varyeteler Plumeria ile ilgili kuruluşlar Bazı plumeria türlerinin büyüme huyları Türler ve renkler Sevgiler,saygılar Prof. Dr. Zafer İLKEN |
teşekkürler zafer bey
Büyütme, çiçeklendirme ve tohumlandırma bölümü öncelikli öğrenmek istediğim konu başlığı eğer ceviri imkanınız olursa plumeria sayfasını ziyaret edenlerden çok dua alırsınız diye tahmin ediyorum. |
1 Eklenti(ler)
Sonunda Bodrum daki canlanıp güçlendi. Minyatür de olsa tomurcuğu da var. :D
|
Sn adneser,
Bu sene plumeriam tomurcukluyken hatta açmaya başladığı sıralarda kedim saksısına işedi. Mecburen değiştirdim, sorun olmadı hala açıyor. Alıntı:
|
Alıntı:
Teşekkür ederim Sn Verdoque umarım bir şey olmaz. |
1 Eklenti(ler)
15 gün sonra tomurcuklar bu hali aldı.
|
1 Eklenti(ler)
30 Temmuz da böyleydiler.Kokuları anlatılmaz yaşanır. Ne kadar mutlu olduğumu ancak siz ağaçlar.net dostlarım anlarsınız. :D
|
Arkadaşlar tohum sipariş etsem ne zaman dikebilirim?
|
Alıntı:
Hemen ekin, haziran-temmuz-ağustos en uygun zaman:) |
2 Eklenti(ler)
|
Sayın drhegeli plumerianız çok güzel açmış. Kokusu var mıdır?
Benim plumeriam da yapraklandı ama çiçek konusunda hiç umudum yok :) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Değerli Plumeria dostları
Tohumdan yetiştirdiğim bir Plumeria 3. yılında çiçek verdi. Orijinali ile aynı türden çiçeklenmesi ise bir o kadar sevindirici. Varyetesi : Samoan Fluff Saygılar,sevgiler |
2 Eklenti(ler)
|
:)
4 Eklenti(ler)
Merhaba,
Sayın dregeli çok güzel açmış plumerialarınız. Sizin tohum paylaşımınızdan gelen tohumlardan büyüttüğüm fidanlarımın resmini ekliyorum. Eklenti 436186 Bakalım ben çiçeklerini ne zaman görebileceğim. |
Sn drhegeli kokularından da bahsedebilir misiniz? Ben de yetiştirmek istiyorum ama karar veremedim.
|
1 Eklenti(ler)
...
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Herkese selam
plumerianın çelikten üretimi konusunda bir kaç resim ve biraz bilgi. Resimler şeklen cok iyi anlatıyor benim okuduğum kadarı ile çeliği kestikten sonra bir hafta kadar esintili bir yerde kurumaya bırakmak gerekiyormuş çelikler kalında olsa incede olsa köklenme olabilirmiş bir hafta sonra islak değil sadece nemli toprağa dikmek ve toprak kurumadığı sürece sulamamak lazımmış. resimlerden anladığım kadarı ile kasten dar alanda köklendiriyor yeni saksıya alırken kökleri oynatmadan ekiyor.belki ilgilenen arkadaşlara faydası olur.Resimler aşağıda Plumeria Care and Propagation sitesinden alınmıştır kendisine bir teşekkür mesajı yolladım Eklenti 437210 Eklenti 437211 Eklenti 437212 Eklenti 437213 Eklenti 437214 |
5 Eklenti(ler)
|
Sevgili drhegeli, çok şanslısınız bu kokulara kavuştuğunuz için diyeceğim ama ne kadar emek verdiğinizi de tahmin edebiliyorum. Bu sonuç bütün gayretlerin karşılığı oluyor bence .Tebrikler, kolay gelsin:)
|
Benim aklımdan hiç çıkmayan ama vefasızlığımdan mahcup oldugum dostlarım hepinizi çok özledim yıllardır aktif olamadım sitede...Hayat işte 2009 da tohum almışız :)) kaç yıl geçtiiii paylaşım yapıp heyecanla bir bebek gibi pamuklara yatırdığımız plumeralar....50 adet tohumumdan bir kaçı tuttu onuda sevenlere verdim sadece 1 tanesini anneme sakladım ama benim plumeram kocaman oldu sopa gibi duruyor boyumdan büyük ama hala çiçeğini görmedim:)oysa onları pamuklara ektiğimde renkleri görmenin hayali ve heyacanıyla mutlu olmuştum.Ama oda benim gibi olmuş :) ne gelen var ne giden yeniden herkese merhaba ....
|
Plumeria
[QUOTE=sapudeaure;160453]Bugün resminide ilave ediyorum(http://www.agaclar.net/forum/showthr...&page=62)mesaj 1832.Tesadüfen arkadaş bir yerde gördü resmi.Fakat Amerikan fulu diye tanınmıyor.[/QUOTE
Plumeria |
Yeni bir çiçeğe başlıyorum anlaşılan. Her ne kadar bu başlık artık bir hayli pasif kalmışsa da yardım alabilirim umarım
|
1 Eklenti(ler)
Temmuzdan beri devamlı çiçekte. Emeğimizin karşılığını fazlasıyla aldık. Biz Bodrum dan ayrılırken bu durumdaydı. İkinci dalında da tomurcuklanma başlamıştı. Darısı bütün bekleyen plumeriaseverlere!
|
solan plumeria için acil yardım
4 Eklenti(ler)
Selam Sayın arkadaşlar
3 gündür plumeriada bir sorun oluştu 3 tane birden filiz çıkarmaya basladı sevindik falan fakat birden yapraklarda sararma başladı bazı yapraklar suzuzluktan solmuş gibi cansızlaştı sizin fotolara bir bakarsanız anlarsınız sanırım gövdede bir sorun yok gibi iki hfta önce yeni saksıya aldık birden gelişmeye başladı fakat şimdi sorunlu bir hal aldı salonda cam kenarında duruyor direk güneş ışıgı almıyor ondanmı sudanmı suzuzluktanmı anlıyamadık yardımınızı rica edeceğiz, saygılar [ATTACH][ATTACH][ATTACH]Eklenti 445429[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH] |
sanki biraz zakkum havası var ağaçta... yaprak yapısı,tomurcukları ve birazda çiçekleri.. kısacası bana zakkumu anımsattı:) tabii sadece fotoğraflarda gördüm şuan.
|
Zakkum görmesek...
|
Alıntı:
Siz galiba bölümleri karıştırdınız ( bu bitkinin ağacın adı nedir ) bölümü değil burası |
2 Eklenti(ler)
|
Kokusu nasıl sevgili Dr. ? Gerçi tarifi pek mümkün olmuyor ama...
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Fotoğraflardan çok iyi göremeyiorum ama aşağıdaki yaprağın ana damarının etrafında sokucu-emici zararlı belirtisi var gibi... Daha yakından bir fotoğraf çekebilirseniz faydalı olabilir. Not : Zakkum ile plumeria akrabadır. İkisi de apocynaceae ailesindendir. |
Alıntı:
|
Sayın drhegeli
size yani fotolar çektim bir bakın dediğiniz gibimi çaresi nedir plumerayı kaybedeceğiz acil çözüm gerekiyor hergün 2 3 yaprak gidiyor |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 446150[attach]Eklenti 446149[/attach]
|
sayın arruana . dikkatle bakarsanız sağ taraftaki yaprağın üzerinde siyah yaprak bitleri gözüküyor , bitkinin öz suyunu emerek bitkinin bütün besinini alıyorlar , böcek ilacı kullanmanız gerekir .
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025