![]() |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bugün tam olarak açar diye düşünmüştüm ama tam olarak açmadı sadece ucu biraz açıldı. Fakat kokusu daha keskin hissediliyor.
Eklenti 211826 |
1 Eklenti(ler)
Sevgili tturt, umarım Plumerian açmıştır.
Bir görüntü alabilirmiyiz;) Bu güzeliğin bir çeliği için açık arttırmaya girdim, Eklenti 212013 3 dolara kazandım, 13 mayıs cuma uğurlu oldu benim için. Hiç Guadelupe'den birşey satın almamıştım bu ilk oldu:D |
3 Eklenti(ler)
Sayın Jezebel,
Hayırlısı olsun, inşallah sağ salim elinize ulaşır da size ve bizlere bu güzelliklerini yaşatır. Plumerianın son durumu. Eklenti 213274 Eklenti 213275 Eklenti 213276 |
2 Eklenti(ler)
Çok güzel, bu gün artık tam açmıştır, kokusu da etrafa yayılmıştır.
Darısı Orkun Kırcının ve benim başıma. Cüce Plumerialarım çok güzel gelişiyor, merak ediyorum onlar açaba daha mı erken açıyorlar:confused: Eklenti 213834 , Eklenti 213835 Umarım beni çok bekletmezler. |
3 Eklenti(ler)
Yapraklarımız açılmaya başlamış. Darısı çiçeklerin başına.
|
1 Eklenti(ler)
Bu mesajımdaki mavi plumeria 5/5 çimlendi.
http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=1424 Eklenti 219228 . |
3 Eklenti(ler)
bunlarda benım plumerialarım, büyük olan sanırım pembeymiş, küçük olanda krem ortası sarı olan sanırım, bu sene çiçeklenirlermi bilmem ama yapraklarıda çok güzel küçük olan daha yeni yeni uyanıyor güzellik uykusundan :p
|
Orkun'cum çiçekleri de açılmaya başlamış işte. Sol taraftaki basbayağı tomurcuk.
|
Kuru bir dalın böyle muhteşem cicege dönmesi cok ilginc .
tohumları kolay cimleniyormu . benim gibi tecrübesiz biri cimlendire bilirmi acaba :o sarı ve beyaz aynı cicekte birde koku off |
1 Eklenti(ler)
Dün akşam itibariyle durum bu. :D
|
Az kalınca sabretmesi çok zor...:D
|
Kesinlikle :D
|
Orhan bey gözünüz aydın...
Misler gibi kokuya hazırlıklı olun Mısır gezimde her yerde 3 rengide vardı,ben her an her yerde kokladım ve ben ilk orda gördüm bu çiçeği Mısırlılar parfümünü bile yapmışlar ve tabi aldım.... |
1 Eklenti(ler)
|
Gözün aydın, tutmuş.
Bakalım ne renk açacaklar hanımefendi ;) |
Ooo çok sevindim :) sanırım beyaz olacak öyle diye biliyorum gene de süpriz:) Teşekkürler Jezebell
|
Gözünüzaydın. Bol çiçekli olur inşallah.:)
|
İnşallahhhh Orkun teşekkürler:)
|
İlk uyandıktan sonra da çiçek verebiliyormu? Bu yıl üçüncü senesi ancak yapraktan başka birşey yok :(
|
Sanırım verebiliyor. Üstte fotosu olan plumeriamda diğer dalda da çiçek sapı oluşmaya başlamış. Geçen hafta birşey yoktu.
|
Şimdi plumeria'yı taktınız aklıma...Vay benim dertli başım...:D:D
|
4 Eklenti(ler)
Tam açmak üzere olan plumeriama birşeyler oldu.:(
Eklenti 224356 , Eklenti 224357 , Eklenti 224358 , Eklenti 224359 Kırmızı örümcek deyip 2 kere her yanını (gövde, yapraklar üst ve altını) Neem azal' a ilaçladım. Yardımlarınızı bekliyorum. Durumda bir fark olmadı. |
Benimkilerde aynı durumda malesef.Bende ilaçladım ama hala aynı.
|
Bütün gün konuyu araştırdım, %1 yağlı deterjanlı çözeltı diyorlar.
Güneşte durmuyacakmış ilaçlıyken. Bu ne demek, ilacı bir süre sonra silecek veya yıkayacakmıyız? |
Herhalde ilaç kuruyana kadar güneşte kalmayacaktır...diye düşünüyorum.
|
Şimdi biraz daha kurcaladım, 24 saat ilaçlı duracakmış.
Ama hasarlı yaprakları makas yardımıyla gövdeye zarar vermeden kesecekmişiz. Sonra bahçe hortumuyla yıkayın diyorlar. Sonra da Neemazal gibi hafif yağlı %1lik çözelti ile fısfıslayın demişler. Yapraklara kıyamamıştım, kıymam lazım... |
Geçen böyle olmaya başlamıştı benimkide. Roa Natura ile birkaç fısfısla hemen kendine geldi.
|
Alıntı:
Roa'nin akarisit içerdiğini düşünmüyorum. Saygılar . |
Jezebel; Neemazal etkili olmuştur bence. Ancak bu tür akarların verdiğ zarar kalıcı oluyor. Yani bitkinin eski haline dönmesini beklemeyin.
Büyümesi hızlanmışsa ve yeni çıkan yapraklarda problem yoksa sorun halledilmiş demektir. |
5 Eklenti(ler)
Sekiz tür'ün beşinde başarı sağlayabildik;
Courtade Pink, Double Bale, Phet Paragay, Cindy Moragne, Hybrit 88. |
2 Eklenti(ler)
İlk çiçeği açmaya başladı. Nedense çiçeklerde açmadan siyahlaşıp dökülme oluyor. Sebebini anlayamadım. Onca çiçeksapından bu kadarcık kaldı :(
|
Orkun kardeşim gözün aydın, doyasıya kokla ve unutma- çiçek sapına zarar verme, çiçeklenme aylarca aynı saptan devam edecek ;)
|
Arkadaşlar bir süredir benim plumerialarım da kırmızı örümcek saldırısı başladı. Neemazal denedim ancak görünen o ki pek fayda etmemiş. Su ile yıkadım o da fayda sağlamadı. Geçen yıl da olmuştu ev yapımı ilaçları denedim. Ancak kısa süre içerisinde bitkinin ölmesine neden oldu. Okuduğum kadarıyla forumdaki arkadaşların pek çoğu bu dertten muzdarip. Yabancı sitelerde zarar gören tüm yaprakları koparıp hava almayacak şekilde bir poşet içerisinde bir müddet bekletilmesi önerilmiş. Tecrübeli arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa çok faydalı olacaktır.
|
Ben de bu gün zarar görmüş yaprakları makasla gövdeye zarar vermeyecek şekilde kestim.
|
1 Eklenti(ler)
Bu da benim 2 yaşını dolduran plumeriam. Sanırım saksı değişimi yapmam gerekiyor çiçek verebilmesi için...
Eklenti 228714 |
Alıntı:
|
Merhaba arkadaşlar harika görünüyor çiçekleriniz.. bu salgını başlatan ve tohumdan çimlendirmeyi başaran arkadaşları kutluyorum ancak benim de kanıma soktunuz :) acaba çelik için en uygun dönem nedir ve çelik gönderebilecek bir fedakar var mı oralarda ??? olmazsa sonbaharda tohum lütfeeeenn.. evim yetiştirmek için çok uygunışığı bol ve sıcaklık yaz kış ideal. benim de bir pulmeria sahibi olup yetiştirmeme yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...
|
Tohumları
http://www.tohumlar.net/product.php?id_product=841 fidanı da www .tropiksera.com' da satılıyor. Bizler satın aldık, size de şiddetle tavsiye ederiz, çok güzel. |
çok teşekkür ederim jezebel, dikim için en uygun ay ne zaman olur sizce? eylül?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025