![]() |
Alıntı:
Şimdilik kuruyan kısmı sağlam noktaya kadar budayın. Daha sonra bakalım durum nasıl devam ediyor... |
:(sizin aslanağzılarda çiçek açıp,çiçekler geçtikten sonra garip bir havaya bürünüyor mu?? her an ölecekmişcesine:(
|
Benimkilerden bir tanesi daha çiçek üzerindeyken bayılıyor. Hep ölecekmiş gibi :D düzelecek diye bekliyorum ama bir iki kıpırtı var
|
Evet, çok doğru benim aslanağızlarım da öyle oldular, ben de susuz kaldılar deyip ha bire suluyorum. İnşallah bilen bir arkadaşımız yardımcı olur bu konuda bizlere...
|
serada yaprakları dökülmüş 2 tane şeker pembe aslanağzı gördüm hatta adam atmak üzereydi aldım geldim, toprak üzerinden budama yaptım,şimdi filizler vermeye başladı durumu iyi sanki:* ama diğerleri bir garip oldu,anlamadım gitti:( onlarıda budasammı?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Hayatımda ilk çimlediğim çiçekler :)
|
tebrik ederim, çok güzel olmuşlar:) benim aslanağzılarım çiçek açtıktan sonra hep kurudular, nedenini anlayamadan gitti hepsi:(
|
:) teşekkür ederim inşallah benimkiler de kurumaz :/
|
Sevgili Simge, tebrikler... Ellerinize sağlık. Hem çimlenmişler, hem de çiçek açmışlar ne mutlu size... Ve evet inşallah kurumazlar... Tohum almayı düşünmüyor iseniz geçen çiçekleri koparın tekrar çiçeklensinler inşallah...
Sevgili hira; :( benim de iki tane aslanağzım kurudu gitti. Hâlâ neden oldu bilemiyorum tabi. Senin kuruyanlar toprakta mıydı, saksıda mı? Benim aslanağızları yuvarlak tarlamda idiler ve ben oradan şimdiye kadar hiç görmemiştim 3 tane danaburnu imiş ondan bulmuş idim, acaba kökleri onlar mı yedi de kurudular diye de düşünüyorum. |
yok ablacım ben böcek falan görmedim etraflarında.Benim aslanağzılar
saksıdaydı,çiçeklenir çiçeklenmez hemen yeşil yaprakların alt kısımlarını siyah bir tabaka kapladı ve öldüler:( sormuştum arkadaşlara ama fotoğraf koyamadığımdan yardımcıda olamadılar. yol kenarında taş duvarlarda kendiliginden çıkan aslanağzılar kışın yeşil kaldıda, benim gözümden sakındıklarım yaz günü kurudu gitti:(en çokta aslanağzı almıştım pazardan. Neyse napalım, bir sürü tohumları kaldı hiç değilse züğürt tesellisi:):) |
Çok teşekkür ederim :)
|
hatta hemen yukarda bahsettiğim tohumların bir kısmı saksılara dökülüp çimlenmiş bile:rolleyes:
onlar kalsın oldukları yerde,şaşırtmam bile.. bu aslanağzıyla girdiğim savaşlardan yoruldum. |
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar merhaba,
Tohumdan diktiğim çiçeklerim.Aslanağzı diye ektim ama o kadar çok tohum vardı ki,karıştırmışım hepsini birbirine.eminde olamadım.Merakla bekliyorum büyümelerini.İnşallah aslanağzıdır.biri beni bu konuda aydınlatabilir mi? teşekkürler. Eklenti 497834 Eklenti 497835 |
Bunlar aslanağzı sevgili SUDEM, ama az güneş görmüşler sanki..
|
Alıntı:
Esasen günde bikaç saat direkt güneş alan bi yerdeler.:o hastanenin bahçesinden aşırmıştım tohumlarını.. :D renkleri çok güzel olacak.umarım çiçeklenirler.;) |
Sn. SUDEM, bu çiçeklerin aslanağzı olduğu kesinleşti mi? Sanki değiller gibi, yaprakları daha geniş.
|
bilmiyorum ki..sevgili ahestenin aptığı yorumla sevindirik olmuştum ama..bir de bitki büyüdükçe yaprakları ince uzun şekil almaya başladı..kuvvetle aslanağzı gibi ama bilemiyorum :(
|
Hadi inşallah, birde bakmışsınız rengarenk aslanağzı çiçeklenmiş. Fazla su vermeyin belki tomurcuklanır.
|
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar ve ektiklerim aslanağzı çıktı :D çiçeklerini de gördüm şükürler olsun...
Eklenti 506721 Eklenti 506722 |
1 Eklenti(ler)
Fenayız bu ara:)
|
En sevdiğim çiçek. Nedenini bilmiyorum ama aslanağzını görünce çok mutlu oluyorum. :)
|
çiçeklenmesi biten aslanağzımı derin budama yapıp koysam bi köşeye tekrar seneye çıkar mı acaba?yoksa her sene tohumdan üretim mi yapmalıyım?
|
Dökülen tohumlardan kendiliğinden çıkacaklar SUDEM meraklanma:)
|
2 Eklenti(ler)
Ne kadar değişik ve güzel renkleri olan bir çiçek.. Özellikle pembe olana bayıldım.
|
Pembe beyaz olan harika, çok tatlıymış.
|
1 Eklenti(ler)
Bu bitki aslanağzı olabilirmi, baharda petunya çiçeyi alırken çiçekçi israrla, çok güzel çiçekleri olur diye almamı istedi. Ama geldiylnden hiç çiçek açmadı, yapraklarından aslanağzına benzettim.
Yardım eden olursa sevinirim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/bahce-s...ileri/4441.htm |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:05. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025