agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Aslanağzı (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/5240.htm)

member şip 26-05-2009 21:47

2 Eklenti(ler)
Bunlarda bendeki aslan agızları

ardabora 28-05-2009 00:49

2 Eklenti(ler)
Ne çok renge sahipsiniz,maşallah...

Sevgili powered,aslanağzınızın rengine bayıldım.

Bendeki bodur aslanağzından tohum almıştım geçen yıl, fideler büyümeye başladı, sanırım sadece turuncu olandan alabilmiştim. Tohum aldığım fide de bir kaç tane çiçek açtı ama yapraklarında bir sorun vardı,biraz budadım,bakalım ne olacak..

Yeni fideler büyür de çiçek açarsalar, hatırlatırsanız size tohum yollarım.

Anne fide ve yavruları...

ardabora 28-05-2009 01:22

3 Eklenti(ler)
Bu mesajımdaki aslanağızları aynı şekilde bu yıl da açtılar.

Kasım ayı sonunda toprak hizasından budama yapmama rağmen baharda boyları yine fecci uzadı,şu an sanırım 1 mt. oldular.

İlk resim 28 nisanda çekilmiş,bir ayda ne kadar uzamışlar,çok ilginç...

ardabora 28-05-2009 01:29

3 Eklenti(ler)
Bunlar da yakın çekim...

Bazıları aslanağzını pek sevmez ama ben seviyorum. Şu sıralar çan çiçeklerim de açıyor,çanların dibinde yeni sürgünler oluştu,o fideleri aslanağızlarının arkasına dikip yine mor-pembe-beyaz görüntüsü elde etmeye çalışacağım.

hüsnüyusuf 28-05-2009 12:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ardabora (Mesaj 432123)
Bunlar da yakın çekim...

Bazıları aslanağzını pek sevmez ama ben seviyorum. Şu sıralar çan çiçeklerim de açıyor,çanların dibinde yeni sürgünler oluştu,o fideleri aslanağızlarının arkasına dikip yine mor-pembe-beyaz görüntüsü elde etmeye çalışacağım.

Sevgili ardabora, sizinkiler yanındaki çam ağacına yetişmeye kararlı gibi.:p
Renkler çeşitli ama beyazın güzelliğini ayrı bir yere koymak lazım bence.

Geçen seneden kalan bodur aslanağzı tohumları vardı.Saksıya çok özensiz bir şekilde serpmiştim. Şu an sizin miniklerle aynı boydalar. Hızlı çimlendiler, fakat büyüyüp çiçek açacaklarından pek ümitli değilim. Onlar büyüyene kadar burda mevsim kış olur.:(

hüsnüyusuf 28-05-2009 12:48

Bu karışık renkli aslanağızlarından hiç görmemiştim. Alışık olmadığımız renkler ama çok güzeller.

http://em.ca/garden/ann_antirrhinum_majus_brighton.html

http://goldenagegardens.blogspot.com...1_archive.html

orçun45 03-06-2009 11:22

Ben de bahçeye aslanağzı diktim.Ama kışın donacaklarından korkuyorm.Acaba böyle bişey olur mu:confused:

powered 03-06-2009 17:08

Benim aslanağzılar, kışı balkonda geçirdi üstlerine kar falan yağmadı ama karda, buzda dışardaydılar sonuçta hiçbir şey olmadı ama direkt üstüne kar yağarsa ölür mü bilmem.

ardabora 03-06-2009 18:00

Kasım ayı sonunda,kasımpatıları budarken aslanağızlarını da toprak hizasından budamıştım,üstlerine kar yağdı,don vurdu,sel götürdü..Hiçbir şey olmadı. :)

powered 03-06-2009 18:09

Demek oluyor ki kardan, buzdan pek fazla etkilenmiyor. Tek korkulu rüyası kırmızı örümcek dadanırsa işi bitiyor, öldü bil.

çiçeksever 08-06-2009 14:52

4 Eklenti(ler)
Biraz da bizim tuzumuz olsun.İlk 2 resim 28 Mayıs diğer 2 si 6 Haziran

ardabora 09-06-2009 18:27

Arkadaşlar ben koyu kırmızı, cırtlak sarı:dilli: ve turuncu renklerde tohum arıyorum.
Bodur değil uzun boylu cinsten..Tohum verebileceklere kendi tohumlarımdan yollayabilirim.

ardabora 14-07-2009 23:21

1 Eklenti(ler)
İstediğim renklerde aslanağzı tohumları buldum yapı marketin birinde, nihayet..

Bu arada bodur aslanağzı fidelerim de açmaya başladılar..

Güngör Salman 14-07-2009 23:55

Sevgili Ardabora bana isviçreden bir paket geldi paketin üstünde sizin istediğiniz renklerin fotoğrafı var ama pakete tohumları karışık koymuşlar yarın paket in fotoğrafını yüklerim buraya isterseniz gönderirim sevgiler.diğer mesajı farketmedim bulmuşsunuz:))

ardabora 15-07-2009 00:09

Çok sağolun,
yapı marketten hem bodur cins,yaklaşık 30 cm. olanlardan(tam bodur denemez aslında) ve de uzun boylu turuncu, sarı, kırmızı renkler buldum.Pakette bu 3 rengin yanında hafif pembe gibi bir renk de var ama farketmez.

hüzün 30-08-2009 20:46

Sn Ardabora aslanağzı çiçekleriniz büyüleyici kadar güzeller ama (sanıırm) çin karanfilleriniz( ya da hüsnüyusuflarınız) da kaçmadı gözümden onlara da maaşallah.

Lonicera 07-10-2009 15:20

Bugün sezon başında tohumdan yetiştirdiğim sarı aslanağzını kokladığımda hafiften mis gibi bir kokusu olduğunu farkettim. Aynı koku pembe ve mor olanlarda yok. Sarı renk olana mı has bu özellik, yoksa cinsi mi farklı?

k_donmez 19-02-2010 14:57

Geçen yıl baharda fide olarak ektiğim iki ayrı renk aslanağzı kışın son soğuklarına kadar dayandı, ancak son soğuklarda çok bozuldular. İki renkten de tohumlar var. Ne zaman eksek uygun olur?

gilan 19-02-2010 16:10

Benim yaklaşık 3 sene önce mevsimlik diye alıp diktiğim aslan ağızları o zamandan beri her yıl tekrar açıyor. Bence bozuldu dediklerinizi hemen sökmeyin, dipten sürebilir.

k_donmez 19-02-2010 17:21

Sayın Gilan,
Bozulduğunu gördüğüm aslanağızlarını söktüm. Yerlerini bakımdan geçirip, yeni bitkilerin tohumlarını atıp toprakla kapattım. Belki bu yıl aslanağzına ara verebilirim. Zira kafamdaki plana göre bahçede yer vermeyi düşündüğüm bitkiler yerini aldığında farklı bir şeye yer kalmayacak.

siniroluyorum 20-02-2010 17:13

Benim aslan ağızlarımın altındaki toprak yağmur yağdığında köstebek delikleri yüzünden iki kez kaydı üstüne kışın kar yağdı sadece üstteki dalların bir kısmı dondu.Hiç sorun yok şu an farklı renk tohumlar alıp onlar için bir bölüm yapmayı düşünüyorum

çiçeksever 22-02-2010 11:33

Bahçemdeki aslanağzı çiçeklerini dün sökerek evin karşısına dikmeye başladım.Kışın soğuktan etkilenmeyerek yeşil kaldılar ve kökleri çok büyümüş.Diğer çiçekleri kapadılar. Altlarında sümbül,nergiz,çiğdem ve lale vardı.Onları gün yüzüne çıkarmak için böyle yaptım. Çok dayanıklı ve çok yıllık bir bitki.Sadece yeni çıkan filizleri gevrek oluyor.Bazen elinizde kalıyor.

almira 18-03-2010 21:30

1 Eklenti(ler)
Minik beyaz aslanağzım. Geçen yıl dökülen tohumlardan çimlenmiş.

nurcanaybay 19-03-2010 18:22

Sonbahar da 6-7 kök aslanağzı dikmiştim.Kısa süre de çok güzel geliştiler ve neredeyse kış boyunca çiçeklendiler.Üstelik diktiğim bölge de güneş yüzü görmediler.
Denemeyen arkadaşlara öneririm.

Kiraz 19-03-2010 18:32

Bu sene daha önce soğuktan etkilenmeyen bir çok bitkim dondu ama ilk defa yetiştirdiğim aslanağzı donmadı. Üstelik yaz boyunca, solan çiçeklerini kestikçe yeni çiçek verdi.

Güler 19-03-2010 19:55

Ben de eve giriş kapısının hem sağına hem de soluna bu sene aslan ağzı dikmeyi plânlıyorum.
Evvelki senelerde bir sene cam güzeli ekiyorsam ertesi sene şeker begonyası ekiyordum.
Şimdi renk renk aslan ağzı düşünüyorum.

kumyaka2010 19-03-2010 20:12

Sayın Guler hanım !
Aslanagzı dikerseniz kokunu kazıyana kadar çok ugraşırsınız , durmadan tohum atıyor . Bir kına çiçegi birde aslan agzından yıldım . Selamlar .

Güler 19-03-2010 20:36

İyi ya daha iyi olur, her sene her sene ekmekten kurtulurum. Cam güzeli ve şeker begonyaları için daha başka yerlerim var nasılsa.

acemifüsun 19-03-2010 22:59

Bende de balkonda uzun saksıda renk renk aslanağzı var, hem çocukluğumun çiçeği, hem de dayanıklı ,çok seviyorum. Solan çiçekleri kopardıkça, yeni çiçekler veriyor:)

almira 19-03-2010 23:08

Ben çiçekler bozulup kuruyunca tohumlarını alıp derin budama yapıyorum. Tekrar tazeleyip çiçek açıyor. Üç yıllık bodur aslan ağzım var.

merkürvenüs 21-03-2010 19:27

Merhaba,

Bende 1 ay önce tohumlarından ekmiştim çıkan sürgünler şuan birçoğu dört yapraklı. Dün bir kısmı kaza geçirdi ve dağıldılar bende onları başka yere diktim, zorunlu şaşırtma oldu yani. Bugün baktım gayet iyiler umarım yaşayacaklar ve benimde güzel güzel açan aslanağzı çiçeklerim olacak:)))

oppss! 21-03-2010 20:52

Yaşayacaklardır büyük ihtmalle...
Eskiden çok yayılırlardı dışarıda, ne oldu bilmiyorum artık bulamadım da...

merkürvenüs 22-03-2010 09:36

Bende çiçekçide ve arkadaşlarımda bulamadığım için tohum aldım ektim. Çiçeklerim genellikle salon çiçeği yeşil yapraklılar birde nazlı çiçek açanlardan var ama zahmetsiz sürekli rengarenk açan güzel kokan çiçeğim olsun istedim onun için gözlerinin içine bakıyorum büyüsünler diye :)))

k_donmez 08-05-2010 21:28

1 Eklenti(ler)
Geçen yıldan dökülen tohumlar her yerde çimlendi, gelişmeye başladı. Sedumlarla birlikte büyüyorlar.

melikesarı 28-05-2010 12:09

Burda havalar serin aslanağzından çelik alıp eksem tutarmı

k_donmez 10-06-2010 18:40

1 Eklenti(ler)
Sedumlarla birlikte büyüyenler beyaz çiçek açtı. Yine dökülen tohumlardan çıkan bu pembe aslanağzının renk tonu çok güzel.

merkürvenüs 10-06-2010 21:59

Tohumundan ektiğim aslan ağızları oldukça büyüdü ama çiçek açmadı:((( neden açmadı? açması için ne yapmalıyım?

ardabora 13-06-2010 01:01

5 Eklenti(ler)
Sn. k_donmez,resimdeki aslanağzı rengini bu sene aradım ama bulamadım, çok güzel bir tonu var..

Benim 23 martta ektiğim aslancıklar büyüyor. Fakat bu son yağan yağmurdan önce, hani volkanik patlalamaların olduğu dönemde bir yağmur yağdı, yaklaşık yarım saat kadar. O yağmurdan sonra fidelerimin üzerinde lekeler oluştu. Tesadüf müdür bilemiyorum ama ben ona bağlıyorum bu leke oluşumunu...

Çiçekli olanları satın almıştım,bodur aslanağızları...

ardabora 21-07-2010 15:08

5 Eklenti(ler)
Benim kadar aslanağzını seven pek yok sanırım forumda :))

Bu yıl ilk kez trompet şeklinde açan çiçekli aslanağzı yetiştirdim tohumdan. çok güzel pastel tonlarda açalar oldu.Bahçenin neresine ekeceğime karar vermediğim için hala saksıdalar. Bu sonbaharda yerlerine geçireceğim kısmetse..

ardabora 21-07-2010 15:10

5 Eklenti(ler)
bunlar da yakın çekim..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025