![]() |
Sayin agunay, kina cicekleriniz harika, nasil bir bakim yapiyorsunuz acaba?
|
Kına çiçeği tohumlarını bahçeye serpiştirmek için geç mi kaldım acaba? Bir sorum daha olacak, tohumları attıktan sonra üzerine toprak atmaya gerek var mı?
|
Alıntı:
1-2 cm kadar toprakla kapatıp, hafifçe bastırınız. |
Gelin mumu da derler
|
1 Eklenti(ler)
selam arkadaşlar buda benim kına filizi
|
Bugün kına tohumları ekeceğim, geç kaldığımı tahmin ediyorum ama canım tohum ekmek istiyor :o Yetiştireceğim saksıya doğrudan ekim yapmayı planlıyorum. 3 kg'lık bir yoğurt kabına kaç tohum ekmem doğru olur? Tohumlar katmerli ve yalınkat çiçekliler karışık.
|
Alıntı:
Kına çiçeği güzel, arsız-nazlı, garip bir çiçek. Benim saksılarımda her sene kafalarına göre istedikleri yerde istedikleri zaman çıkıyorlar -çok tohum verdikleri için-. Mesela şu an çiçek açmış olan, daha açmamış olan ve hatta tohumdam bile çıkanlar var. Kış mevsimi dışında her zaman ekebilirsin. 3 litrelik yerde 10 tane de yetişir 1 tane de -abartmıyorum-, çok değişkenli bir çiçek. 1 tane olursa 10 tane kadar dallanıp budaklanıp saksını aynı şekilde dolduracaktır. Şaşırtma yapsan da olur yapmasanda. Şaşırtmada köklerine biraz dikkat edersin 3 güne kendine gelir. Arsız göründüğüne bakma suyu çok sevdiğine bakma nemli ortamda fazla bırakma külleniyor. Karınca ve bit savaşını da uygula :) |
2 Eklenti(ler)
Yaz sıcaklarında;
Eklenti 559376 24 saat önce su verilmiş hali :( Eklenti 559377 Su verişimden yarım saat sonraki hali :p |
Evet sevgili Mücevher çalısı, 20 günü tamamladık sanırım, kozmoz ve kına ektim bir saksıya ama anca görünüre çıktılar.. Bakalım sonuç ne olacak :)
|
1 Eklenti(ler)
Benim kınalarda son durum böyle. Güneşe koyduğumda yapraklarını salıyor, bende köşe bucak saklıyorum güneşten.
|
Sevgili hira, toprağı az geliyordur belki, benimkiler bahçede idiler hiç yapraklarını salmadılar ki o kadar da garibimler susuz kalmışlıkları vardır. E güneş görmeden de çiçeklerini nasıl açacaklar?..
|
Alıntı:
Saksısı idare eder bana göre. Benim yarım kiloluk yoğurt kasesinde 3-5 kök yetiştirmişliğim var :p oldukça kanaatkar bir bitki... |
2 Eklenti(ler)
Kınalarım açmıyor :(
|
Alıntı:
|
Bu yıl toplam iki kına çiçeğim oldu onlarada pas mantarı denen illet başlamış ne yapabilirim.
|
selam arkadaşlar kına çiçeği adana için uygun bir çiçek değil soldu kurudu bol su serin ve gölge istiyor
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Sonunda gördüm çiçekleri :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
şahane anca bu kına çiceği elimize yakılan kına ile bir bağı varmı?
|
Alıntı:
GT-S7390 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025