![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl sayın kgursan'dan aldığım lisilerimden bazıları kurusa da bazıları bütün sonbahar ve kış yeşil kalınca onları söküp yeni saksıya aldım. Bol güneş alan yere koydum.
|
Alıntı:
|
Lisianthus .satan varmı arkaşlar kım de bu çiçek bulamadım ben
|
Fide satış kisminda var
mobil telefondan tapatalk ile yollandı |
Sayın kgursan, gecen yıl lisiathtus fidelerinden tohum almıştım, onları ektim acaba gecen yıl ki fidelerle aynı olur mu?
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim Kamil bey :) bekleyip göreceğiz o zaman :) :)
|
Alıntı:
|
Lisi tohumu
Biz masallale ile birlikte ektik. gerçi biraz geç oldu evet ama biz ektik sera yaptık bir hafta içinde fideler çıktı....
|
Teşekürler eceyıldız. Bende Hataydayim. Bende ev icinde sera yaptim fakat çıkmadı. Üzüldüm tabi.sera yapınca hergün fısfıslıyormuydunuz **** gerektigindemi suluyordunuz
|
3 Eklenti(ler)
Bunlar benim kış başında Tohumdan elde ettiğimlisi fidanlari . Çiçek açar mı ne renk açar hiç bir fikrim yok. Dün geniş kaplara sasirtma yaptım. Ve bir kaç tanesinin tepelerini koparttim. Bekleyip göreceğim artık :) :)
|
Sulama haftada bir falan yaptık sevgili selma. balkonda güneş aldığında daha güzel ve çabuk cimlenme oluyor. Eceyildizin dediği gibi ben bir hafta içinde cimlenme sagladim bu şekilde. Ve ben artıksşuna inandım. Lisihantuslar hazır toprağı pek sevmiyorlar. Bahçe toprağı yeterli oluyor onlara
|
Bahçede çok güzel durmuşlar. Sanırım benimde olmalu
|
Merhaba uzun süredir katılım yapmiyordum bazı tecrübeleri aktarma ihtiyacı duydum lisi yetiştirmek aslında çok kolay tohumdan veya çelikle çok rahat yetiştirebilir şuanda bahçenin ve saksilarimin her yerinde lisiantusum var
|
Tek yapmanız gereken oluruna bırakmak fazla üzerine düşmemek gerisi kendiliğinden geliyor lisiantuslarin tohum kapsülleri oluşunca hemen kapsülleri açıp her tarafa saçıyordum özel bir çaba sarfetmedim bahar gelince hepsi çıkıyor ve onları nere ekmem gerekiyorsa ediyorum yerini beyenmediklerimi söküp başka yere ektim hepsindende iyi sonuç aldım uç aldığınızda o uçları biraz uzun koparin ve ekin onlarda tutacaktir
|
Merhaba sevgili masallale cevabı daha bugün gördüm teşekkür ederim cevabın için. Ben bu lisi konusunda şanssızım
|
Alıntı:
|
Masallale lisilerinizin son resimlerini koyabilir misiniz
|
Lisilerim
4 Eklenti(ler)
Geçen yıldan kalan beyaz lisim ile tohumdan yetiştirdiğim lisi fidelerim
|
Çok sağlıklı görünüyorlar, maşallah. Siz tepe kırması yapmıyor musunuz?
|
Alıntı:
Kgursandan aldıklarımın uçlarını aldım ama. Onlarda gelişmedi bir türlü. |
3 Eklenti(ler)
Bu senede keyifleri yerinde. Maşallah deyin ama üç yaşındaki kızlarıma. Tohumdan çoğalttıklarım tomurcuktalar. Açtıklarında onlarıda resimlerim
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Inşallah diyeyim masallale 20 taneden 6 tane kaldı ölmesinler diye gözlerinin içine bakıyorum
|
Selma Hanım üzülmeyin tohum alır çoğaltırsınız. Bizimkiler öyle çoğalıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Gece gece görücüye çıktık biz :)
|
4 Eklenti(ler)
Geçen yıl tohumdan çoğalan lisi tomurcukları. Demekki tohumdan çoğalanlar çiçek formunu koruyabiliyor
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025