agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Lisianthus (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/4327.htm)

kgursan 10-05-2012 19:50

Teşekkür ederim captanzst, Geçen yıl lisianthus bilgilerini sn Trida da toparlamıştı ama nerede bilmiyorum.Geçen yılki mesajlarda olmalı.

üzüm 10-05-2012 20:04

Sayın kgursan,

İlk mesajda 'Lisianthus (lalegül)/Genel Bilgiler' bağlantısı verilmiş. :)

kgursan 13-05-2012 20:37

Lisianthus alan arkadaşlar., Bu yıl fideler boylu, "İkinci çift yaprağın üstünden kırın-kesin" tepeyi atın ki alttan yaprakların koltuklarından daha sağlam sürgünler, dolayısıyla çiçekler versin. Yani çok çiçek sapı olsun.

Ayrıca., Çok su vermeyin. Önce bol can suyu, 2 gün sonra hafif bir su daha, daha sonraları duruma göre 2-3 günde bir sularsanız yeterli olur. çok sulayıp kökleri devamlı çamur içinde bırakmayın.

Revnak 14-05-2012 03:04

Ankaraya gönderdiğiniz fideleri uç alma işlemini yaparak bugün büyük yuvarlak saksılara 3'lü 4 'lü olark ektik. Umarım bol bol çiçekleri olur:p
Saksıları içerde mi, yoksa balkonda mı tutalım?

limon 14-05-2012 07:32

Balkonda tutun, bir kaç gün yarı gölgede tutup daha sonra tam güneşe çıkarabilirsiniz. Lisianthus güneş sever bir bitki.

nılgun_dogan 14-05-2012 11:39

Sayın kgursan lisianthus toprak ph etkilendiğinizi söylemiştiniz benim ph ölçme imkanım olmadı fideleri diktim eğer toprak ph uygun değilse fideler hemen kendilerini belli edermi hemen hemen 1 hafta oldu dikeli şimdilik keyifleri güzel ama genede tedirginim.

KAPTANzst 14-05-2012 19:08

2 Eklenti(ler)
Benim diktiklerim kardeşlemeye başladılar bile.
Aldığım tepeleride yan taraflarına diktim. Bakalım tutacaklarmı:p

kgursan 15-05-2012 20:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Revnak (Mesaj 965674)
Ankaraya gönderdiğiniz fideleri uç alma işlemini yaparak bugün büyük yuvarlak saksılara 3'lü 4 'lü olark ektik. Umarım bol bol çiçekleri olur:p
Saksıları içerde mi, yoksa balkonda mı tutalım?

Güneş sever.Bol Işık sever.

kgursan 15-05-2012 20:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nılgun_dogan (Mesaj 965839)
Sayın kgursan lisianthus toprak ph etkilendiğinizi söylemiştiniz benim ph ölçme imkanım olmadı fideleri diktim eğer toprak ph uygun değilse fideler hemen kendilerini belli edermi hemen hemen 1 hafta oldu dikeli şimdilik keyifleri güzel ama genede tedirginim.

Nilgün hanım., tedirgin olmaya gerek yok. Sanırım sakarya da ph çok düşük değildir. benim dediğim; doğu karadeniz bölgesinde veya Cocos gibi malzemeler içine dikmeyin dir.

kgursan 15-05-2012 20:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 966077)
Benim diktiklerim kardeşlemeye başladılar bile.
Aldığım tepeleride yan taraflarına diktim. Bakalım tutacaklarmı:p

Aldığınız tepeler, tutmayacak. Hiç ümitlenmeyin.

Revnak 15-05-2012 21:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kgursan (Mesaj 966757)

Bende aynı işlemi uyguladım; evet tutmaycak:D

KAPTANzst 16-05-2012 08:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kgursan (Mesaj 966757)

Ya tutarsa:D:D:D

KAPTANzst 16-05-2012 08:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Revnak (Mesaj 966809)
Bende aynı işlemi uyguladım; evet tutmaycak:D

Geçen senemi uyguladınız bu senemi.
Hem burası Karadeniz unutmayın:p Biraz daha avantajımız var yeşillik konusunda;)

kgursan 16-05-2012 19:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 966986)
Hem burası Karadeniz unutmayın:p Biraz daha avantajımız var yeşillik konusunda;)

Ama bir de dezavantajınız var: Topraklarınızın Ph sı düşük!!??. Ph 6,5 altında lisianthus da Çinko zehirlenmesi oluyor. Bilginize....

KAPTANzst 16-05-2012 22:01

Kireç vurarak ph ı biraz artırdık gibi. Tahmini bir işlemdi ama kardeşlenme başladı.Dikilen tepeler hala canlı.
Şu an iyi gidiyor.

Kiraz 17-05-2012 08:34

Önceki sene denediğim tepe çeliklerinden biri köklenmişti, yerini değiştirince kuruttum.

KAPTANzst 17-05-2012 17:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 967549)
Önceki sene denediğim tepe çeliklerinden biri köklenmişti, yerini değiştirince kuruttum.

Bu da bir tecrube.
Tutabiliyormuş, ama hassas oluyor demek.

Revnak 17-05-2012 18:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 966986)

Yok bu sene uyguladım 2 günde soldular zaten, 1 tanesi sadece canlı ama ümidim yok:D

kgursan 18-05-2012 18:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 967904)
Bu da bir tecrube.
Tutabiliyormuş, ama hassas oluyor demek.

Çelik ile köklendirme olabiliyor, ancak çeliklerin sisleme serasında köklendirilmesi gerekiyor, sisleme sırasında da Ca (kalsiyum ) yıkandığı ve Ca noksanlığında uç kısım gelişemediği, çelik zayıf aldığı söyleniyor. Bu nedenle tohumdan üretim yapılıyor.

kgursan 23-05-2012 20:14

Lisianthus fidelerini aşırı (çok) sulamaktan kaçının. Suyu çok sevmeyen bir bitki.

bahçehobi 23-05-2012 20:27

Kamil bey sanırım tüm renk çeşitleri aynı dirence sahip değil, bendeki salmonlar diğer renklere göre biraz daha yavaş gelişiyorlar. Mor, pembe ve beyazlar somona kıyasla neredeyse iki kat büyüdü. Diğer arkadaşlarda bu konudaki gözlemlerini yazabilirlerse sevinirim.

Bu arada Ankarada hava henüz ısınmadı. Güneş arasıra göz kırpıyor ona rağmen güzel gelişiyorlar.

KAPTANzst 23-05-2012 21:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kgursan (Mesaj 971611)
Lisianthus fidelerini aşırı (çok) sulamaktan kaçının. Suyu çok sevmeyen bir bitki.

İşte bu haber beni üzdü..
Karadenizde bizim sulamamıza gerek olmadan sürekli yağar.
Yağmur çize duman....
Üstlerinimi örtmeliyiz.
Halbuki benimkiler bu şartlarda bile İKİBUÇUK santim kardeşleme yaptılar bile.
Bütün renklerde aynı durum var. Belki bazıları BİRBUÇUK santimetre büyümüş olabilir. Buda normaldır sanırım.

kgursan 01-06-2012 20:09

Bu başlıkta ses gelince sevindim. bu gün samsun dan arkadaş aradı, ve lisianthusların yavaş büyüdüğünü söyledi.

Evet , yavaş büyüyen bir bitki. tepeleri kırmayanlar var ise benim tavsiyem kırsınlar. nereden kırsınlar? sorusu nun cevabı: Bitki üzerinde 2 çift yaprak kalacak şekilde tepenin atılması, ve kalan yaprak çiftlerinin koltuklarından sürgün ve Çiçek vermesi sağlanabilir. Ama kırmak istemezseniz kırmayın tek çiçek alın. İkisi de olabilir. keyfinize göre hareket ediniz. kolay gelsin.

jineop 01-06-2012 20:31

Kamil Hocam, şiddetli don yağışından 3-4 gün önce fideleri diktiğim için lisianthuslarımdan çok umutlu değildim. Ekim öncesi çok iyi toprak hazıırlığı yaptım. Önceki tecrubelerime dayanarak gömme seviyesini aşmadım. Tüm fideleri önerdiğiniz gibi budadım. Hepsi çok güzel kardeşlendiler. Sanırım şimdi hızlı büyümeye geçecekler. Bu hafta sıvı gübre vermeyi düşünüyorum. Rütübet yüksek olduğu için önleme amaçlı mantar ilacı kullandım. Hepsi çok keyifli, tekrar teşekkürler. Hediye begonyalarım için ayrıca teşekkür ederim.

Adalet Yağcı 01-06-2012 21:48

Benim tohumdan yetiştirdiklerim daha 1 cm. çok geç kalmıştım ekmekte.
Yine de gözlerinin içine bakıyorum, bir kaç kök de olsa bir yerlerde lisianthusum olsun, ben onları çoğaltırım ne olsa.

kgursan 02-06-2012 22:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 977537)
Kamil Hocam, şiddetli don yağışından 3-4 gün önce fideleri diktiğim için lisianthuslarımdan çok umutlu değildim. Ekim öncesi çok iyi toprak hazıırlığı yaptım. Önceki tecrubelerime dayanarak gömme seviyesini aşmadım. Tüm fideleri önerdiğiniz gibi budadım. Hepsi çok güzel kardeşlendiler. Sanırım şimdi hızlı büyümeye geçecekler. Bu hafta sıvı gübre vermeyi düşünüyorum. Rütübet yüksek olduğu için önleme amaçlı mantar ilacı kullandım. Hepsi çok keyifli, tekrar teşekkürler. Hediye begonyalarım için ayrıca teşekkür ederim.

Hafifçe gübre koklatmak iyi fikir.!!! Hafif gübreleme gelişmeyi hızlandırıyor.

KAPTANzst 03-06-2012 09:19

1 Eklenti(ler)
Lisianthus fideleri, Bu kadar yağmurdan sonra güneşle tanışıp büyümeye devam ediyorlar.
Fazla yağmurdan ve sudan etkilenmediler.

kgursan 03-06-2012 20:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 977537)

Ohooo., sn jineoop., siz beni aştınız. Benimkiler o kadar ilgiye mazhar olamadılar. garip garip kaldılar. Uygulamalarınız gayet iyi. Durmak yok yola devam!!.

kgursan 03-06-2012 20:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst (Mesaj 978260)
Lisianthus fideleri, Bu kadar yağmurdan sonra güneşle tanışıp büyümeye devam ediyorlar.
Fazla yağmurdan ve sudan etkilenmediler.

yağmur hiçbir bitkiye zarar vermez, yeter ki drenaj olsun ve fazla sular kök bölgesinde birikmeden aksın gitsin.

ilksenozturk 14-06-2012 20:37

bu sene bu sayfa daha mı sakin ne?
e hani lalegüllerinizden bol bol fotoğraflar
kıskandırmak gibi olmasın ama tomurcuğum mu var benim acaba :D
yoksa yoksa iki tane mi hem de ;)
http://www.agaclar.net/forum/985003-post215.htm

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025