![]() |
sayın buket aknar yetiştirmiş tohumları varmış demekki müh. karıştırdı bilgilerini.başkalarınında kafası karışmasın
|
eylemms 1977 , işareti yanlışlıkla tıkladım bilgilerinize
"istanbul tohum diye google yazarsanız cıkar orda nerede satıldıgı yazıyor ayrıca ıst eminonu kapalı carsıda bakırkoydede satılıyor" diye yazıyor formda 1.sayfada onada bakıcağımm |
sayın firuzan sağolun.
en büyük servet sağlıkmış meğer.bu arada affınıza sığınarak ''hak geçmesin diye sayarsınız tohumları tek tek''şeklinde bir şaka yapmak isterim size. gr.usulü paylaşım sanırım en uygunudur yinede kararı size bırakıyorum ben her şarta uyarım.saygılarımla iyi geceler |
sayın firuzan ben aradım orasını bugün.serada çimlendirmek üzere profesyoneller için 1000 lik tohum var elimizde dediler ve fiyatı 25 ytl dediler ayrıca eminönü şubelerinde şuanda satışı yokmuş bana bu şekilde dediler bilemiyorum isterseniz birde siz arayın
|
Evet ben Kıbrıs'lıyım. Arkadaşlar Kıbrıs'ta çiçekcilerde 1 YTL'ye fideleri satılıyor. Oralardaki çiçekcilerde fidesini ararsanız sanırım daha başarılı olacaksınız. Bana göre tohumdan başarılı olma ihtimali düşük. Ben başaramadım. Ama bu sizi korkutmasın belki de ben acemiliğimden dolayı başarılı olamamışımdır.
|
Tohumdan çıkartmak zormuş bir çok yazıda öyle diyor.
Oldum olası şu mikroskobik tohumları sevmemeşimdir. "unicorn horn" diye bir tohum vardı elimde. 20 tane. poşette gözükmüyorlar. arkasına beyaz bir fon koyup iyice dikkatlice bakınca gözüküyorlar :P. hepsine toprağa attım. çıkarsalar çıkarlar. nefes alıp verirken bile havada uçuşur hale geliyorlar. Akebia chocolate vine, golden bleeding hearts adlı sarmaşıklarım, ve blue picotee adlı çiçeklerim tohumlarımdan çıktılar. Önümüzdeki sene isteyenlere tohumlarını gönderebilirim. Bu sene 79 dolarlık tohum siparişi verdiğim için artık tohum siparişlerine pek katılmak istemiyorum. Tohum verebileceklere karşılığında bayağı güzel çiçek tohumları verebilirim. Duyurulur. |
Arkadaşlar, tohum konusunda bende şüpheliyim ancak Kayseri'li bir üyemiz gidip bir baksa tohum büyüklügüne de öyle alsak ne iyi olurdu.;)(Renklerin mix olması harika ama cok kucukse tohumlar oda bir sorun.:()
Bir de Sn.Tasdelenmurat, ben de tohum ektim ,hangileri cıkacak bilmiyorum ancak bahcemizde degisik türler var birgün resimlerini ya da türlerini söylerim ve sizin sarmaşıklarla takas yapabilirim ya da sizin cok isteyipte bulamadıgınız bir tür varsa ben de bakınıyım ki benim de elinizdeki türlerden birer tane olsun.:cool:Saygılar |
1 Eklenti(ler)
Geçenn sene açan çiçeklerimin tohum kapsülerini gelişi güzel aynı saksıya serpmiştim ve buyrun...:D
|
Arkadaslar lısıantusu bende basaramadım tohumdan üretmeyi.Sanırım fidesini almak daha mantıklı.Sanırım tohumlar taze olmalı cimlenmesi icin.Ama fidesini 1ytlden bulmak mumkun olmaz burada.(Kıbrısa mı gitmeli ne yapmalı)Bizde olsun olsunda 5ytlden alırız herhalde.Başka caremiz yok anlaşılan.
|
Arkadaşlar bence lısıantus bitkisini buralarda yeşermemesinin nedeni sıcak yer sevmesi gibi geliyor bana çünkü Kıbrıs yani kış yok ki oralarda
|
Arkadaşlar, ben geçen yıl fideden yetiştirdim ve bu yıl yeşerenler geçen yıldan kalan, sökmediğim ayni fideler. Kışın onları çok dipten kesmiş ama yerlerinden sökmemiştim. Yeniden yeşerdiler. Tohumlarda başarılı olamadım. yani anlayacağınız sıcak ile ilgisi yok.
|
Açıkcası ben formda gezerken resminden görüp çok beğendim ve tohumla yetiştirme işine yeni başladım.Petunya diktim yeşerdiler.Bütün yazılara baktğım zaman bu tohumdan çimlendiremeyenler baya fazla nedeni ne olabilr acaba.tohumlar küçük olduğunda, tohumlar üst üste geliyor ve çimlenmiyor olabilir mi **** uçuyorlar mı? hani soğan ne kadar büyük olusa çiçek açar tohum da da böyle bir şey var mı?ne dersiniz :)
|
lisianthus fidesi
Forumlardaki arkadaşlarımızın deneyimlerinden anladığım kadarıyla tohumdan çimlendirmede başarı oranımız düşük görünüyor.Seracı bir arkadaşımız lisianthus fidesi üretse ve bizlerde üreten seracı arkadaşımızdan temin etsek daha iyi olur diye düşünüyorum.Aramızda bu konuya ilgi duyan seracı arkadaşlarımız yokmu:confused:
|
1 Eklenti(ler)
Lisianthuslarımın bugünkü durumları.
|
sayın buket aknar
lisianthuslarınız güzel büyüyorlar güzellikleri ile bu yaz bahçeniz şenlenecek kıskandırıyorsunuz beni.Maşallah diyeyimde aman nazarım değmesin. |
Teşekkürler. İnşallah çiçeklendiklerinde de buradan sizlerle paylaşırım.
|
Evet, ben de çok istiyorum lisianthus ama geçen yıl çok aradım ne tohum ne de fide bulamadım :(
|
Bu yıl başarılı olup da toplarsam ben size göndereceğim. Ama başarılı olup olamayacağınızdan emin değilim.
|
Teşekkürler Buket Hanım.
Siz yanlızca bir kez satın aldığınız tohumlardan ektiniz, daha sonra tekrar olduğu yerden yeşerdi değil mi? Onların tohum yapmaları da selluka gibi zor mu oluyor acaba? Ve ben hala bir selluka tohum ya da fidesine ulaşamadım Buket Hanım. Sahip olunca size de sözüm var ya. |
Ben tohumdan yetiştirmedim. Geçen yıl fidelerinden almıştım. Topladığım tohumlardan ise hiç biri çimlenmedi. ( bir miktarını taşdelenmurat'a göndermiştim ama eline ulaşmamış)
|
1 Eklenti(ler)
Tohumdan çıkan lisianthus um boyuna bakarmısınız..Aldığımda mor ve sarım tek katlı fakat pembem katmerliydi fakat katmerli olan nedense kurudu tohumunu rast gele aynı saksıya ekmiştim içlerinden sadece bu çıktı yaşasınki oda pembeymiş ama katmerli değil sanırım..:o
|
Mart mı sevgili uzman? ben geçmiş mesajlara baktımda mayıs ayında tuz pazarının sonunda hep duran çiçkçilerden almısım yani mayısa kadar çiçekçilerde görmemiştim isterseniz başka yerlere daha bakın..:confused:Ayrıca hangi şehrin Cumhuriyet cad. sorabilirmiyim?
|
Sevgili GLCN yukarıdaki fotoğrafı incelediğimde bu çiçeğin lisianthus olmadığı hissine kapıldım. Bu çiçek rozete benziyor.
Çiçeğinizi ben finka yani rozete benzettim. İlk sayfalardaki fotoğraflarla sizin çiçeğin fotoğraflarını karşılaştırırsanız sanırım ayni olmadığını siz de farkedeceksiniz. |
Evet haklısınız tamamen açınca bende benzettim ama değil sevgili Buket fidenin boyu yaklaşık 10 cm(ki bu yakıstırmayı ben yapıyorum daha da küçük olabilir) çok küçük bir fide, diğer lisianthuslarla karşılaştırıyorum yaprakları falan herşeyi aynı sadece çiçeği bir garip eğer ölmezse boyu uzarsa sanırım yaşlanınca gerçek çiçek açıcak bundan önceki resimde boyutunu gördünüzmü bilmiyorum ama nerdeyse çiçeği toplu iğne kadar bitkiyi tanımasam ve kıyaskama yapacak baska bir bitkim olmasa bende rozet çiçeği oldugunu düşüneceğim:):rolleyes:(ayrıca benim hiç rozetim olmadı bunun tohumu nerden gelebilir ev içerisine)
|
Sayın Buket Aknar (Sevgili meşlektaşım), sizin lisianthuslarınız ne durumdalar? fotoğraflarını eklesenizde gözlerimiz bayram etse.Bu çiçeğin fotoğrafına bile bakmak bana haz veriyor, birde saksımda olsa.Nikahımda gelin çiçeğimi lisianthus demeti düşünüyorum çok zarif bir çiçek.
|
Sevgili eylems; benim lisianthuslarım boylanmasına rağmen henüz çiçeklenmediler. Sizin için bugünkü durumlarını fotoğraflamaya çalışacağım.
|
Sayın Buket Aknar, ilginiz için çok teşekkür ederim.İsterseniz çiçeklendiklerinde fotoğraflayın o zaman daha cezbedici gözükürler.
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar; bugün Lisianthuslarımdan bir tanesi tomurcuk verdi. İşte Lisianthuslarımın bugün itibarı ile durumları.
|
Ayy, ne güzel, maşallah. Benimkilerde daha tomurcuk yok.
|
Sevgili Buket, gözünaydın.:) Ben senden daha çok bekliyorum lisianthusunun çiçek açmasını. Gerçekten harika bir çiçek. Bulsam hemen ben de alacağım.
|
Lisianthusları bende çok seviyorum. Tohumunu veya fidesini buralarda bulamadım:( Çiçekçiden aldığım kesme çiçekler solunca, ortaki kapsüllerini toplayıp, kurutuyorum. Tohumdan üretmek zormuş ama denemek istiyorum. Umarım başarılı olurum :p
|
Lisiantus
Merhaba ben forum da yeniyim ve ilk kez yazıyorum öncelikle herkese sevgilerimi gönderiyorum
Ben İngiltere den lisiantus tohum sıparişi vermiştim yaklaşık 20 gün önce geldiler5-6 çeşit istemişim mevsim geç gibi gözüktüğünden sadece 1 türü ektim ve bekliyorum henüz çıt yok .Alım yaptığım site NICKYS NURSERY Ltd 5 çeşit seçtim bu arada çok güzel bulduğum başka çiçek tohumlarıda aldım 10-15 gün içinde elime ulaştılar pound ile satış yapılıyor 30 tohum ortalama 3 ytl ye geliyor |
Sevgili Şaziment aramıza hoşgeldiniz. Dilerim lisianthuslarınız bol çiçekli olur. Aşağıya alıntı yaptığım Selahhatin Hocamız'ın yazdığı gibi geç çimlenebilirmiş. Sulamaktan vazgeçmeyin. Selamlar.:)
Alıntı:
|
FS-LI026 Lisianthus Cinderella Ivory 30 Pellets. 2.21
FS-LI035 Lisianthus Cinderella Blue 30 Pellets. 2.21 FS-LI011S Lisianthus Lisa Blue 16 seeds. 1.23 FS-LI039 Lisianthus Heidi Wine Red 30 Pellets. 2.21 FS-LI013S Lisianthus Lizzy Series Mixed 16 seeds. 1.23 Birde çok hoşlandığım bazı tohumları istedim onlarıda yazıyorum copy -paste google görsellerde hemen resimlerini görebilirsiniz . FS-ME001S Meconopsis Betonicifolia. 1.2 FS-SC007 Schizanthus The Clown Schizanthus grahamii. 2.21 FS-DE014 Delphinium Summer Morning 40 seeds. 2.21 |
teşekkür ederim Zenfree bende başlamadan önce tüm forumu neredeyse okudum tohumlar pilastik şişeciklerde ve kaplanmış şekilde geliyor fakat çok kırılganlar inşallah çıkar eğer istetdiğim tüm çiçekleri büyütüp tohum alabilirsem hepsini sizlerle paylaşmaktan büyük keyif alırım herkese sevgilerim le
|
Geçenler de okulumuzun şiir dinletisi vardı.Oraya aranjmanlar falan gelmişti.Bizim arkadaşlar da bitimde aranjmanlardan çiçekleri almışlardı.O aranjmanlarda lisianthus da vardı.Şimdi o çiçekler yaklaşık 2 haftadır suda duruyorlar.Ve gayette güzel görünüyorlar.Bir çok tomurcuğu var ve yavaş yavaş açıyorlar.Şimdi benim asıl sormak istediğim acaba dalını diksem biter mi ya da çiçekler tohum oluşturtabilir mi?
|
Alıntı:
|
Denemekten zarar çıkmaz o zaman:)Eğer olmazsa bir yerden bu bitkiyi bulmam lazım.Çok hoşuma gitti çünkü;)
|
Arkadaşlar az önce eve geldiğimde lisianthusların çiçek açtığını gördüm ancak karanlık olduğu için fotoğraf çekemedim. İnşallah yarına fotoğraf da ekleyeceğim. Şimdilik beyaz olan çiçeklendi inşallah diğerleri de çiçeklenir.
|
:)Gözünüz aydın Buket Hanım.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025