![]() |
5 Eklenti(ler)
Merhaba,ben geldim.
Ameliyatımızı olduk,taburcu bile olduk,herşey sorunsuz geçti,geçmiş olsun mesajları için teşekkür ederim. Geçen sene yine bu zamanlarda kardeşimin düğün için Tekirdağ'a gitmiştim ve bir hafta sonra geldiğimde bahçemi tanıyamamıştım,tüm çiçeklerim açmaya başlamıştı,bu sene de aynısı oldu.:mad: 3 günde bu kadar mı değişir herşey ya?:mad: Benim, -bordo yalınkat -bordo-beyaz katmerli -pembe-beyaz katmerli hasekilerime iki değişik çeşit daha eklenmiş. -Yalınkat düz pembe -katmerli pembe beyaz -eflatun olacağını sandığım haseki.. "White Columbine" denen cins.. Kimden aldığımı hatırlamıyorum,sadece bir kök var üzerinde 3-4 tomurcuk var. Böylece 6 çeşit hasekim oldu ama hep pemve-beyaz-bordo tonlarında..İnşallah yeni ektiğim tohumların içinde mor-eflatun renkleri çıkar.. |
1 Eklenti(ler)
|
Maşallah,cinsi de değişikmiş.
|
Çok teşekkür ederim sevgili Ardabora İnşallah bizde yetiştirebiliriz :)
|
Yetiştirirsiniz sevgili günebakan.İlk yıl ben neredeyse 2 çorba kaşığı kadar tohumdan sadece 7-8 kök haseki elde edebilmiştim ama bu yılkiler daha fazla çıktı,inşallah hepsini büyütebilirim.
Trakya'da bu çiçek çok seviliyor,yaza gidersem daha fazla tohum bulma çabasına gireceğim. Özellikle koyu mor-beyaz katmerli, koyu mor yalınkat ve sarı katmerli hasekim olsun istiyorum.Tabi eflatun hasekilerim bu sene tohumdan çıkar da büyürlerse rengarenk bir görüntü yaratmak hevesindeyim. Gerçi hasekiler yan yana ekilince ya da toprağın cinsine de bağlı olarak renk değiştiriyorlar ki aslında belki de en güzeli bu,çeşit çeşit hasekileriniz oluyor böylece... |
''Tohumla yetiştirilecekse Mayıs ayında hafif gölgeye serpilir.Tırmıkla çok hafif karıştırılır, bastırılarak sulanır. Tohumlar biraz geç çıkar. Sabırlı olmalıdır. Çıkan fideler saksıya veya direkt yerine şaşırtılır. Ertesi yıl açmaya başlar. ''
|
Çiçekte çok az kalıyor.10 günde bitti.Tohum vermeye başladı.
|
1 Eklenti(ler)
Bahçede ekili olan iki kök hasekiden biri çok hoş bir renk açtı.Mor desem değil,bordo değil.Resimde rengi tam olarak çıkmamış.
Sanırım mürdüm rengi demek daha uygun... |
Merhaba,
Ben de aldığım mix tohumları çimlerndirmek için viyollere ektim ,bakalım seneye hasekilerime kavuşabilecekmiyim. |
Sevgili Ardabora,
Muhteşem bir renkmiş. Güle güle büyütün. |
2 Eklenti(ler)
Çiçekleri iyice azaldı.Bu resimleri geçen hafta çekmiştim.
|
Çiçeğin yaprakları maydonozu anımsatıyor sanki pek bir cazibesi görünmüyor sade yapraklı halinin ama çiçeklenince maşaallah ne kadar güzelleşiyor, görünüşe aldanmamak gerekliymiş, çok güzeller hele mürdüm rengi dediğnize bayıdım doğrusu.
Güle güle büyütün çiçeklerinizi... |
Umarım başarabilirim, artık baharda deneyeyim, şimdiden pişmeye başladık burada, ziyan etmeyeyim tohumları.
|
Alıntı:
|
Bende dün ektim tohumları.
|
Arkadaslar hasekilerimin cicekleri gecti yapraklari da sararmaya basladi. Toprak seviyesinden kesmeli miyim?
|
Tohum almayacaksanız çiçek saplarını dibinden kesin ama yaprakların hepsini budamayın bence,sadece sararan yaprakları koparın.
Tohumları alıyorum,çiçek saplarını dibinden kesiyorum,sararan yaprakları dibinden kopartıyorum ve belli aralıklarla sulamaya devam ediyorum.Çiçek gelişimini sürdüyor bir süre daha.Hatta yeni yapraklar çıkarıyor.Yani ben en azından böyle yapıyorum. |
Sayın ardabora kafama birşey takıldı.tohumlar elime ulaşınca, eksem olurmu illaki bahardamı ekmeliyiz saksıya eksem diyorum ne dersiniz.
|
Aslıda güzel bir soru sordunuz, geçen gün ben aynı şeyi düşündüm.
Forumda herkes değişik zamanlarda ekmiştir mutlaka tohumlarını, kimi hemen çimleniyor kimi zaman alıyor. Ben bu yıl farklı zamanlarda farklı renkler ektim. Yeni çimlenen fidelerin resimlerine bakınca aradaki farka şaşırıyorum. Geçen sene şubatta ekmiştim tohumları,sanırım mart sonunda çimlendi. Bu sene tohum ekmekte çok geç kaldım ve ilk tohumları nisan sonunda ektim,çimlenmesi mayısı buldu.Aynı tohumdan 3 hafta önce bir daha ektim,bir hafta sonra hemen çimlendiler. Halam geçen yıl,tohumları şubatta ekersem daha iyi olacağını söylemişti ama geç çıkmışlardı. Annem kış ortasında bile haseki çimlendirmişti geçen yıl,hem de minicik bir saksıda yüzlerce fide,maalesef sularken çoğunu yok ettim. Ben bu hasekilerin çimlenme aylarını henüz çözmüş değilim. Mesela bu tür haseki tohumu satın almıştım, geçen sene bir iki adet ve geç çimlenmişti, bu sene nisanda ekmeme rağmen hala çimlenmedi. Tohumların eski olduğunu düşünüyorum,kalitesiz yani... Anneme göre,bu mayısta hasekiler çiçek açıp da haziran sonunda tohumları açınca hemen o tohumları ekebilirmişim,ama yine de seneye çiçek vermeyecekler, sadece fideler büyüyecek ve ilk çiçek açtıklarında daha bol ve iri çiçekli olacaklar. Özetle şu, tohumları şimdi ekin isterseniz,çimlenme süresini bilemiyorum,belki hemen çimlenir belki sonbaharda....Ama bitki baharda çiçek açmayabilir, sadece iyice büyür ve seneye daha çok çiçekli olur. |
Ben mor-beyaz katmerli, bordo-beyaz katmerli topladım.
|
4 Eklenti(ler)
Haseki küpeleri
|
Sevgili fatmadundar, haseki küpeleriniz harika görünüyor.farklı bir bakımı, varmı haseki küpesinin merak ettim.
|
Çiçeksever, tohumlar karışık halde. zaten mor diye ektiğiniz mor- beyaz açabiliyor. Çok güzel sürprizler yapıyor. Çiçekler birbirinden tozlandığı için.
Haseki küpesinin özel bir bakımı yok. Bahçede veya geniş bir saksıda çok rahat yetişr. Ancak sonbaharda ekerseniz gelecek ilk baharda açar. Değilse bu ilkbaharda ektiğiniz tohumlar ancak bir sonraki ilkbaharda açar. |
1 Eklenti(ler)
Ektiğim haseki tohumları henüz çimlenmeye başlamadı, ama başka bir saksının dibinde yaprakları hasekiye benzeyen bir fide var. İlk defa haseki küpesi ektiğim için fideleri nasıl olur bilmiyorum. Ya ekim yaparken bu saksıya bir tohum düşürdüm, ya da bu bir ot mu acaba?
|
Sevgili Fatma Dündar,
Şimdi ekilmeyecek derken, geçen ay bana gönderdiklerinizi ben ekmiştim ve 2-3 yapraklı haldeler . Ne olacak peki şimdi,gitti mi benim fideler? |
Sevgili Jineop, koruyabilirseniz niye gitsin. İstanbul'un iklimi İzmirden çok farklı. Hem nemli hem de hem daha az sıcak. Eğer tohumlar çimlendi ise hava çok sıcak olmazsa tabiiki yaşarlar.
|
Sevgili Fatma Dündar,
Şansıma gölgelere serpiştirmişim,liliumların diblerine,çok sevindim teşekkür ederim. Hava da serinlemeye başladı.Sevgiyle kalın. |
Tohumlarını bu aylarda mı döküyoruz ? Seneye yaza açıyorlar mı? Ben de liliyum soğanlarımın kenarlarına serpsem çok güzel fikir :)
teşekkürler. |
Sn Firuzan;
Tohumları sonbaharda ekerseniz seneye çiçek açacaktır. Benim sonbaharda ektiklerim yaza çiçeklendiler... |
Bu konuya da abone oluyorum:) Tohumlar geldi yalnız 2 çeşit. Biri dev haseki küpesi diğerleri de diğer karışık renk küçük haseki küpesi. Birisinin tohumları akşam sefasından biraz küçük diğerleri küçük. Arkadaşlar soğandan demiş ama bana tohum geldi. Forumu okudum hemen ekeceğim ama sabır lazımmış. Ev bahçeye döndü. Her dediğiniz tohumu aldım. Bakalım çimlenirse diğer çiçeklerde çimlenirse ne yapacağım. Ev botanik bahçesine döndü :) mum çiçeği ile başladık, plumeria, çöl gülü, haseki küpesi, lotus :) devamında ben çikolata sarmaşığı, gölge zambağı yani kısacası zengardenın tüm tohumlarını aldım sayılır :) ev seraya döndü.... baharı bekleyemedim bu akşam 400 tohum ekmem gerekiyor, her yanımda buz dolabında bile tohum var artık :(
|
Ben tohumları ekmek için ilkbaharı bekliyordum şimdi eksem olur yani ama sera ortamı yaratmak gerekir sanırım ilk defa bu çiçeği yetiştireceğim sağolsun Fatma Hanım yollamıştı tohumları. O zaman bende ilk bulduğum fırsatta tohumları toprakla buluşturayım ;)
|
merhaba bizde hasekiküpesi çiçeğini tohumdan ektik çıktı ama bu sene çiçek açmadı acaba seneye kendiliğinden çiçek açarmı bilgilendirirseniz memnun oluruz
saygılarımla... |
Alıntı:
|
Sevgili Güler hanım'ın gönderdiği Haseki Küpesi tohumlarını dün toprakla buluşturdum.Umarım kayıpsız çimlenebilirler.
|
Merhaba,
Bu sene Haseki Küpesi tohumu eken yok mu? Ben 15 Mart'ta ektim hala bekliyorum....Her gün az az suluyorum. Sizlerde durum nedir? |
Ben ocakta ektim yeni çimlendiler sizinkilerde çimleneceklerdir.
|
Üç-dört hafta daha bekleyeceğim sanırım, beklemek çok zor, sonunda hüsrana uğramak da var :)
|
Merhaba arkadaşlar.
Bende dün haseki küpesini tohumdan ektim.bahçemde daha önceden fideden ektigim haseki küpeleri hersene kendileri aynı yeden çıkıyorlar. Bu yeni ektiklerimi yazlıgımın bahçesi için çimlendiricem.Fideler Ankara.da Sincan Belediye Serasında satılıyor ben üç sene önce ordan almıştım . |
Haseki küpesi tohumlarını nerdeyse bir ay önce ektim. Hiçbir çimlenme belirtisi yok. Ne kadar sürede çimlenirler? Yoksa tohumlardan ümidimi keseyim mi?:(
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025