agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Haseki küpesi (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/4202.htm)

Ophrys 20-04-2008 21:08

Sihirli tablet :)

Sihirli tabletlerle ilgili sitemizdeki başlık Tabletle ilgili yazışmalara orada devam edebilirsiniz.

Günüm 20-04-2008 21:08

Paketin üzerinde bir web adresi yok.Ama internette araştırma yapıp bir link bulmaya çalışacağım.
Dilerim başarı ile sonuçlanır.Çünkü edinilmesi kolay ve çok pahalı olmayan bir ürün.

Günüm 20-04-2008 21:09

Evet evet..Şişen tablet..
Ne kadarda bir fısfıslamak lazım acaba bu tableti ki kurumasın.

Günüm 20-04-2008 21:16

Amerika'yı yeniden keşfettiğim için utandım şimdi..
Tabletle ilgili başka sorum olmayacak.Tek istediğim tohumlarımın zayi olmaması.O yüzden sordum ne zamanda bir ıslatmalıyım diye.:)

COYOTE 20-04-2008 21:21

Vallahi ben hislerime göre hareket ederdim. :))) İçi cocopeat veya yosun olduğundan çabuk kurumaz sanırım. Havaları hesaba katarak iki üç günde bir fısfıslardım.

Günüm 20-04-2008 21:39

İnşallah..Onlar görünür görünmez beni yine bir telaş alacak ne yapacağım diye ama elbirliği ile çiçek açtıracağız kızlarıma..

İlkin 21-04-2008 15:02

Ben de birkaç hafta önce siyah renkli tohumlarımı toprak torf karışımına ektim. Hergün toprağın üzerini aşırı olmayacak şekilde ıslattım. Hepsi de tohumdan çıktı, boylandı. Birkaç gün daha bekleyip sabah güneşini bol alan bir yere koymayı düşünüyorum.

ardabora 21-04-2008 20:50

2 Eklenti(ler)
Benim bu yılki ilk hasekim açtı arkadaşlar,20-30 adet de tomurcuk var. ;);) En alttaki yeşilimsi tomurcukların da mor açmasını bekliyorum, elimde başka rengi yok çünkü ama neden tomurcuk kapsülleri hala yemyeşil anlamış değilim. :(

HASEKİ, TOMURCUK

Günüm 21-04-2008 21:12

Sevgili ardabora..Benimkiler de yeşil olarak çıkıyor..İçi sarı dışı açık pembe şeklinde açıyor..Acaba farklı renk açacak olabilir mi sizin bebekler de?

Ferda Ülkümen 21-04-2008 21:16

Galiba haseki küpelerinin arasında clarkia isimli başka bir çiçek çıkmış, yeşil tomurcuklar ona ait.

ardabora 21-04-2008 21:43

1 Eklenti(ler)
Hasekiler genelde iki renkli bir çiçektir. Bendekilerin dışı şarap rengi, içi beyaz. Şarap rengi olanlar,tomurcuklanmaya başladıklarında rengini belli ediyor.Ama ikinci resimdekiler hala yeşil.Mor olsa tomurcukları da mor olurdu diye düşünüyorum.Neyse bir iki gün içinde rengini belli eder. İşin garibi, geçen yıl halamın "Al sana mor dokuz donlu" dediği fide bu..Mor değilde sarı olabilir mi diye düşünmekteyim ama halamın sarı hasekisi yok ki..:D :dilli:

Clarkia denen çiçeği de ilk kez görüyorum bu arada :p yaprakları benziyor ama bende o içekten yok. :p Kısacası o saksıdakilerin hepsi haseki..Bekliycez ve görücez...

Harun Parlak 22-04-2008 16:01

2 Eklenti(ler)
Selamlar arkadaşlar bir arkadaşım baya bir tohum vermişti bilmediğimden bir kısmını geçen şunatda bir köşeye ekmiştim.
Geçen yaz sadece yeşillik oldu bu aylarda çiçek açmış güzelde çiçekleri var.

ardabora 22-04-2008 20:32

Tekin bey,sizin hasekiler de benim ve Güler hanımın hasekileriyle aynı.

Güler hanımın mor hasekisinin rengine bayıldım,benim morlarım da dilerim aynı tonda açarlar...Ayrıca pembe haseki de var onda,onlara ayrıca bayıldım. Zaten Güler hanımın sayfasına her girişimde bayılıp bayılıp duruyorum,ayılmam günlerimi alıyor... :D:D

Benim evimin üç yanı da felaket güneş alıyor ve gün içinde gölgeden gölgeye taşıyamıyorum maalesef,çalışıyorum.Bu sene hasekileri bahçeden çıkardım,saksılara ektim çünkü bahçe felaket durumda...Bir düzenleme yapılabilrse mor salkımın veya başka bir sarılıcının gölgesine ekmeyi düşünüyorum fideleri. Bu çiçek gölgeyi daha çok seviyor sanırım.

Sizin ektiğiniz yer neresidir? Merdiven altı, depo gibi bir yer mi?

Harun Parlak 22-04-2008 21:01

Sayın ardabora sera içinde domates fideleri için tezgah yapmıştım üstünde fideler yetişirken orası boş kalmasın diye ekmiştim.
Ne ektiğimi bilmeden hepsini ekmemiştim şimdi biraz daha ekmeyi düşünüyorum.
Anlayacağınız direk güneş ışığ alan bir yer değildi sadece sabahları biraz alıyor diğer zamanlar gölge ama çok sıcak bir yer.

ardabora 25-04-2008 20:24

1 Eklenti(ler)
Evet benim morlarım da açtı ama içleri beyaz değil,eflatun..Oysa Güler hanımın mor hasekileri gibi açacaaklarını hayal edip sevinmekteydim ama sağlık olsun,bu tonu da çok hoş duruyor.

EFLATUN HASEKİ

Bir de minik bir mor fidem var ama o evin içindeydi, sanırım güneş ışığını iyi alamadığı için bunun rengi daha da açık.Belki de bir iki gün içinde o da morarır. ;)

minik fide

Şarap rengi olanlar da coştu.

tomurcuklar

kutay48 26-04-2008 09:29

Günaydın...
Haseki küpesi çok güzel bir bitkiymiş.Ne kadar şanslısınız ki böyle güzellikleri yetiştiriyorsunuz.Günleriniz güzel geçsin...

nuzel 28-04-2008 16:00

arkadaşlar ben de çimlendirdim bahçeyemi ekeceğim saksıya dikip içerdemi tutacağım?

ardabora 28-04-2008 20:38

1 Eklenti(ler)
Merhaba nuzel,
Ben çiçek yetiştirme konusunda oldukça acemiyim,geçen yıl bu işlere başladım.Bu yıl da ilk kez tohumdan yetirştirmeye çalışıyorum hasekileri...

Ben henüz torftaki fideleri saksılara geçirmedim bile,aslına bakılırsa korkuyorum. ;) Çünkü çok cılız gövdeleri var.Şu an yaklaşık 3-4 cm. boyundalar ve saksıya geçirirken zarar vermekten korkuyorum.

Belki iki hafta sonra saksılara alırım ama bahçeye ekmeyi henüz düşünmem.En azından boyları 10 cm. olana ve gövdeleri ele avucana gelene kadar bahçeye ekmeyeceğim.

Resimdeki fide,benim kendi çiçeğimden ayırdığım ve söz verdiğim arakadaşlardan birine göndermeyi düşündüğüm bir fide.Boyu yaklaşık 10 cm.

En azından bu hale gelinceye kadar diğerlerini de bahçeye ekmeyi düşünmüyorum.

Yine de daha önce haseki yetiştirmiş arkadaşlar sana daha iyi yardımcı olacaklardır.

Koyu yeşil 29-04-2008 10:28

Haseki küpesi ne kadar zamanda çimleniyor acaba? Ekeli bir hafta oldu ama benim tohumlardan ses seda yok da...Ben torfa ekip evde gölge bir köşeye yerleştirdim. Acaba kalan tohumları direkt bahçeye mi serpiştirsem?

nuzel 29-04-2008 10:47

sevgili Ardabora fideler evin içindemi duruyor dışarıdamı?

ardabora 29-04-2008 16:34

Direkt sıcağa maruz kalmayan ama güneş alan bir yerdeler.Geçen sıcaklarda hafif boyunlarını büktüler,daha gölge bir yere aldım,evin içindeler..

ardabora 29-04-2008 16:37

Sevgili koyu yeşil,benim tohumlar yaklaşık 20-22 günde çimlendiler ama evin içindeydiler...

ardabora 29-04-2008 16:40

1 Eklenti(ler)
Benim fidelerin dünkü halleri..

Resme aldanmayın,boyları 3-4 cm. şu anda ama gayet sağlıklılar.

32 fidecik var elimde, hepsi bordo beyaz..

Koyu yeşil 30-04-2008 10:33

Teşekkürle Ardabora. Bir 10 gün daha bekleyeceğim demek ki ne kadar geç çimleniyormuş.

nuzel 30-04-2008 11:25

benimkilerde bu boyda ardabora nezaman bahçeye dikeceğiz?

ardabora 30-04-2008 20:14

Geçen yıl bahçede büyük tek bir fidem vardı,kışın kurudu,bu sene yine yeşermeye başladı,biliyorsunuz kışın yapraklarını döküyor,yumrulu kökü toprakta kalıyor.

Bu sene minik yaprakları oluşurken komşunun köpeği geldi üstüne yattı,ohh ne ala...:mad: Ben de o kocaman kökü bahçeden çıkarıp bir kaç parçaya ayırıp saksılara diktim.Saksılardakiler oldukça iyi yapraklandılar,yine toprağa ekeceğim sonbaharda.

Babam "deli ettin zavallıları,bırak bahçede kalsınlar" dedi ama korunaklı bir yerde değillerdi,hatta şubatta toprağa serptiğim bazı tohumlar da patlamıştı ama bahçede gezinirken ezip geçtik.:(

Eğer sizin fideler koruyabileceğiniz bir yerde olacaksa 9-10 cm. olunca bahçeye geçirin derim ben...

nuzel 01-05-2008 09:37

Benim 4 tane köpeğim var. Onun için çiçekleri ektiğim yerlere çit yaptık.Ama burada kışın
-30 -35 derecelere düştüğü oluyor donarlar diye endişeliyim.

beyaz orkide 04-05-2008 21:36

Arkadaslar bende koctastan aldım hasekı kupesının tohumlarını hemen ektım tabıı ama cıka cıka kedi tırnagı cıktı.Tamamen hayal kırıklıgı oldu benım icin .Fidesini nerden temin edebilirim acaba sizler nerden buldunuz?Banada yol gösterirmisiniz?

ardabora 05-05-2008 22:35

Benim mor HASEKİKÜPESİ çıldırdı resmen,darısı sizlerin başına...

Sevgili beyaz orkide,ben elime bir kaç fide geçirdim ama arkadaşlara sözüm var,sırayla göndermeye çalışacağım.Eğer "ben beklerim" derseniz, tohumdan büyütmeye çalıştığım bordo beyaz hasekiler var, bir kaç ay sonra -eğer yaşarlarsa- size de gönderebilirim.

Bu arada bazı arkadaşlara özel mesaj attım,cevaplarlarsa sevinirim..

berduray 05-05-2008 22:38

Maşallah aşmış bu ben iki ay önce ektim çıkmadı tekrar ektim 20 gündür bekliyorum nerde hata yaptım? Bir türlü çimlendiremedim?

ardabora 05-05-2008 22:44

B fide ikinci yılında,yani geçen sene çiçek açmadı,bu ilk çiçekli yılı.

ardabora 05-05-2008 23:12

1 Eklenti(ler)
Bu arada,
Eğer ismini unuttuğum arkadaşlar varsa lütfen beni uyarın.elimde 7 fide olduğu için şimdilik listeyi bu şekilde yaptım.Unuttuğum üyelere bu yaz içinde tekrar fide bulmaya çalışırım,fide arayışlarım devam ediyor.

Bir de özellikle şunu belirteyim,göndereceğim fidelerin yapraklarına aldanmayın,çoğunun kökleri gayet gelişmiş,yaprakları zamanla altlardan sarardığı için onları yoluyorum. :D

İklimsiz 06-05-2008 00:18

1 Eklenti(ler)
Sevgili ardabora, bir süre önce gönderdiğiniz haseki küpesi fidesi bayağı bir gelişme gösterdi. Çiçeklenme belirtileri henüz yok.

ardabora 06-05-2008 00:25

Güler hanım,alttaki sarı yaprakları koparırsanız,yeni oluşan yeşil minik yapraklar daha hızlı büyüyor,bilginize...Ben her akşamüstü işten gelince tüm hasekilerimden bir kaç dal yoluyorum ilk iş olarak,daha da güçleniyorlar...

İklimsiz 06-05-2008 00:42

Bu can alıcı bilgi için de ayrıca teşekkürler. Alttaki hafif sararmış birkaç dalı derhal kestim.

Koyu yeşil 06-05-2008 12:22

Benim tohumlarım çimlenmeye başladı :)

ardabora 08-05-2008 20:23

1 Eklenti(ler)
Bugün 3 arkadaşa fidelerini gönderdim,diğerlerini de yakın zamanda kısmetse göndericem.
Dediğim gibi iri yapraklarını kopardım fidelerin,görüntülerinin minik olmasına aldanmayın,kökleri sağlam.

Koyu yeşil,gözün aydın..Ben tohumları evin içinde çimlendirdim,direkt güneş ışığı almıyordu,haberin olsun.

Ayrıca 10 gün kadar önce,koçtaştan bir haseki tohumu aldım,benimkilerden biraz farklı,onları da ektim,beklemedeyim.

Koyu yeşil 08-05-2008 20:42

Ben de ev içinde direkt güneşten uzak bir köşede çimlendirdim Ardabora. Şimdi küçük boyunlarını ışığa doğru uzatmaya başladılar ve pencere önüne aldım. Yavaş yavaş gelişiyorlar. Bir miktar tohumu da bahçeye serptim, deneme amaçlı. Teşekkür ederim.

Tubay 09-05-2008 15:07

Sayın Tekin'nin gönderdiği hasekileri bugün ekeceğim.Umarım bol fidelerim olur ve bu güzelliği, elinde olmayan arkadaşlarla paylaşırız

Tuba 09-05-2008 15:28

Merhaba,
Haseki tohumunun çimlenmesi ne kadar süre alıyor?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025