agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Katmerli Çan Çiçeği (Campanula sp.) (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/4186.htm)

sevim4 27-10-2011 11:26

Sevgili limon benol hanımın dediği gibi iki yilda acıyor çiçek.
Ama muhteşem oluyor.

limon 27-10-2011 18:25

Bilmem mi? Ne zor gelmişti 2 yıl beklemek. :)

sevim4 28-10-2011 10:56

Ben çoğunu sökmüştüm çiçek açmıyacak diye bazılarınıda çelik isteyenlerin paketlerine eklemiştim.
Ama çiçek açınca gönlümü aldılar.

mormenekşe 25-04-2012 15:59

Ooff yaaa nolucak şimdi, çok hevesli aldım bugün katmerli campanula tohumlarını :( 2 yıl bekleyecekmiyim yani.

g.gidiyordan zengardenden sipariş ettim tohumları, açıklamasında aynı yıl çiçeklenir yazıyordu. Şimdi hayal kırıklığına uğradım.

kelebek çalısı 25-04-2012 16:12

Katmerli campanula tohumlarından şubat ayı başı gibi ekmiştim. Çimlenme başarılı oldu. Fakat çimlenmeden sonra büyüme öyle yavaş ilerledi ki, ne yaptıysam, ne denediysem büyüme, gelişme konusunda sonuç alamadım. Önceki gün, viyollerden çıkarıp küçük saksılara taşımaya karar verdim. Baktım ve gördüm ki bir kaç tanesi hariç, köklenme denen bir durum yok gibi. Yine de yapraklar canlı, ölmüyor. Kararımı uyguladım ve yerlerini değiştirdim. O gece su vermedim, dün su verdim, bugün durumlarına baktım toparlayacak gibiler. Çok istiyorum bu çiçeği yetiştirmeyi.

kelebek çalısı 29-04-2012 23:45

1 Eklenti(ler)
Katmerli campanula fidelerim, yeni saksılarına uyum sağlamışlar gibi, yeni yapraklar gelmeye başladı bile. İyi ki viyolden, saksılara almışım.

almira 30-04-2012 08:29

Maşallah. Ne kadar güzel ve çok. ;)Çiçekleri ben de merakla bekliyorum.:cool:

kelebek çalısı 06-06-2012 00:32

3 Eklenti(ler)
Sn. selis' in Aster olarak ektiğini düşündüğü tohumdan çimlenen bitki hakkında duyduğu kuşkuya istinaden, çimlenen bitkisini Katmerli Campanula tohumlarından çimlenen bitkilerime benzettim. Ve sonunda ne olsa beğenirsiniz :D, marul damgası yedi benim campanulalar :D.

En iyisi, bir iki tanesinin gelişimlerinin fotoğraflarını ekleyeyim. Marula benzetileceğine bari endive benzetselerdi içim yanmazdı :p.

zbk74 06-06-2012 01:34

sayın kelebek çalısı bana da aster gibi geldi ama..:)

kelebek çalısı 06-06-2012 01:41

Plant order, yani sanırım yanılıyorsam şimdiden mazur görünüz bitki sınıfı Asterales olduğu için olabilir. Yoksa paketini attım ama, benim karıştırmış olma ihtimalim sıfır. Zaten aster de ekmedim. Zaten aster olduğunu düşündüğü bitkisinden şüphe duyan selis' e bu campanula olabilir diyen benim.

kelebek çalısı 06-06-2012 01:47

Asterales altında bulunan aileler şunlar,

Alseuosmiaceae
Argophyllaceae
Asteraceae - Daisies-Papatyalar
Calyceraceae
Campanulaceae (buna dahil olarak Lobeliaceae) - Bellflowers-Çan çiçekleri
Goodeniaceae (buna dahil olarak Brunoniaceae)
Menyanthaceae
Pentaphragmaceae
Phellinaceae
Rousseaceae (buna dahil olarak Carpodetaceae)
Stylidiaceae (ayrıca Donatiaceae)

feriha 24-05-2013 23:23

1 Eklenti(ler)
Eklenti 409459

Tohumları önceki yıl Sevim hanım paylaştı. Geçtiğimiz sene çimlendirip, şaşırtıp büyüsünler diye gözlerine baktım. Bu yıl koyu mor yalın kat, pembe katmerli açarak pek sevindirdiler.. Ama.. tohum bağlayıp kuruyacaklarmış.. Seneye kalırlarmı diye bir umut arayışım bu bilgiyle bitti. İki yıllık çiçekler böyle olurmuş..:eek:

Kuruyana kadar keyfini çıkarmalı..

akçabardak 28-02-2014 11:58

1 Eklenti(ler)
Benim minik çan çiçeğim, sadece bir tek kök.
Arkadaşlar sizce ben bu miniği yaşata bilirmiyim.

duy-gu 16-12-2015 12:53

1 Eklenti(ler)
Bendeki çan çiçeği de böyle... Yaprakları ince uzun, kökten yavru vererek hızla çoğalıyorlar. Boyları 1,5m'yi buluyor.

Lapatyam 12-03-2021 14:06

Merhabalar, 2015'te kalmış burası. :) Campanula medium ekitim ama bu yıl açmayacakmış. Çok araştırdım bu yıl açacak şekilde fide satışı yapan bir yer bulamadım. Böyle bir satış sitesi biliyorsanız ve paylaşırsanız çok sevinirim. Ya da Ağaçlarnet'te bunun satışını yapacak biri çıkarsa karşıma daha çok sevineceğim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025