agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Katmerli Çan Çiçeği (Campanula sp.) (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/4186.htm)

Sebahattin Sargın 18-05-2008 14:59

Sevgili ardabora;

Ben campanula olduğunu düşünüyorum, alt türünü bilmiyorum. Fakat aynı türden Uludağda görmüştüm yaprak ve çiçek yapısı fazlası ile benziyor ona.

Sevgiler ;)

ardabora 18-05-2008 20:12

Teşekkürler Sebahattin Bey...Şimdi düşünüyorum,bu çiçeği bana kim getirmişti acaba? :) Geçen sene bahçede çok fazla çiçek yoktu,herkes bişeyler getirdi ekti ailemden,ama bunları kim getirdi hala bulamadım.Öyle ki geçen sene çiçek açmamış hatta boyları da kısacık kalmıştı fakat yeşil bir vaziyette tüm yazı geçirmişlerdi..Bu sene çiçek fililzleri yaklaşık 1 metre kadar oldu,bekle bekle hiç bir hareket göstermediler.Bir ara söküp yerine başka çiçek ekmeyi bile düşündüm ama çiçekler kendini gösterince öyle güzel bir görüntü verdiler ki bu sene bol tohum almayı planlıyorum...

Sebahattin Sargın 18-05-2008 20:18

Bu tür ilk sene gövdeyi oluşturup kendini geliştirdikten sonra ikinci sene çiçek sapını çıkartıp güzelliklerini sunuyor. Kaynaklardan bu şekilde öğrenmiştim, ben çan çiçeklerini çok severim. Fakat yetiştirmek bir türlü nasip olmadı...

Sevgiler ;)

limon 21-05-2008 20:01

Rengini belli etmeye başladı. Koyu Mor açacak gibi. 1-2 güne kadar açar sanıyorum. Çok sayıda büyük çiçekleri olacak galiba ;) Bugünkü halini görünce birden sabırsızlandım.

limon 23-05-2008 21:26

3 Eklenti(ler)
Ve büyük gün geldi. :) Paketinde katmerli yazıyordu, fotoğrafı da öyleydi. Sn. Oyaman'ın ve Zenfree'nin yakındığı durum oldu. Katmersiz açtı çiçekleri, fotoğrafında mor-beyaz karışımlı katmerliydi, benimki düz mor renkte açtı. Ama yine de çok sevdim kendisini ;) Bu kadar mı zarif, kibar olur bir çiçek ;) Çiçeklerinin hepsi aynı anda açmadı her gün 2-3 tane daha ekleniyor. Tamamı açınca tekrar fotoğraflarım.
Eklenti 38345

Eklenti 38346

Eklenti 38347

Buket Aknar 23-05-2008 21:28

Sevgili Limon; çok güzeller ellerine sağlık. Fotoğrafları görünce aklıma geldi, ben de çan çiçeği tohumu almıştım. Aradım buldum. Galiba geç kaldım.

limon 23-05-2008 21:28

İki sene bekledikten sonra çiçek ömürleri uzundur inşallah ;) Tomurcukların tamamı açınca seyrine doyulmayacak ama heyecanımı sizlerle paylaşmak istedim. Nasıl, beğendiniz mi?

Sebahattin Sargın 23-05-2008 21:32

Çok sevdiğim fakat bir türlü yetiştirmenin nasip olmadığı çan çiçekleri :( Sevgili Limon gerçekten beklediğine değecek kadar zarif ve güzeller. İnşallah bol bol çiçeklerini görürsün...

Sevgiler ;)

Harun Parlak 23-05-2008 21:33

Renkler'i çok güzelmiş sayın limon doya doya seyredin bol çiçekli olur inşallah.

limon 23-05-2008 22:28

Sağolun Tekin Bey, Sebahattin. Bir şey olmazsa tohumlarını toplamaya niyetliyim ama iki sene beklemeden açtırmanın bir yolu yok mudur?

Sebahattin Sargın 24-05-2008 09:54

Sevgili Limon;

Bu konuda çok yazı okudum, aynı durum yüksük otlarında da var. İlk sene bitki kendini geliştiriyor ikinci sene çiçek veriyor. Yani 2 sene beklemek gerekiyor, başka bir yolu bilen arkadaşımız varsa paylaşırsa çok seviniriz...

limon 24-05-2008 11:18

Şimdi ben solana kadar her türlü fotoğraflarım bu çiçeğimi. Hakkımdır değil mi? ;)
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=17654

limon 25-05-2008 20:04

1 Eklenti(ler)
Her gün yeni bir tomucuk açmaya devam ediyor.
Eklenti 38578

Güler 25-05-2008 20:13

Çok güzeller, benim için de öp.....

limon 25-05-2008 20:41

:D Alemsiniz Güler Hanım. Söz yarın sabah öpücem ;)

özlem11 26-05-2008 12:03

Maşallah ne güzel olmuş limon.

limon 27-05-2008 10:30

Sağolun olay9. Şİmdilik çiçeklerinde fazlalaşma olmadı ama açacak daha çok tomurcuğu var.
Çiçekler ilk günkü gibi diriler.

limon 27-05-2008 20:49

Çiçekler ilk günkü gibiler demişim ama akşam üzeri baktığımda ilk açan iki çiçeğin bozulmaya başladığını gördüm. 4 gün sağlam kalacak çiçek için 2 sene beklemeye kesinlikle değmez bence.

(Çiçek solunca ne büyük hayal kırıklığı yaşamışım. :) Biraz önce forumu baştan okuyunca bu yazıma çok güldüm kendi kendime ;) )

zenfree 27-05-2008 21:53

Çok güzel çiçeklenmişler. Neden böyle düşünüyorsun Limon? Belki petunyalar gibi çok çiçeklenirler.

ardabora 27-05-2008 21:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın (Mesaj 237413)
Bu tür ilk sene gövdeyi oluşturup kendini geliştirdikten sonra ikinci sene çiçek sapını çıkartıp güzelliklerini sunuyor. Kaynaklardan bu şekilde öğrenmiştim, ben çan çiçeklerini çok severim. Fakat yetiştirmek bir türlü nasip olmadı...

Sevgiler ;)

Sebahattin bey,

inşallah tohum alırım bu çiçekten,paylaşırız...;)

Benim çanlar eklediğim resimde 5-6 günlük çiçekliydiler,yaklaşık 20 gündür aynı durumdalar,bakalım kaç gün çiçekli kalacaklar...

limon 14-06-2008 16:38

1 Eklenti(ler)
Tohum keseleri oluşmaya başladılar.
Eklenti 40693

powered 15-06-2008 17:48

1 Eklenti(ler)
Bende Çan çiçeği tohumu ektim ama buradakilerle hiç ilgisi yok farklı bir tür Tohum paketinin resmini ekliyorum bu çan çiçeği ise diğeri farklı bir türü mü oluyor cidden yetiştirmek sabır isteyen bir şey benimkiler henüz fide durumundalar üstelik çok yavaş büyüyorlar. Tek bir şeyi çok iyi anladım ki bitki yetiştirmek istiyorsan maxsimum ışık gerekiyor hatta çok önem verilen gübredende önce geliyor az ışık alan bir çiçeğe istediğin gübreyi ver hatta en ala hormonu ver hiç bir verim alamazsın önce maxsimum ışık verin tüm bitkilerinize sonra diğerleri.

limon 15-06-2008 23:14

Evet bu bitkinin çok çeşitleri var. İnşallah sizinkisi pakettekiyle aynı açar. Benim pakette katmerli yazısı ve fotoğrafları vardı ama yalın kat çıktı. Sizdeki de çok güzel görünüyor. İnşallah sizi hayal kırıklığına uğratmaz.

powered 15-06-2008 23:43

İnşallah diyorum büyüsünde nasıl çıkarsa çıksın razıyım çok yavaş bir gelişim gözlemliyorum foto makinesine pil alıyımda foto eklicem ümit varmı yorum beklicem.

limon 16-06-2008 21:15

İlk sene fideler çok geç gelişiyor. İkinci sene birden boy atmaya başlıyorlar. Ben bir daha yetiştirmeyi düşünmüyorum. Ama tohumlarını bahçeye serpiştiririm, kendi kendine büyürse büyür. Öyle tek tek fideleriyle uğraşmayı düşünmüyorum :)

nalan dayıoğlu 16-06-2008 21:25

Bu güzel çiçekleri görmek için beklemeye değer limon,biliyorsun benim cobea
nın çiçeklerini görmemiz için ben hala beklemekteyim zvallı bitki günde en az 10 kez yanına gidip bakmamdan ve sarış yönünü belirlemek için orasını burasını tutmamdan usanmıştır herhalde ben çiçeklerini beklemekten usanmadım ama .senin çanların tohumlarından gönderirsen ben sabırla beklemeye razıyım

limon 18-06-2008 13:20

Tohumlar olur olmaz gönderirim.

nazlı06 18-06-2008 14:02

Sevgili limon. tohumlarınıza bende talibim.

limon 18-06-2008 23:02

Tamam Nazlı Hanım. Bir kurusunlar. Tohumları toz gibi çok inceydi. Posta ile rahatlıkla gelebilir.

Sebahattin Sargın 19-06-2008 18:02

Ben geçen sene canım Selen ablamdan bu çiçeğin tohumlarını almışım meğerse, geçen gün bulduğum gibi ektim. Bugün minikler merhaba dedi, sanırım yalnış bir ayda çimlendirdim. İnşallah çiçek açana kadar koruyabilirim onları. Sevgili Limon seninki kışı bahçedemi geçirdi, üf seneye daha çok var :(

limon 20-06-2008 00:00

Evet Sebahattin bir kışı dışarıda geçirdi. Ama saksıda değil yere dikili olarak.

limon 06-07-2008 14:59

4 Eklenti(ler)
Tohum keseleri kurudu. Dün tohumunu nasıl alacağımızı fotoğrafladım.
Eklenti 42401

Eklenti 42402

Eklenti 42403

Eklenti 42404
Çiçek ömrü kısa da olsa ben iki yıl bekleyebilirim diyenler ve tohumunu isteyenler var mı? Posta ile rahatlıkla gönderilebilir yani posta masrafı yok. :)

suzan7 06-07-2008 18:27

Sayın Limon,
Banada çan çiçegi tohumu göndermeniz mümkün mü?

limon 07-07-2008 14:10

Adresinizi özel mesajla gönderir misiniz?

Zeferan 27-09-2008 14:42

Sevgili Limon.
Geç kaldığımı biliyorum. Yine de şansımı denemek istedim. Çan çiçeği tohumundan kaldıysa bana da göndere bilirmisiniz?

tolgahann 03-10-2008 14:13

Arkadaşlar bu çiçeğin tohumunu arıyordum bu forumu bulmam çok iyi oldu sevgili limon çan çiçeği tohumlarınızdan bende alabilirm iyim acaba?

limon 04-10-2008 20:35

Tohumları nereye kaldırdığımı hatırlayamadığım için, arayıp bulmadan sizlere cevap yazamadım, gecikmiş cevabım için özür diliyorum.

Bugün tohumları buldum. Toplam 5 arkadaşımız istemiş, elimdekini 5' e böleceğim. Tohumu çok ince, ne kadar az göndermiş diye düşünmeyin, hemen hepsi çimleniyor. Tohum ekme zamanı vs.. forumun başında yazmıştım.

Adreslerinizi özel mesajla yazarsanız, postayla gönderebilirim.

Passion 04-04-2009 22:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi powered (Mesaj 248876)
Bende Çan çiçeği tohumu ektim ama buradakilerle hiç ilgisi yok farklı bir tür Tohum paketinin resmini ekliyorum bu çan çiçeği ise diğeri farklı bir türü mü oluyor cidden yetiştirmek sabır isteyen bir şey benimkiler henüz fide durumundalar üstelik çok yavaş büyüyorlar. Tek bir şeyi çok iyi anladım ki bitki yetiştirmek istiyorsan maxsimum ışık gerekiyor hatta çok önem verilen gübredende önce geliyor az ışık alan bir çiçeğe istediğin gübreyi ver hatta en ala hormonu ver hiç bir verim alamazsın önce maxsimum ışık verin tüm bitkilerinize sonra diğerleri.

Sn Powered ,

Sizin çiçeğiniz Campanula türünden değil. Sizin çiçeğiniz Digitalis sp. - Yüksükotu . Bu bitki kalp ilaçlarının yapımında kullanılır. Zehirlidir.

Bir ara ben de yetiştirmeye çalışmıştım ( çan şeklindeki bütün çiçeklere bayıldığımdan :) ) ama iyice acemilik dönemlerimdeydi. Tohumları ilk başta saksıya ekmek yerine direk bahçeye serptim. Sanırım yüzeysel değil derin de ekmişim böylece tohumların çimlendiğini göremedim.

Ama bununla birlikte campanulayı geçen yıl direk bahçeye ekip bir sürü fide elde etmiştim . Yüzeysel ekmiştim tohumları. Fidelerinden çok miktarda dağıttım konu komşuya. Geri kalanları da bahçeye yerlerine fideledim. Bu sene çiçek açacaklar. Sanırım bahçemde bu sene çan çiçeklerinin rüzgarı esecek :). Merakla bekliyorum açmalarını. Açtıklarında fotoğraflayıp eklerim.

Buket Aknar 06-04-2009 17:47

Arkadaşlar; geçen yıldan beri pakette bekleyen çan çiçeklerimi sonunda dün ektim. Sabırlı olmayı kendime sürekli telkin etmeme rağmen bakalım seneye kadar nasıl dayanacağım!

Geçen yıl tohumları aldığımda ekseydim şimdiye çiçekleneceklerdi.Offff ne kötü...

Ne ise; tohumlar çok minicik, ben viyollara torf doldurdum ve tek tek ekemeyeceğimi anlayıca her kaseye biraz ufaladım. Bakalım nasıl gelişecekler?

suzan7 08-04-2009 23:10

Sayın limon adresimi özelinize gönderdim.merakla tohumları bekliyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025