agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Bodrum papatyası (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/3927.htm)

gökhan Arslan 29-03-2015 19:14

1 Eklenti(ler)
Bu fotoğrafı da paylaşmadan edemeyeceğim :D:D:D

celalim01 30-03-2015 19:22

Damlalarla beraber daha muhteşem bir görüntü vermiş.

gökhan Arslan 30-03-2015 20:17

Haklısınız Sayın Hocam :)

gökhan Arslan 05-04-2015 13:38

1 Eklenti(ler)
Havalar güzel gidince tomurcuklar birer birer patladı ;)

Sûz-i Dilârâ 07-04-2015 11:18

Ben de bu yıl iki tane (mor ve beyaz) aldım. Çok hoşuma gidiyor. Bu sıra papatyalar ve menekşeler gözüme gözüme geliyorlar :)

gökhan Arslan 07-04-2015 12:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1369074)
Ben de bu yıl iki tane (mor ve beyaz) aldım. Çok hoşuma gidiyor. Bu sıra papatyalar ve menekşeler gözüme gözüme geliyorlar :)

Sayın Suz-i Dilara büyükçe saksilara ekmek lazım zira çok çabuk gelişiyorlar. :)

Sûz-i Dilârâ 07-04-2015 16:09

Aynen öyle yaptım :) Hem büyük hem de derin, dikdörtgen bir saksım vardı, ona ektim. Kök atarak ilerlediğini düşünürsek saksının her iki ucuna papatyaları ektim ortasını boş bıraktım ki yeni yavru papatyalar bu boşluklarda tutunsun. :)

gökhan Arslan 07-04-2015 18:09

Çok güzel o zaman seneye bol bol fotoğraf bekleriz :)

hira 07-04-2015 18:18

2 Eklenti(ler)
Netten yürütmüş olsamda paylaşmadan edemedim. Çok güzeller.

Sûz-i Dilârâ 09-04-2015 21:43

3 Eklenti(ler)
Bodrum papatyalarımdan kareler :cool:
Eklenti 545946Eklenti 545947
Eklenti 545948

heryerçamolsun 15-04-2015 14:29

Arkadaşlar merhaba;

Bende bodrum papatya'yasını köklü olarak temin edip,büyük saksıya diktim.Yaprakları beyaz orta göbeği mor olan.Bazıları köklü bazıları köksüz.

Dün diktim ancak bana sanki boyunları bükülmüş gibi geldi.:(
Üzerlerinde tomurcukları var,acaba açarlar mı ? Bazıları gayet normal görünüyorlar.

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
Saygılarımla.

TCM 15-04-2015 15:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi heryerçamolsun (Mesaj 1371092)
Arkadaşlar merhaba;

Bende bodrum papatya'yasını köklü olarak temin edip,büyük saksıya diktim.Yaprakları beyaz orta göbeği mor olan.Bazıları köklü bazıları köksüz.

Dün diktim ancak bana sanki boyunları bükülmüş gibi geldi.:(
Üzerlerinde tomurcukları var,acaba açarlar mı ? Bazıları gayet normal görünüyorlar.

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
Saygılarımla.

Köksüz olanlar ölür birkaç güne, köklü olanlar ise; güzel köküyle dikip toprağı dikim sonrası bastırıp bol su verdiyseniz bir günlük bocalama sonrası kendine gelecektir.

Sûz-i Dilârâ 17-04-2015 14:28

Saksı değişiminde bir gün gölgede kalması da gerekir.

gökhan Arslan 22-04-2015 12:49

2 Eklenti(ler)
Çiçeklenme yavaş yavaş azalıyor artık bir daha ki seneye ;)

hira 19-05-2015 21:42

Bodrum papatyamın dallarında beyaz köpükler var, bunlar nedir? Bahçede nanelerde de görmüştüm.

Mücevher Çalısı 19-05-2015 22:00

Sayın hira o köpükler Köpük Böceği olabilir. Burada daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

Vicia Ervilia 19-05-2015 22:30

Dalini direkt kirip topraga dikiyor muyuz gercekten??

hira 20-05-2015 12:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1380112)
Sayın hira o köpükler Köpük Böceği olabilir. Burada daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

Çok haklı çıktınız, köpük böceği başlığını okudum ve bitkiyi kontrol ettim az evvel. Böcekler köpüklerin içinde gizleniyorlarmış ve ben o sayfadaki tavsiyeler üzerine bitkiyi banyoya alıp güzel bi yıkadım. Sadece 2 noktada köpük vardı fakat ben kopmle su tuttum her dala. Bitkiye ne tür bir zarar verdiği hakkında bilgi edinmedim, uygulanacak işlemin ne olduğunu anladığım anda sayfayı terk ettim. Umarım kurtulur. Çok teşekkürler.

622ali 25-05-2015 14:06

Bu yil tohumdan ekim icin gec mi kaldim acaba?

Esila09 25-05-2015 14:15

Benim bodrum papatyam çok güzeldi ama bir anda kurudu kökten 4 parmak kadar bırakıp kestim düzenli olarak sulamaya devam ediyorum hala yaprak belirtisi yok kurtaramaz mıyıım neden öyle bozuldu anlamadım sulamasına fln dikkat ederim çürüme yok

Hasan061 25-05-2015 15:47

Sn.Elisa09 Benim de iki kök gösterişli bodrum papatyalarım bu sene kurudular malesef,benim tahminim Sakarya iklimi bunların uzun süreli yaşamasına müsait değil olduğudur,kışın mümkün ise korumaya alınmalı ve muhafaza altında tutulmalı diye düşünüyorum.

TCM 26-05-2015 07:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi 622ali (Mesaj 1381880)
Bu yil tohumdan ekim icin gec mi kaldim acaba?

Evin içinde çimlendirip sonra dışarı aktarırsanız olur, biraz geç çiçeklenir.

Esila09 26-05-2015 08:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hasan061 (Mesaj 1381906)
Sn.Elisa09 Benim de iki kök gösterişli bodrum papatyalarım bu sene kurudular malesef,benim tahminim Sakarya iklimi bunların uzun süreli yaşamasına müsait değil olduğudur,kışın mümkün ise korumaya alınmalı ve muhafaza altında tutulmalı diye düşünüyorum.

Bilemiyorum sebebini bulsam içim rahat edecek bir anda hepsi soldu yaprakları gözükmezken boyunlarını büktüler tomurcukları öldü yaprakları buruştu toparlayamadım.
Acaba aldığım tür tek yıllıkmıydı seralarada zerre kadar güvenim yok.
Balkonumda sabah güneşi alıyordu 2 ay kadar yaşadı hiç tutmasa yerini sevmedi diyeceğim.
Çanakkale şehitliklerinde bu yıl heryer bodrum papatyası, o rüzgara güneşe dayanmışlar nasıl güzel olmuşlar benimki öldü sebebini bilsem içim rahat edecek
Balkonum kapalı o yüzden kışın problem yaşamam

kupecim 27-05-2015 14:22

Ben de gecen ay acik mor renkli bir kucuk saksi bodrum papatyasi aldim. Üzerinde bol çiçegi oldugu icin saksi degisimi yapmayi göze alamadim. Sizce ne zaman saksi degisimi yapmaliyim? Bir de sanki benim bitkim dölgede daha cok mutlu oldular, gunese cikarinca kapadilar yapraklarini. Bol gunes sevdigini okuyunca inanamadim dogrusu. Son olarak iki renk papatyayi ayni saksiya koysam bir sorun olmaz degil mi? Gerçi mesajlarda ki aranjmanlari gorunce olur gibi geldi ama bir sorayim dedim.

çiçeksever 27-05-2015 14:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gökhan Arslan (Mesaj 1372790)
Çiçeklenme yavaş yavaş azalıyor artık bir daha ki seneye ;)

Durun. Biz daha yeni başlıyoruz.

gökhan Arslan 27-05-2015 20:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiçeksever (Mesaj 1382569)
Durun. Biz daha yeni başlıyoruz.

E Afyon bir ay geriden gelir :D

gökhan Arslan 27-05-2015 21:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kupecim (Mesaj 1382563)
Ben de gecen ay acik mor renkli bir kucuk saksi bodrum papatyasi aldim. Üzerinde bol çiçegi oldugu icin saksi degisimi yapmayi göze alamadim. Sizce ne zaman saksi degisimi yapmaliyim? Bir de sanki benim bitkim dölgede daha cok mutlu oldular, gunese cikarinca kapadilar yapraklarini. Bol gunes sevdigini okuyunca inanamadim dogrusu. Son olarak iki renk papatyayi ayni saksiya koysam bir sorun olmaz degil mi? Gerçi mesajlarda ki aranjmanlari gorunce olur gibi geldi ama bir sorayim dedim.

Sayın Küpecim çiçekleri geçtikten sonra saksı değişimini yapabilirsiniz. Bitkiniz gölgeye alışmışsa güneşe yavaş yavaş alıştırmanız gerekecek. Aynı saksıya elbette ekebilirsiniz ama daha verimli sonuç almak istiyorsanız ayrı saksılara dikmeniz iyi olur.

hira 27-05-2015 23:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Esila09 (Mesaj 1381884)
Benim bodrum papatyam çok güzeldi ama bir anda kurudu kökten 4 parmak kadar bırakıp kestim düzenli olarak sulamaya devam ediyorum hala yaprak belirtisi yok kurtaramaz mıyıım neden öyle bozuldu anlamadım sulamasına fln dikkat ederim çürüme yok

Aynı anlattığınız durumdaki bodrum papatyamı bende geçen yıl derin budamıştım. Önce kendini yeniliyormuşcasına taze sürgünler verdi.. Sonra kaybettim ne yazık ki.. Lila renkli olanlardandı ve kocaman saksıyla satın almıştım, beyaz olanı palette küçükken almıştım, şuan beyaz olan kocaman oldu, moru kaybettim.

hatice p. 22-10-2015 09:33

Merhabalar.
Formu baştan sona okudum fakat sorularımın karşılığını bulamadım malesef, o yüzden buraya sorularımı yazıyorum bodrum papatyası hakkında.
Evde balkondaki saksılara ektiğim bodrum papatyam var, sonbaharda tekrar çiçeklendi. bulunduğum il itibariyle kışın don olan bir bölgedeyim, saksıları evin içinede taşıyamam, çiçeklerimi dondan korumak için nasıl bir yol izlemeliyim, kış girerken budamalımıyım veya dışarda kurumasınımı beklemeliyim, hiçbirşey bilmiyorum. dondan korumak için saksılara ne yapmam lazım ?!

celalim01 22-10-2015 13:17

Benim bölge kış olarak sizin bölgeden daha iyi olabilir.Benim bahçede bodrum papatyası. yerde ekili ,içeri alamıyorum bende.Don için üzerini sera etkisi yapacak şekilde örtebilirsiniz don olduğu zamanlar.Çiçeğin bulunduğu yer evin rüzgarı az alan ,daha az soğuk vuracak tarafı olmalı. Birde budama yapmak her zaman avantajlıdır.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025