![]() |
Baharın müjdesi, Bodrum papatyalarım
5 Eklenti(ler)
Eklenti 279790
Apartmanımızın bahçesine ektiğim Bodrum papatyalarım Çok cömert. Eklenti 279791 Çiçekleri de pek bol açtı. Eklenti 279792 Eklenti 279793 Aralardaki boşluklar, kırılıp çalındığı için. Yoksa çiçek duvarı olacaktı. Eklenti 279794 |
:)
2 Eklenti(ler)
|
Hülya hanım, müthiş görünüyorlar. Çiçekleri geçince buduyor musunuz? Geçmiş yıllarda almıştım, sarkmasını istediğimden budamamıştım ama o zaman da dipleri kelleşmiş, gür görünümü yitirmişti. Sizinkilerin formlarına bayıldım. Bir de sarısını hiç görmemiştim, hep beyaz ve pembenin değişik tonları oluyordu. Sarı rengi de çok güzelmiş.
|
Sevgili Limon ,
Geçmiş çiçeklerini kesiyorum.Boylarını ellemiyorum. Bence güneşi çok seviyorlar. Aslında tüm duvar boyunca sarkmışlardı Ne zaman çiçekleniyorlar,gelen geçen dallarını koparıp alıyor. o esnada zararda veriyorlar.Tazecik,çıtır çıtır olan dalları da kırılıyor. |
Hülya hanım, toz pembe olana bayıldım. Ben de bir kaç sene önce koyu pembesinden almıştım, çok da güzel sarkmıştı ama bizim buraların kışlarına dayanamadı bende bir daha almadım.
|
Sayın Hülya Hanım;
Görsel bir ziyafet. MAŞALLAH bayıldım. Ellerinize, gönlünüze sağlık. Bahçeye geçen sene ektiğimiz Papatyamızda üç tane çiçek var : ) Gelip gidip öpüp seviyorum. Onlarda bana baharı fısıldıyorlar.... |
Bende 2 sene önce saksı hüsranlığımdan sonra ve Eskişehirde belediyenin parklara diktiğini gördükten sonra geçen sene bahçeye dikmiştim.Çokta güzel gelişmişti.Fakat kışı atlatamadı.Yarım metre kar 1-1,5 ay kalkmadı.
|
Hülya Hanım eşimle ağzımın açık kaldı valla.maşallah diyelim.kaç yılda bu hale geldi paptyalarınız acaba.evde saksıda bu sene bizde ektik fide olarak.kışın soğuktan korumak için içeri alacağız yaşarlarsa tabi.ekstra tavsiyeniz varmı böyle güzel papatyalarımız olması için.teşekürler.
|
Alıntı:
Merhaba Dört yıl oldu dikeli. Bahçe gübrelenince onlara da faydası oluyor. Bahçeniz varsa bahçeye dikmenizi öneririm. İçeri almaya gerek yok bence.İzmir kışına dayanıyorlar. İyi günler. Bol çiçek seyretmeniz dileğiyle.:) |
Malesef Bahçemiz yok.mecbur saksıda yetiştireceğiz.hayırlısı bakalım.bakımını yapıp gübresini verip bekliyeceğiz.teşekürler
|
Büyük bir saksıya dikebilseniz, Benim beyaz renkli olan gibi büyür.
Selamlar. |
1 Eklenti(ler)
Hülya Hanım'ın fikrine katılıyorum. Bodrum papatyası en iyi formuna bahçe ortamında ulaşıyor. Eğer bu mümkün değilse geniş bir saksıya dikmekte fayda var. İlk sene yerine alıştıktan sonra ikinci yıl bol bol çiçekleniyorlar. Yani uzun yıllar beklemeye gerek yok. Benim bodrum papatyalarım benimle ikinici baharlarını geçiriyorlar ama bol bol çiçeklendiler. Şimdilik yeni çiçeklenmeye başladığı zaman ki resmini koyuyorum buraya. Çünkü geçen gün yağan dolu ben fotoğraflayamadan çiçeklerini dağıtmış. İlerleyen günlerde çiçeklerin yenilenmesini bekliorum.
Eklenti 284834 |
bodrum papatyalarınız ne zamana kadar böyle çiçekli kalıyor acaba.
|
Alıntı:
|
Benim papatyalarım kış ayları hariç sürekli çiçek açıyorlar. Çiçekli bitki sevenler için bence çok ideal bir bitki.
|
sayın DENİZ YILDIZI sizin papatyalarınızda mı bahçede.
|
Evet. Benim papatyalarım bahçede. Zaten bu papatyalar güneş gören bahçe ortamında öyle güzel coşuyorlar ki, insan bakmaktan kendini alamıyor. Şu an şehir dışında olduğum için son hallerini fotoğraflayamıyorum. Ama üzerlerinde bol miktarda çiçek olduğuna eminim. İlk fırsatta sizlerle paylaşırım.
|
Cok guzeller Deniz Yildizi..
|
3 Eklenti(ler)
Bunlar da diğer bodrum papatyalarım. Beyaz olanı bu sene saksıda kalacak. Ayrık otları ile mücadelem sona erince bahçeye indireceğim.
Eklenti 286960 Eklenti 286961 Eklenti 286962 |
Sayın Sarıgöz,
Sizin için papatyalardan çelik aldım. Şuan çiçekli olduğu için tutup tutmayacağından emin değilim. Eğer tutarsa size gönderirim. |
2 Eklenti(ler)
Akşam saatlerinde, güneşin çekilmeye başlaması ile çiçeklerini kapatan Bodrum papatyaları.
|
3 Eklenti(ler)
Bahçede günün 2 saati güneş alan bir bölgeye böyle bir çalışma yaptım,değişik renklerde bodrum papatyaları.Sizce yaşar mı?
|
Merhabalar. bneim 2 saksıda 2şer tane papatyam var. biri 7 saat diğeri3 saat güneş alıyor.ikisinide bu sene diktim fideden. az güneş alanın toprağı gübreli ve çok hızlı büyüme gösteriyor. diğeri daha yavaş. ama artık üzerlerinde hiç çiçek yok. bu seneyi kapattılar mı sizce.çiçek verme ihitimalleri varmı.
|
Solan çiçekleri kesin.Yenisi çıkacaktır.
|
2 Eklenti(ler)
Nasıl güzel görüntüler bayıldım.
Hepsine maşallah diyeyim. Benim yeni aldığım papatyalar epeydir tomurcuklar , bugün bi tanesi açmış. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba;
İzmir papatyası diye aldığım çiçeğin fotografını ekte görebilirsiniz. Çiçekleri geçti ve bu üzücü görüntü ortaya çıktı. çiçeğe yanlış mı bakmışım. Bu çiçek ölmüş mü yoksa birşeyler yapılabilir mi? Teşekkürler. |
1 Eklenti(ler)
ayrıca ekte de şakayıkın fotografı var. malesef buda bir fırtınaya maruz kaldı ve tüm çiçekleri döküldü.
Gelecek sene yeniden açar mı yoksa ölmüş mü? |
Alıntı:
|
Merhabalar..
Sayin Deniz Yildizi,size meaj gonderemiyorum..burdan ulasmaya calisiyorum..Acaba tuttumu fideler..merak icindeyim.. |
İstanbul'da kışı nasıl geçirteceğiz bu güzellere ? Yaşatabilen var mı acaba ?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025