![]() |
Güneşin rolü bu çiçekte çok önemli. Bende denedim. Çiçek açması bile güç oluyor...
Sevgili cemo bu daha yarısı... |
Merhaba, benim de mersinden getirdiğim küçük bir kedi tırnağım var. Ankarada havalar kışın çok soğuk oluyor, saksıyı içeri alıp kışı içerde geçirmesini mi sağlamalıyım, yoksa dışarda bırakıp kışın solup baharda yeşermesini mi beklemeliyim, hangisi çiçek için daha sağlıklı olur bir fikri olan var mı?
|
Alıntı:
|
Siz toplamadan onlar saksıya dökülürse, o saksının toprağını sakın dökmeyiniz seneye yeniden yeşerecekler. Benim aynen böyle oldu.
|
Sayın Aknar, ipek çiçeği tohumu soğuğa karşı hassasdır. Kışı sert geçen bölgelerde toprağa dökülen tohum çimlenme özelliğini kaybeder.
Kıbrıs ve Antalya, İzmir, vb. illerde (kışı hafif geçiren bölgelerde) toprağa dökülen ipek çiçeği tohumları kolaylıkla yeşerir. |
Başka bir saksıya yeniden tohum ektim ve bu sefer karıncalardan korumak için evin içinde tuttum saksıyı. Pazar günü ekmiştim,çimlenmeye başladılar...:p
Bir de bu kedi tırnağının yerde yayılarak büyüyenleri varmış,teyzemin bahçesinde gördüm,çok hoşuma gitti. Yer örtücü olarak kullanılabilir,ama resimlerini çekmemişim. Bu resim internetten... kedi tırnağı kedi tırnağı |
Alıntı:
|
bu çiçekten benimde var kalıcı bir bitkimi acaba?
|
Tek yıllık bir bitki Seyya Molla. Her yıl tohumdan yetiştirmek gerekiyor.
|
arkadaşlar bu çiçekten bende de var ama bizde buna uçtu kaçtı diyorduk isimlerini yeni öğreniyorum isimlerin hepsi ayrı güzel benimde balkonumda var çok güzeller değişik renklerini buldukça saksılara ekiyorum .Bende birgün inşallah çiçeklerimin resimlerini buraya koyarım.
|
2 Eklenti(ler)
Teyzemin kedi tırnakları...Bizim kedicikler gibi dik durmuyor,yerde yayılarak ilerliyorlar.
Ama akşamüstü olduğu için çiçeklerini göremedik... |
Alıntı:
|
Sevgili Tekin Bey'in yolladığı ipek çiçeğimin ilki açtı;)Çok güzel bir rengi var.
|
Yaz mevsimi geldi ve geçiyor bile. Bahçemle çok ilgilenemedim bu yaz. Ama bakıyorumda en güzel olan ve en az ilgi isteyen, en dayanıklı olanlar yine ipek çiçekleri.
|
5 Eklenti(ler)
...
|
5 Eklenti(ler)
...:cool:
|
Çok güzeller, rengarenk çok hoş, maşallah....Bende de var ama okadar küçük açıyor ki...Değişik bir çeşit sanırım, minik minik çiçekli :(
|
Sevgili olay9, renkleri gerçekten çok güzel kediciklerin..Hele o turuncu olanın tonuna bayıldım resmen. Ben de bir haftadan sonra yarın kısmetse yine kedi tırnaklarımın çiçeklerini görebeileceğim, sadece haftasonu seyredebiliyorum... :(
|
Arkadaşlar bizim daha önce de vardı böyle gür ve iri çiçekli değildi. Cinsindenmi yoksa bakımından bilmiyorum azdılar resmen...
Bakımına gelince arada gübre şerbeti ve npk 20 gübresinde veriyorum. Birde ayda bir demir gübresi... |
Bende topladım kedi tırnağı tohumlarından. Sağolsun bizim belediyemiz çiçek dikme konusunda ful çalışıyor:D:D Ben bu tohumları mart nisan aylarında ekmeyi düşünüyorum. Şimdilik paket yapıp kaldırdım. Eğer isteyen olursa gönderebilirim. Renk renk açtığında seyretmeye doyum olmuyor. Sarı kırmızı pembe beyaz koyu pembe ah ah
|
Arkadaşım birazdaha erken görmek istersen çiçeğini şubatta da tohumu ekebilirsin. Aldığım pakette öyle yazıyor. Saksıya poşet bağlarsın.
|
bu sene bizim belediyemizde çok cömert davrandı bu konuda her yerde ipek çiçekleri var.
Bende toplamayı istiyorum tohumlarından ama biri görüp birşey söyler diyede çekiniyorum. Cesaretimi toplayıp tohumlardan toplabilirsem seneye benimde rengarenk ipek çiçeklerim olur. |
Belediyenin diktiği çiçeklerden tohum alma konusunda bu yaz arsız davranıp epey tohum topladım.Çiçeklerin yanına oturup gördüğüm bütün tohum keselerini aldım.Zaten ben almasam ziyan olup gideceklerdi.Zaten kimsede görmedi:D Bence sizde toplayabilirsiniz.Hem bizde faydalanırız:)
|
Frezyap Yakınında kipa varsa ki, muhakak vardır. 1,5 ytl' ye tohumu paket içinde satılıyor. Tohum bahçe malzemelerinin olduğu kısmına bak derim...
Ben tohumların yarısını ektim dünya kadar çıktı. Dağıtmakla tüketemedim. Cinside çok iyi... |
Sayın Frezyab ,
Tohumlardan ziyade bence parklarda gördüğünüz kedi tırnaklarından birer dal koparıp hemen dikin.Balkonumda tek yaşatabildiğim parklardan kopardığım kedi tırnakları.Hemen tutuyorlar.1 ay boyunca bir sürü tohum topladım.Tavsiye ederim.5 aydır satın almadığım fide,tohum kalmadı.Hiçbiri istediğim gibi olmuyordu, ama çalıntı dallar tuttu :) |
Evet arkadaşlar gördüğünüz dalları ( çalarak):D:D alıp dikerseniz tutar derlermiş atalarımız. Gördüğünüz ipek çiçeğini kökleyip dikerseniz hemen tutar.
|
Bazen çiçekleri anlamak mümkün değil, bahsettiğiniz çiçekten saksıda benimde var herkes güneşi seviyor diyor ama bendeki güneş gördüğü anda bozuluyor hemen soluyor hemen. Aydınlık ama direkt güneş görmeyen yerde ise son derece keyifli. Hayret herkesin ki güneşin altında dururken bu niye durmuyor üstelik alıştıra alıştıra güneşe çıkarıyorum yine de olmuyor tüm dallar kendini bırakıveriyor.
|
3 Eklenti(ler)
İpek çiçeklerim tek tek açmaya başladı.Çok güzeller.Keşke bir günde solup gitmeseler...
|
Nihal Hanım, bir günde solduklarına emin misiniz? Akşamları kapanıp ertesi gün yeniden açıyorlar.
|
Ertesi gün tekrardan açan pek nadir oluyor.Ben normalde de böyle olduğunu sanıyordum:S
|
|
Aman nazar değmesin, bizim tohumlar baharı bekliyor, şimdi toprağa eksem böyle olmaz mı?
|
Eklediğim fotoğraflar 2 ay öncesine ait. Şimdi resimdeki gibi canlı değiller. Yavaş yavaş ölüyorlar sanki... Şimdi dikeceğiniz tohumların verimli olaacağını pek zanneetmiyorum. Ama denemekten de zarar gelmez.
|
Alıntı:
|
Emel Yılmaz 'a katılıyorum. Tohumdan yetiştirdiklerim nedense cılız oldu. Ama belediyenin diktiklerinden aşırdığım çeliklerin durumu yukardaki #232 nolu mesajımda:D Sakız sardunyası aldım peysajcıdan ama yaşatamadım. Apart bir otelin bahçesinden aşırdığım çeliklerinse maşallahı var...
|
Sayın Zeferan, suda bekletmenize gerek yok hemen toprağa alın bence. Hemen tutar, üstüne bir de hemen çiçek açar.
|
Mesajınızı daha yeni okudum. Verdiğiniz bilgi için teşekkürler. Sabah ilk işim onları toprağa dikmek olucak. Kendime bayram hediyesi yapıcam. :)
|
1 Eklenti(ler)
Yalın kat ipek çiçeğim büyük çiçekli ve devamlı açıyor. Uzun saksıya bir dal dikmiştim. Bütün saksıyı sardı,balkondan aşağıya bir birbuçuk metre uzadı. Hiç bakım istemiyor diyebilirim.:)
|
bu çiçekcikler için kış bakımını nasıl yapacağız peki? Benimkiler çiçeklerini vermemeye başladığından beri içeri aldım. Üzerlerinde de beyaz pamukçuklar oluştu. Soğukta bırakmamak doğru bir hareket mi?
|
Sayın tina kedi tırnağı için kışın yapabileceğiniz bir şey yok. Zira kışın ölüp baharda döktükleri tohumlardan yeniden yeşerecekler. O beyaz pamukçuklar bitkinin artık son evresine geldiğini bildiriyor. Bir süre sonra gövdeleri incelecek ve kararacak, sonra da çütümeye başlayacak. Onları koparıp atın. Döktükleri tohumlardan gelecek bahara yeniden yeşerirler.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025