![]() |
Benim de artık ipek çiçeğim var. Hem de kocaman bir saksı. Tekin Bey'e teşekkürlerimi sunuyorum.:)
|
Yeni aldığım ipek çiçekleri çok güzel çiçekler açtılar. Diğerleri henüz çiçeklenmedi.Yarına inşallah fotoğraflarını çekip ekleyeceğim.
|
Güle güle büyütün Sayın zenfere bizde size misafirperliğinizden dolayı çok çok teşekkür ederiz.
|
ipek böceği
Buket hanım ne kadar şanslısınız, bizim ipek böcekleri henüz 3-4 cm büyüdü. Tohumunu erken atmama rağmen, iklim farklılığı.
|
Kusura bakmayın, sanırım başlıklar karıştı. Yoksa yanlış mı anladım.
|
Teşekkür ederim Özlem Hanım. Tohumundan bolca toplamayı planlıyorum. O zaman size de yollarım. **** çelikle sizin için yetiştiririm. Bu çiçeğin aynısının beyazı da var o da çok güzel açtı ama fotoğrafını çekemedim malesef.
|
Olsun bakarsınız bende açar beyaz ben çekerim fotografını...
Teklifiniz için teşekkür ederim Moso...Benimkileri bir görseniz bir sürü oldu. Halbuki paketin yarısından da az tohum serpmiştim. Çok çıktılar... Bu tohum olayı bana süpriz gibi geliyor. Ne renk çıkacak çok merak ediyorum... |
Yarım parmak olunca ayrılabilirmiş. Bende 1 hafta sonra yeni yerlerine şaşırtacağım...
Ayrıca annem yeni yerlerine alınca 2-3 gün güneş görmemesini iyi olacağını söyledi.:p |
Bazıları bir parmak, bazıları ise daha minicik olmalarına rağmen yinede şaşırttım diktiğim yer ise güneşliydi. Durumları çok çok iyi.
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili olay9; bana göre seninkiler şaşırtmak için henüz çok küçük. Bence biraz daha bekle. Yani yaprakları bir- iki değil de daha çok olsun.
Aşağıdaki birinci fotoğrafta benim önceden tohumdan yetişenlerin çiçekleri görülüyor. Onların katmersiz açtıklarını görünce doğrusu çok üzüldüm. İyi ki dayanamayıp yenilerini almışım diye düşündüm. Alttakiler de yeni aldıklarım. Arkadaşlar ne dersiniz? Bu yıl aldıklarım da gelecek yıl katmersiz açar mı? |
Çok güzel. Ben ilk defa katlı tohumu aldım. Tavsiyenize uyacağım...
Renk değişimi olur ama cinsi katlı olduğu için katlı açar diye düşünüyorum... |
Havalar ısındı, benim ipek çiçekleri de havalanmaya başladılar; ama bahçeye ektiğim tohumlardan ses seda yok. Sanırım karıncalar taşıdı onları. İyiki bir miktar saksıya serpmişim. Saksıdakiler büyüyünce bahçeye ekeceğim onları. Yakında fotoğraflarını koyarım buraya.
|
Benim geçen yıldan kalanların arasında katmerliler de vardı. Şimdilik açanlar sadece katmersiz olanlar.
Sn Moloha; çiçekler güneş ile birlikte açıp kapanırlar. Güneş gören yerde daha bir canlanırlar. |
1 Eklenti(ler)
Benim ipek çiçeklerin bir kısmının bugünkü durumu
|
Tekin bey; tek kelime ile süper. Maşallah diyelim, nazar değmesin.
|
Teşekkürler arkadaşlar böyle hepsi bir arada olunca değişik rennkler arajman oluşturuyor ve bütün yaz boyu çiçekleniyolar. Güzel bir şölen sunuyorlar. Sizinkilerde en az bunlarkadar güzel olur inşallah.
Busene daha fazla tohum toplamak lazım.:) |
Tekin Bey, ne güzel olmuş tırnaklarınız,ne güzel büyümüşler. Yoksa siz Sarıyer yerine Akdeniz bölgesinde mi oturuyorsunuz :)?
|
1 Eklenti(ler)
Benim ipek çiçeklerimde açtı ;)
|
Alıntı:
|
İnşallah tekin bey, ama aşıladıklarımda güzelleşiyor. Bundan 3 ay sonra kocaman kocaman kedi tırnağım olacak. Hemde çiçekli...
|
Olay9,
Aşılamak nasıl oluyor? |
Doğrusu ben de merak ettim. Olay9 bizimle de paylaşır mısın? Aşılamayı nasıl yaptın?
|
Galiba yöresel olarak şaşırtmaya aşılama deniliyor. Bizim buralarda da aşılama olarak kullanıyorlar. Sandıklara ekilen tohumlar belli bir döneme gelince (galiba biber ve domateste gerçek yaprak çıkınca) viyol veya torbalara aşılanıyor; yani şaşırtılıyor.
|
Ben de öyle bir işlem yapılıyor ki çiçekler büyüyor veya katmerleniyor sandım. Ben de yaparım diye düşündüm.
|
Sağol üzüm. Bizim burdada öyle dedikleri için kullanmıştım. Fideleri başka bir yere büyümek üzere almaya deniliyor.
|
1 Eklenti(ler)
İpek çiçeklerim açmaya başladı.:cool:
Tekin Bey'e tekrar teşekkürler. |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Cemo gerçekten çok çabuk büyüyorlar. Kırıp başka saksıya alıyorsun 15 gün içinde çiçek açıyor. Fotograftaki çiçeğim öyle oldu.:)
|
Sanırım bir sukulent cinsi.İsmini bilmiyorum.Değişik renklerde dört kökü bir saksıya dikmiştim coştukça coşuyorlar yakında buket gibi olacak herhalde.
http://img388.imageshack.us/img388/4010/4kkiekre3.jpg |
Sayın the engine, sizin çiçeğiniz kedi tırnağı ya da ipek çiçeği denilen bitki.Forumda bu çiçek hakkında kapsamlı bir bölüm bulabilirsiniz.
|
Sayın Cemo, yanlış anlattım galiba. Ben tohumdan yetiştirmedim. Yetişmiş bitkiden kırıp başka saksıya aldığımı, 15 gün içinde çiçek açtığını söyledim.
Yoksa tohumu ektim, 15 gün içinde çiçeklendi demek istemedim. Bitkinize bakıp da benim yüzümden hayal kırıklığına uğramanızı istemem.:) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:05. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025