![]() |
Tohumlarını üzerinde bırakmaya bile kıyamıyorum.Bir minik antibiyotik flakonunun içinde karışık topluyorum.Başka bir flakona sadece beyaz tohum alacağım.Tabii ki toprağa da dökülmelerine izin veriyorum.
|
Keditırnağı genelde aynı yerde farklı renkler beraber çiçek açıyorsa, birbirlerini tozluyorlar, tek renkten aldığınız tohumlardan farlklı renkler de çıkabiliyor.
|
Alıntı:
|
bu sene fideden aldığım iki tırnak çiçeği bir çok ayrı yerden tohum alarak yetiştirdiğim tırnaklardan faklı. Şöyle ki, tohumdan ektiğim tırnaklar yayılarak büyüyor, fide olarak aldığım top gibi ne yayılıyor ne dikine büyüyor; tohumdan olan tırnağım güneşin en yoğun olduğu zamanda kapanmaya başlıyor, fideden olan gece bile kapanmıyor.
|
4 Eklenti(ler)
karışık
|
ben karışık renkli tohum paket almıştım ama hep koyu pembe açıyorlar.. lila olanlarından çok isterdim:( ama hala açmayanlar var:)
|
2 Eklenti(ler)
Bunlar da benimkiler...
|
5 Eklenti(ler)
Kedilerim coşmaya devam ediyor :D
|
Cok kolay bitim aliyor, kücücük bir parcasi kirilmisti gelisigüzel topraga soktum hemen tuttu :)
|
2 Eklenti(ler)
Yeni açanların renklerine bayıldım...
|
1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim ipekçiçeklerim, durmaksızın açıyorlar maşallah, seneye daha fazla saksıda yer ayırmak lazım.. ;)
Eklenti 427282 |
Sn. Sudenur,
Maasallah cok guzeller. Emeginize ve yureginize saglik. En arkadaki pempe olanlar acem halisimi acaba? Yayilici bir ture benziyor. Selamlar... |
Teşekkür ederim sayın yenerr, beğenmenize sevindim.. ;) Sorduğunuz çiçek "Dolesperma" değerli bir üyemiz bir dal hediye etmişti, maşallah bütün saksıyı doldurdu ve durmaksızın açıyor, yayılıcı ve sarkan bir tür, aceme çok benziyor ama daha uzun süre çiçekli.. :)
|
Bilgiler için teşekkürler Değerli Sudenur,
Hangi ilde bakıyorsunuz acaba? Soğuğa dayanıklılığı nasıl onu merak ediyorum açıkçası. Sitemizin bazı alanlarında kısım kısım bu çiçekten ciddi anlamda düşünür oldum güzel referansınızla :) Acilen bir araştırma yapmam lazım nereden bulabiliriz acaba :) Zen**** ye bir bakayım, Selamlar... |
1 Eklenti(ler)
Çiçek ömürleri bir günde olsa, her gün değişik renk kombinasyonlarında açıyorlar. Bugünkü açanlardan; sarı,turuncu,kırmızının açıktan koyuya yanyana gelmesi hoşuma gitti. ;)
Eklenti 427639 |
1 Eklenti(ler)
Bunlar da benden :)
Boşalan üretim saksılarına birer fide dikmiştim. Çok hızlı büyüdüler.. Bunun gibi 6 kök daha var :) |
1 Eklenti(ler)
Süt bidonlarında kedi tırnaklarım.
|
1 Eklenti(ler)
Bunlarda Benden:p
|
2 Eklenti(ler)
Bu çiçekler çok sevimli, katmerlisi ayrı güzel, sadesi ayrı güzel...;)
Eklenti 435942 Eklenti 435943 |
5 aralık tarihinde toprağa ekmiş olduğum ipek çiçeklerim bugün filizlenmiş bulunuyorlar tesadüfen gördüm yaklaşık 2mm boyundalar kendi aldığım tohumdan ekmiştim acaba aldığım tohumun renginde mi çıkarlar bilgisi olan söyleyebilir mi?
|
Bunlarda benimkiler
1 Eklenti(ler)
Kasımpatı ile kardeş kardeş paylaşıyorlar pencereyi ama ipeklerim çok üşüyor ve toprak hızasından kuruyup ölüyor bir fikri olan varmı ne yapsam içeri mi alsam acaba.
|
dün 2 adet saydığım minik filizlerimi bugün 5 tane saydım foruma fotograf ekleyemiyorum hata veriyor nasıl yapılacağını da öğrenemedim boyları yaklaşık 2.5 mm civarında umarım hepsi ölmeden büyürler sabırla bekliyorum
|
1 Eklenti(ler)
|
Bende en kısa zamanda kedi tırnağından almak istiyorum resimlerden çok kıskandım.
|
Çok güzeller, bayıldım. Böyle güzel çiçekler açan bir bitkiyi nasıl yeni fark ettim inanmıyorum ya..
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bir kökten 26 tane çiçek açtığı günler olan çiçeğim.
|
tohumdan ektiğim çiçeklerim iki yaprak verip biraz büyüyünce ölüyorlar ektiğim tohumların hepsi çimlendi ama bi süre sonra ölüyorlar şu an bitanesi iki yaprak verdi ilk yapraklarını inşallah ona bir şey olmaz
|
sürpriz
1 Eklenti(ler)
erkenci ipek çiçeği
|
Bir dalını koparıp,hiç sulamadan toprağın içine daldırın,çok güzel tutuyor. Bu sene 2 tabağa çok tohum ektim,çok sık oldular.Bir tabağı sanki hastalık var gibi öldü, diğer tabak iyi ama sıklıktan büyüyemiyorlar,kıyamıyorumda seyreltmeye, başka yere şaşırttığımda daha iki yaprak olduğu için malesef tutunamıyorlar :(
|
ipek çiçeği ben de toprağımın çok ağır oluşun dan yetiştiremedim çünkü ipek çiçeği tohumu ekince toprak çok su tutuyor ise çürüyor öyle bir toprak olmalı ki bildiğimiz çakıllı dağların ovaların toprağını seviyor
|
Şaşırtma yapmaya gerek kalmadan, yetiştirmek istediğiniz saksıya serperbilirsiniz ipek çiçeği tohumlarını. Geçen yaz aynen öyle yapmıştım. Sorunsuz çimlenip, o güzel çiçeklerini göstermişlerdi...
bilginize.. |
Netten tohum alıp ektim malesef çimlenmedi.Çok istiyordum olmadı.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Mart ayında toprağa serpiştirilen geçen sezondan kalma tohumlar çimlenip, geliştikten sonra Portulaca ilk çiçeğini dün açtı. Bugün fotoğraflamayı düşünürken, havanın bulutlu oluşu nedeniyle çiçek açmaya tenezzül etmediler. ;)
Eklenti 489725 |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 492886
Eklenti 492887 Eklenti 492888 ***.siteye bugün üye oldum. İpeklerimin bugünkü durumu. Nisanın son haftası ekmiştim. Çok cılızlar ve de sıklar. İlk defa yetiştiriyorum. Çocukken annem yetiştirirdi. Gözüm gibi bakıyorum inşallah çiçeklerini görürüm. Şu durumda saksı değiştirebilir miyim acaba ? |
Merhaba papatya,
Fidecikleriniz henüz çok küçük, yerlerini değiştirmek için en az 4-5 yapraklı olmalarını beklemelisiniz. Çok sık ektiğiniz için ayırmak biraz problemli olacak sizin için. Yeni çimlenme aşamasında böyle cılız olmaları normal, şaşırtmayı zamanında yaparsanız ileride güzelce gelişecekler merak etmeyin :) Şimdiden kolay gelsin. |
Teşekkür ederim -Esin- :)
|
1 Eklenti(ler)
nisan başı diktiğim sevgili ipek çiçeklerim...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025