![]() |
1 Eklenti(ler)
Zarifelerimden biri;)
|
Bence kedi tırnakları yetiştirilmesi en kolay bitkilerden biri.Ayrıca çiçekleri çok güzel.Ama akşama doğru kapanıyolar:(
|
1 Eklenti(ler)
sevgili nevsune,
Gerçekten çok zarifmiş. Bu site her bitkiye aşık ediyor insanı. Yetişecek mi bilmiyorum, yine de karışık renki katmerli tohum siparişi verdim. Bir kısmını ekeceğim. Bu da benim Mutlu Bey'den gelen çingenem :) Eklenti 93170 |
Sevgili maki01 sizinkinin rengi de pek albenili (başka birşey yazacaktım da sansüre girer:p). Gerçekten bizi baştan çıkartmayacak bir çiçek var mı;)
Ben uzun zamandır ipek çiçeğinin tohumlarıyla uğraşmayı bıraktım. En kolay yetişen çiçeklerden biri bu. Sevdiğim renklerden birer tane alıp, dallarını önüme gelen her yere sokuşturuyorum. Beni hiç üzmeden her yerden çıkıyorlar. Her yıl değişik tonları çekiyor canım. Bu yıl pastel yılım:) |
kedi tırnağı
Alıntı:
, |
Alıntı:
Bildiğim kadarıyla soğanlı bitkilerde çiçek geçip yaprak kurumaya başlayınca suyunu kesmek gerekiyor, aksi takdirde soğanlar çürüyebiliyor. Nergiz ve sümbül soğanlarının yaprakları kuruduktan sonra bile, saksıdaki diğer mevsimlik çiçekler için sulanması soğanların sağlığını olumsuz etkilemiyor mu? Bunu önlemek için uyguladığınız bir yöntem mi var yoksa tarif ettiğiniz birlikte ekim şeklini yanlış mı anladım? |
Teşekkürler almira,
Renkler sınırlı bende. 5 ipek satın almıştım. Sarı ve fuşya açtı şimdiye kadar. Aynı kök farklı renk çiçek açabiliyor dense de çevresinde tozlanma yapabileceği diğer renklerin mevcut olması gerekiyor gibi... Tüm bitkilerde ev taşıma nedeniyle geç kaldım . Süs biberlerim yeni yeni tomurcuk vermeye başladı. Domatesler fide sayılır,Adana'nın uzun yazına güvenip ektim. Güz domatesi olacak benimkiler :) Seneye ekerim artık ipek tohumlarını.... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Benim uzun süredir sadece sarı renk olan ipek çiçeğimin uçları bugünlerde pembeleşti. Sarı pembe açıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar, bunlar da benim kedi tırnaklarım.
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Her gün annemle balkona çıkıp bunları renk renk görünce deliriyoruz:o Harika bir bitki..
|
Benimkiler bu sene ben görmeden açacaklar sanırım... Uzun zamandır açmalarını beklerken 2 3 tanesi biz hafta sonu yokken açıp kapamış bile kendini. Allahtan uzun süre devam ediyor açmaya. Yoksa böyle 15 - 20 gün falan olsa göremiyeceğiz yavruların açtığını.
|
Ben geçen yıl koçtaştan bir paket almıştım. Büyütünceye kadar meraktan öldüm. Çeşit çeşit renk renk açıyorlar. Ama şu ana kadar sağlıklı tohum alamadım. Çünkü bütün gün dışardayım olgunlaşan tohumları takip etmekten bir hal oluyorum geceleri. Ben yakalıyamadan dökülüyorlar. Ağustosta toplayacağım.
Sevgili Maki ipek çiçeği bir çok arkadaşımızda var. Paylaşırız üzülmeyin seveye o tohumları ekmeye yer bulamazsınız balkonunuzda:) Sevgili Emrezgi beyazlarla başım dertte. Beyaz tohumlar sizden unutmayın:D |
Alıntı:
|
Nihayet bugün mini minnacık bir beyaz kedi tırnağı tohumu yalaladım:p Zafer kazanmış komutan gibi hissediyorum kendimi;)
|
1 Eklenti(ler)
Kediciklerimin son hali;
|
Sevgili Ülkü,
İpeklerin de, çiçekliğin de çok güzel. Çiçekliği nereden aldın? Acil böyle bir çiçeklik almam lazım. Teşekkürler... |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Maki01, çiçekliği kendim uydurdum. Metal kısmını (baharatlık) züccaciyeden aldım.
Saksılarda Koçtaştan 1 TL' ye aldım. Toplam maliyeti 11 TL. |
Sevgili Maki,ben de Kumkuyu'dan 4 adet fide aldım.Ne renk çıkacaklarını merak ediyorum.Farklı renkleri paylaşırız.Mevsimlik çiçekler benim tarzım değil biliyorsun.Ama,bu pisi pisiler de çok albenili.Sevgiler.
|
Alıntı:
Bunlar da çok güzelmiş Ülkü hanım. Benim de beyaz tırnağım var. Buldukça tohum topluyorum. Ama bu çiçek malum, beyaz diye ektiğimiz tohum kimbilir ne renk çıkacak. |
geçtiğimiz günlerde komşumun çiçeğinden bir dal kopartsam tutarmı demiştim.
yönlendirmeleriniz sonucu denileni yaptım ve benimde çiçeğim tuttu hatta çiçek bile açtı. mutluyum paylaşmak istedim. teşekkürler arkadaşlar ;) |
Artık kedi tırnağı tohumlarını toplayabiliyorum. Bir sürü tohumum oldu.
|
Hadi gözünüz aydın sükunet:).
Benim kediciklerim yoruldu sanırım. Daha erken ama zamanı mı geçiyor. Eylül, ekim aylarında da çiçek vermeyi sürdürürlerdi. Solmaya başladılar ve çiçekler azaldı. |
2 Eklenti(ler)
İşyerindeki kedi tırnaklarım
|
Sevim Hanım benim ipeklerimde yoruldu galiba az açıyorlar hatta bazen üzerinde hiç çiçek olmuyor bugün açmış bir kaç tane ama onlarda o kadar minikki anlatamam çok küçükler şimdi baktımda kapanmışlar bile akşamı beklemiyorlar minikler :(
|
Sevgili begonvil14 ipeklerin çok güzel olmuş umarım bol bol tohum toplarsın keyfini sür bu güzelliğin ;)
|
Çok teşekkürler Sevgili Emrezgi çok seviyorum ipek çiçeğini..
|
Belki de çok sıcaklar yormuştur emrezgi. Daha çok erken çünkü çiçeklerinin bitmesi için. Olsun napalım biz de az çiçekli severiz.
Oyy oyy o ne çiçek öyle diye baktım begonvil14 çiçeğin çok güzel:) Şişedeki kediciklere bayıldım Sevgili Ülkü. Seneye biz de farklı yerleştirmeler yapalım. Değişiklikler deneyelim hoş olur:) |
2 Eklenti(ler)
[QUOTE=DefneD.;470231]Ben kediye kedi demem pet şişede olmayınca:D
Öyleyse buyrun; |
Sevgili Ülkü,
Aynı uygulamayı mor ve beyaz "verbana" ile yapmıştım,seninki kadar olmasa da göze hoş görünüyorlar. Ellerine sağlık. Sevgiler.. |
Sevgili Ülkü, tam çıldırmış senin şişe kedileri:) Çok güzeller, ellerine sağlık.
|
Ooooooo ne olmuşlar öyle. Dalları ne kadar uzamış. Evet kesin farklı bir şeyler denemek lazım:)
|
Sevgili Ülkü,
Eline sağlık süper olmuş. Seneye petunyalarda denemek lazım. |
seneye bende yapacağım pet şişe güzelliğini..
cin olmadan adam çarpmak bu olsa gerek.daha bir sap kedi tırnağım var sanki ne kadar tohum çıkacaksa seneye hayaller kuruyorum ;) arkadaşlar tohum nasıl alınır bu arada? benim minik bir sap kedi turnağım tuttu bir sabah açtı akşam baktım çiçeği solmuş :( ama hala yaprakları canlı. |
Teşekkürler arkadaşlar beğenmenize çok sevindim. Seneye daha ilginç uygulamaları hepberaber üretelim.
Sayın Hozat yerminesi uygulamasını seneye bende yapacağım. Sadece kırmızı ve beyaz olandan bakalım nasıl olacak. İnşallah yetiştirmeyi becerebilirim. |
1 Eklenti(ler)
bende göstermek istiyorum kedi tırnağımı ;)
|
Alıntı:
|
Bu yıl kedi tırnaklarımın başı pamuklu bitle belada. Her yolu denedim ama bir türlü kurtaramadım. Derin budama yaptım yine olmadı. İki uzun saksı kedi tırnağımı kaybettim. Şimdide saksılar karıncaların istilasında.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025