|  | 
| 
 Mavi kuş çiçeği (Nolana paradoxa) 4 Eklenti(ler) Nolana paradoxa , Mavi kuş çiçeği Solanaceae ailesinden trompet şeklinde çiçekleri olan yıllık bitkidir. Beyaz, mavi ve mor renkleri vardır. Tuza ve dona dayanıklı olup, tohumdan kolay üretilebilir. Boyu 15-30cm olan bu bitki yer örtücü ya da sarkıcı karekterde 1 metreye kadar yayılabilir. Kuraklığa dayanıklı olmasına rağmen nemli ve geçirgen humuslu toprak tercih eder. Tam güneşli alanlarda çiçek sayısı ve çiçeklenme süresi fazladır. Haziran - Eylül ayları boyunca sürekli çiçeklidir. Sepetler, sarkıtlar ve duvar üstleri için uygundur. Deniz kenarındaki bahçelerde yer örtücü olarak kullanılabilir. Kaynak Nolana - Plant Encyclopedia - BHG.com PlantFiles: Detailed information on Nolana Nolana paradoxa 'Blue Bird' | 
| 
 Petunyalara benzeyen bu çiçeğin tohumlarını bugün toprakla buluşturacağım. Şubat- Nisan aylarında ekimi yapılıyormuş. Tohumları toplu iğne başı kadar ve açık renkli. Gelişmeleri paylaşacağım. | 
| 
 Çok güzel ellerine sağlık. | 
| 
 Sevgili arkadaşım, nereden de bulursun hiç görmediğimiz duymadığımız bu güzel bitkileri? Adı da kendi de çok güzelmiş. Bu sayfada, ektiğin tohumların çiçeğini de görmek dileğiyle... Sevgiler... | 
| 
 Mavi kuş çiçeğinin tohumlarını nereden bulabilirim bilen var mı? Çok güzeller... | 
| 
 Ben zengardenden almıştım. | 
| 
 1 Eklenti(ler) Ge çen sene denedim ama fazla sudan öldü. Yağmurlardan koruyarak bu senede deniyorum. İnşallah başarırım. | 
| 
 Nolana - Mavi kuş 2 Eklenti(ler) Çiçekli hali | 
| 
 Nolana 2 Eklenti(ler) Mavi kuş | 
| 
 Duruşu, yaprağı hatta çiçek rengiyle bile Gündüz Sefasına (Convolvulus tricolor) benziyor... | 
| Forum saati Türkiye saatine göredir. 
GMT +2. Şu an saat: 04:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) | 
	Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025