![]() |
Canım ben torfta hiç bir şey yetiştiremiyorum.Çünkü torf ya ıslak kalıyor,**** kuruduysa ıslanmak bilmiyor.Alışamadım .Bahçe toprağıyla karıştırıyorum,o zaman güzel oluyor.
|
Cocmosları özel olarak çimlendirmek için uğraşmayın, sonbaharda toprağa serpip unutun.
Saksıya ekecekseniz, bir kaç tohum yeterli, dış ortamda tutarsanız havanın nemi yeterli olacaktır. Vakti geldiğinde çimlenir. Güneşi çok sever, bolca çiçeklenmesini istiyorsanız çok fazla su vermeyin, o zaman bolca yaprak verir çiçekleri azalır. Bahçemde sulama yapmadığım bir alandaki cosmos sulama yaptıklarıma nisbetle öyle boy atıp çiçeklendi ki, boyu 2 mt. yi geçmişti. |
1 Eklenti(ler)
selamlar , bende arıları çok çeken bir çiçek oldugu için cosmosu bu sene sebze bahçemin içine türleri ayırıcı olarak diktim :-) 1 tane bile dikseniz o zaten seneye cıkacak tohumlarını bırakmıs oluyor , veya tohumlarını attıgınız yerden kendısı cıkıyor , cok su sevmedıgı dogru , çok güzeller
|
cosmos kutuya ekilecek ise bence çok derin kutu olmalı çünkü kazık kok .ben seneye pet şişeye ekicem .çicegin boyu 1.5 metre ise saksısı yarım metre kadar olmalı çünkü genelde çeşme patısı cosmos bunlar boyları çok uzun
|
Cosmos çiçeği çimlenmesi
1 Eklenti(ler)
Isıtılan odada 6 lt. lik dibi toprak ortası cocopeat ve üstü torf dolu plastik saksıya ekilen cosmoslar 24 saatte çimlendi ve üçüncü günde aşağıdaki gibi oldu.
|
1 Eklenti(ler)
Sn SDurul' un etkinlikte paylaştığı cosmoslar açmaya başladı. Bakalım biçinde beyaz renkli olan da çıkacak mı? Tekrar teşekkürlerimi sunuyorum kendilerine.
|
2 Eklenti(ler)
Kozmos tohumu
Bilgi açısından, fotoğraflamış olduğum kozmos tohumlarını paylaşmak istedim. Tohumların olgunlaşmaları için hem sapı, hem de tohumları kahve rengileşir, tohumlar olgunlaşmış ve toplama zamanıdır. Örneğin, Eklenti 573494 Bunlar da zarif çiçeklerimiz :) Eklenti 573495 |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 608870 27 Şubat tarihinde ekimini yaptım paylaştığınız tohumların ve şu an saksısını doldurdu. Güzel çiçeklerinin boyutu diğer yetiştirdiklerimden daha büyük, rengini de beğendim... Paylaşım için tekrar teşekkürler;) |
Maşallah pek güzel olmuşlar.
|
Sevgili arkadaşlar uzun boylu bitkiler saksıda yetiştirmek istiyorsanız uzunca kaplar kupanın **** mesela bir cosmosu bir pet şişede yetiştir
bilirsiniz hepsini de yanyana getirdiğimiz de müthiş olur adanayi çok seviyor yanlız cosmosu kaç kez denesemde bocekten dolayı yetistiremedim |
2 Eklenti(ler)
Merhaba bunlar da benim karışık çiçek tohumlarımın içinden çıkan çiçeklerim. Kozmoz olduğunu tahmin ediyorum. Ama emin olamadım:confused:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025