agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Campanula carpatıca (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/18910.htm)

beka 08-05-2012 20:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gultar (Mesaj 961049)
sn. beka, kargoya ilk defa bitki verecekseniz, ambalaj çok önemli canlı bitkinin önce hırpalanmaması gerekiyor o nedenle pet şişe kullanın. Ağız kısmını kesip bitkiyi şişenin çine güzelce yerleştirip ağzını bantlayın. Kargo torbasına koyduğunuzda bitki dış etkilere maruz kalmaz.(sizin için belki lüzumsuz bir bilgi olabilir ama bilmeyenler için eklenmiş gibi düşünün) Sevgiler.

Teşekkürler Gultar, çok iyi fikir. Kargoda içinizde gördükleri için daha dikkatli olurlar.

beka 08-05-2012 20:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 668385)
Evet gerçekten çok zarif bir çiçek sevgili Günebakan, ama ne olurdu bir kaç kök de mavi olsaydı :(

Adalet Hn, sizin içinde mavisinden çelik alıp diktim. Umarım tutar.

Adalet Yağcı 08-05-2012 21:07

Sevgili beka, çok naziksiniz, çoook teşekkürler ederim.
Bendeki beyaz da geliştiğinde paylaşıma sunacağım.

sevim4 09-05-2012 09:41

Adalet hanım benide unutmayın.:))

nevsune 09-05-2012 12:03

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 668361)
Nihayet açtılar, çiçek yapıları çok güzel, ama çiçek sapları uzun, sanki sarkan tip mavişe benziyorlar.
Dilerim tüm dalları çiçeklenir, işte o zaman çok daha güzel görünür.

Adalet hanım bu mesajınızdan sonra başka fotoğraf koymamışsınız. Çiçeklenme nasıl oldu, bizim mavişler kadar göz doyurucu muydu?

Geçen yıl Coyote beyaz C. carpatica tohumlarını ekerken bir saksı da bana hazırlamıştı. Kendisinin saksısında bir çiçek açtı sizinkiyle aynı fakat film orada bitti:) Bir süre sonra "ben kendiminkini söktüm seninki duruyor" haberi geldi. Neden diye sorduğumda yapraklarının ıspanağa döndüğünü, çiçeklenmesinin de pek öyle ahım şahım olmadığını, beğenmediğini söylemişti. Bir görüştüğümüzde benim saksım geldi, kışı atlattı, baharda gelişmeye başladı. Amma velakin, şimdi gerçekten Coyote'nin dediği gibi benimkinin yaprakları da özellikle gölgede kalan taraftakiler ıspanaklaşmaya! başladı. Bir kıyaslama olsun diye bizim mavişle birlikte bir göstereyim dedim. Yapraklarının komikliğine bakar mısınız.

Siz deneyimlisiniz bundan sonra ne olacak?

Adalet Yağcı 09-05-2012 12:24

Sevgili Nevsune hanım, benimkinin bu günlerdeki durumu şöyle.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 958054)

Gördüğüm kadarı ile ıspanağa benzer bir durumu yoktu, geçen yıl 5-10 beyaz çiçeğini görebildim ancak, belki baharda açtı ama ben göremedim.

Bu sene çok keyifli olduğunu görüyorum, daha çok sarı yonca gibi yaprakları, böyle de güzel bence, carpaticalar daha kalın dallı ve sarkıp genişleme eğilimindeler, yapraklarının iri olması normal bence.

Aydınlık bir yere alırsanız yaprak yapısı da küçülecektir diye düşünüyorum.
Gelişmeleri buradan yazar fotoğraflarım.

beka 09-05-2012 21:03

Mesajınıza özelden cevap atmıştım fakat alamadığınızı ikinci mesajınızdan anladım. Size tekrar mesaj attım alamazsanız beni lütfen haberdar edin.

Adalet Yağcı 09-05-2012 21:10

Sevgili beka, üstteki mesajınız kime yazıldı?

beka 09-05-2012 21:16

Bu kadar güzel bir çiçeğin sökülmesi çok yazık! Mavişi henüz çiçekli görmedim fakat beyaz açınca çiçekten yaprakları bile görünmüyor. Muhteşem bir görüntü! Gölgeyi çok sevdiğini sanmıyorum bir ara gölgedeydi ve suyunu ihmal etmiştim çiçeklenmesi çok azalmıştı.

beka 10-05-2012 18:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 962905)
Sevgili beka, üstteki mesajınız kime yazıldı?

Affedersiniz, Benol Hn.ma yazmıştım:)):o

beka 22-05-2012 23:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi beka (Mesaj 962161)
Adalet Hn, sizin içinde mavisinden çelik alıp diktim. Umarım tutar.

Adalet Hn. merhaba, Benol Hn. için ektiğim campanulalar maviş denen türdenmiş:o, Başka bir mavi cins varmış, fakat ben bu cinsi bilmiyorum. Sizin için ektiğim maviş tutmuş olmasına rağmen nedense bir türlü gelişemiyor. Eğer bu cinsi hala istiyorsanız biraz gelişir gelişmez size gönderirim. Şu an henüz çok küçük.

Hülya 06-05-2013 23:19

4 Eklenti(ler)
Yere diktiğim bitkiler oldukça gelişip ,yayılmaya başladı.

Eklenti 400473

Eklenti 400474

Saksıya hapsolmaktan kurtulunca mutlu oldular.

Eklenti 400472
Bu resim bugün çekildi.Gelişmeleri farkediliyor.

Evimizin giriş kapısının iki yanında büyüyorlar. :)

Bunu Baumaksta buldum, 3 saksı vardı. Alıp büyükçe bir saksıya geçirdim birlikte büyüyecekler.
Eklenti 400475

YeniGine 06-05-2013 23:42

Sevgili Hülya, her bitkiniz, her zamanki gibi harikalar. Maşallah!.. Ellerinize sağlık.

Adalet Yağcı 07-05-2013 16:26

Sevgili Hülya;
En sondaki bildiğimiz maviş, diğerleri carpatica ola bilir.
Gerçekten çok güzel görünüyorlar.

ocak 30-06-2015 23:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hülya (Mesaj 1150300)
Yere diktiğim bitkiler oldukça gelişip ,yayılmaya başladı.

Eklenti 400473

Eklenti 400474

Saksıya hapsolmaktan kurtulunca mutlu oldular.

Eklenti 400472
Bu resim bugün çekildi.Gelişmeleri farkediliyor.

Evimizin giriş kapısının iki yanında büyüyorlar. :)

Bunu Baumaksta buldum, 3 saksı vardı. Alıp büyükçe bir saksıya geçirdim birlikte büyüyecekler.
Eklenti 400475

Bu mesajdaki mavisten benimde var çiçekleri geçti mu mevsimde cogaltabilirmiyim

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025