![]() |
1 Eklenti(ler)
2009 yılında ektiğim tohum bu yıl çimlendi.
Çiçek açıyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Canım güzel kardeşim benim teşekkürler:)
|
Maşallah ellerine sağlık.
|
Alıntı:
|
Güle güle büyüt sabrın sonu selametmiş diyorlar galiba
|
Alıntı:
|
Ben bahçeye dikmiştim, zarar görmediler.
|
Teşekkür ederim Ferda hanım. Elimde bir miktar balon çiçeği tohumu var. Zarar görmüyorlarsa, bahçeye ekeyim, o zaman.
|
1 Eklenti(ler)
Kışı dışarıda geçirdiktan sonra, geçen yaz çekilmiş fotoğrafları;
(Saksıya alsam daha derli toplu görünecekler galiba) Eklenti 203313 |
Benimkiler saksıda. Kışın ne içeri ne de limonluğa alıyorum. Tamamen yok oluyorlar, bahar gelince de tohumları dökülenlerle beraber daha güzel bir şekilde açıyorlar.
|
5 Eklenti(ler)
Beyaz balonun tomurcuğu bu sabah şişmanlaşıp açmaya hazır haldeydi. Öğlen saat 13.00 sıralarında ilk taç yaprağının zarf gibi açtığını görünce devamını izlemeye karar verdim. Oldukça uzun süreli ama keyifli bir deneyim oldu. Bir çiçeğin doğumuna tanık olmuş gibiyim;) Çiçeğin tam açmış hale gelebilmesi 5 saat 15 dakika sürdü. Çok çabaladı çok:)
Saat 13.00 suları: Eklenti 307007 İkinci yaprağını açabilmesi 1 saatten uzun sürdü. Eklenti 307008 Üçüncü yaprak da açıldı: Eklenti 307009 4 ve 5. yapraklar ayrılmaya başlıyor. Eklenti 307010 Ayrılma tamamlandı. Saate bakmadım ama bu süreç sanki daha da uzun oldu. Eklenti 307011 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl eve geldikten sonra bozulmuş ve bütün tomurcuklarını döküp beni ağlatmıştı. Bu kadar güzellik karşısında barıştık:)
Eklenti 311277 Saf beyaz diye buna denir herhalde. Evlendiğim zaman bu çiçeği tanımış olsaydım, gelin çiçeği olarak saksısıyla bunu kullanırdım:rolleyes: |
ben bu çiçeği şimdi gördüm daha önce hiç görmedim ve harika bir güzellik arkadaşlar tohumunu nasıl bulabilirim acaba?
|
2 Eklenti(ler)
Bende maviş diye aldığım , meğer balon çiçeğiymiş:=))
|
1 Eklenti(ler)
Balon çiçeğinin kökü yumruluymuş :)
|
1 Eklenti(ler)
Mavi güzel.
|
ne kadar güzelmiş bu..
|
Alıntı:
nevsune hanım, siz çok koş birisiniz, sizi tebrik ederim, harika anlatmışsınız. :) Bazen bende böyle bitki veya çiçeği izlerim, resmini çekerim, eşim sen çılgınsın der, ne yapayım hoşuma gidiyor. Sevgiler. :) |
Alıntı:
|
Balon çiceğinin kaç rengi var acaba......
|
Mavi ve beyazdan başka görmedim..
Maviş ve çan çiçeği karışımı bi güzellik:) |
1 Eklenti(ler)
Pembeside varmış:)
|
2 Eklenti(ler)
Pembe balon çiçeğim, yaprakları kurumaya başlayınca çiçeğimi kaybediyorum diye çok üzülmüştüm,
bir müddet sonra fark ettim ki kuruyan yapraklarının arasından yeni sürgünler geliyor ve çok mutlu oldum, bana sürpriz yaptı. Eklenti 512341 Kapsüllü olan mavisi, tohum olacak inşallah. Eklenti 512342 |
1 Eklenti(ler)
Bu gün balon çiçeklerimin saksıları değişti
oh onlar da rahatladı ben de rahatladım ;) Yumrularını da paylaşmak istedim, görüldüğü gibi gayet sağlıklılar, kışa çok dayanıklılar kış boyu dışarıda kaldılar, hem bahçede hem saksıda rahatlıkla yetiştirilebilir. Eklenti 538890 |
1 Eklenti(ler)
Bahçemde platycodon -balon çiçeğinin hem mavisi hem de beyazından var. Pembe olanı da varmış diye duymuştum, meğer sarı da varmış. Bunlardan elde etmek gerek.
|
Uzun zamandir konu basliginda birsey paylasilmamis ama ben yine de yazmak istedim. Gecen hafta balon ciceginin mavi ve beyazindan tohum ektim ama halen cimlenen biraey yok. Gunesli cam kenarinda icerde cimlendirmeye calisiyorum. Acaba ne kadar zaman da cimleniyor bilgi verebilirmisiniz
|
Alıntı:
benim çimlendiremediğim yığınla çiçeğim var tohumdan. fide almak daha kolay ve garantili bir yol. bazı tohumlar soğuklanma ihtiyacı duyuyor. aynı zamanda farklı şartlara ihtiyacı oluyor. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025