agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bahçe Süs Bitkileri (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/)
-   -   Heuchera (İzmir oyası, Ateş feneri) (https://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/16910.htm)

Eser İlhan 18-07-2013 13:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1181174)
Sayın alibaba9, Doğa firmasının telefon numarasını ancak bulabildim. ;)

Dediğim gibi sahibi Selâmi Bey, orada bu işlere bakan Zuhal Hanım ve Funda Hanım var.
Sizin için Funda Hanım ile telefonda görüştüm. Ellerinde kırmızı, yeşil ve bordo yapraklı heucheralar varmış ancak daha yeni ektikleri için dolgun değillermiş.

Bir ay içinde toparlarlar dediler.

Telefon numarası 0226 465 63 36

Kargoyla da yollayıp yollamadıklarına dair bir fikriniz var mı acaba??

Güler 18-07-2013 13:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan (Mesaj 1181234)
Kargoyla da yollayıp yollamadıklarına dair bir fikriniz var mı acaba??

Sevgili Eser İlhan, siz kargo ile neden uğraşacaksınız ki, benim yolum üstü, istediklerinizi tesbit edin gelirken alırım, elden alırsınız. Bu durumda da yıpranmadan gelmiş olur. ;)

Eser İlhan 18-07-2013 13:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1181240)
Sevgili Eser İlhan, siz kargo ile neden uğraşacaksınız ki, benim yolum üstü, istediklerinizi tesbit edin gelirken alırım, elden alırsınız. Bu durumda da yıpranmadan gelmiş olur. ;)

Çok teşekkür ederim. Yüzüm kızardı şimdi ama :)))))))

Heuchera uzun zamandır istediğim bir bitki. Şimdi karşı komşumda da bir tane görünce isteğim tam da depreşmişken( tabii nerden aldığını da hemen sordum,ama ona hediye gelmiş. Hatta ne olduğunu da bilmiyor, onu yaprak benzerliğinden ötürü sardunya sanıyordu)

Mutlu oldum, sağolun ;)

alibaba 18-07-2013 13:35

Guler hanim tesekkurler oncelikle ilginiz icin.. bende internetten buldugum numaralari deneye deneye ulastim doga'ya :) su an sadece yesil var dediler. Onun da tam alt turunu bilmiyorlardi. Ben de fotograf rica ettim. Baglantilari yokmus su an, 3-4 gune gondeririz dediler. Fiyat 3.5 tl imis. Dediginiz gibi su an ufaklarmis 3-4 yaprakli, 19'luk saksida imis. Normalde kargo yapmiyorlarmis ama yardimci olmaya calisiriz dediler :) bendeki durum boyle. Resim bekliyorum ben, citronelle ise guzel olur gercekten :) Cok tesekkur ederim size de Guler hanim. Selamlar

Adalet Yağcı 18-07-2013 13:39

Heucheraları tohumdan yetiştirmek çok kolay aslında.
Yapı marketlerden aldığımız tohumlar bayat çıkabiliyor, taze tohum bulabilirseniz hemen ekin derim.
Geçtiğimiz yıllarda üzerinde kuruyan tohumları hemen ekmiştim(Heuchere Cıtronella), kısa sürede çimlendiler.
İlerleyen zamanda ihmal ettiğim için 5-6 tanesini yaşatabilidim.

Güler 18-07-2013 14:36

Oooo ne güzel bir havadis bu, ben zaten derim ya Forumumuz'un başarılı tohumcuları Adalet Yağcı, jezebel ve S.Durul. Benim ise o tarakta pek bezim yok.

Benim citronellada çok çiçek var şu an. Çiçek saplarını koparıp da kurutayın mi diyeceğim şimdi bana " aaa aşkolsun üzerinde kurumadan tohum mu alacaksınız" diyenleriniz olacak ama o zaman ben buralarda olmuyorum ki.
Ne yapayım? İstiyorum ki bu limon sarı yapraklı citronella hepinizde olsun.

Jezebel 21-07-2013 06:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1181288)
Oooo ne güzel bir havadis bu, ben zaten derim ya Forumumuz'un başarılı tohumcuları Adalet Yağcı, jezebel ve S.Durul. Benim ise o tarakta pek bezim yok.

Benim citronellada çok çiçek var şu an. Çiçek saplarını koparıp da kurutayın mi diyeceğim şimdi bana " aaa aşkolsun üzerinde kurumadan tohum mu alacaksınız" diyenleriniz olacak ama o zaman ben buralarda olmuyorum ki.

Tohum olursa elimden geleni yaparım:)
Güzel bir bitki.
Daha sonra uğrayacaksanız tohum keselerini bayan çorabına hapsedin ki etrafa dağılmasınlar.
Sevgiler.

Adalet Yağcı 21-07-2013 15:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1181288)

Sevgili Güler;
Tohumlar olgunlaşmamışsa şimdi toplamak ziyan olur.
Öte yandan, yoğun yağışlar şiddetli rüzgar tohumları alıp götürüyor.

Sevgili Jezebel'in önerisi akıllıca, tam biz delilere göre :dilli:
Ne olsa arada bir gidersin o zaman çorapta biriken tohumları alıp hemen ekebilirsin.
Seni üzmeyecekler, emin olabilirsin.

Güler 21-07-2013 20:54

Çiçek saplarına baktım hiç mi hiç tohum yok. Sadece hali hazırda üzerinde minik minik çiçekleri olan 2 dal var. Ben de yarın İstanbul'a gidiyorum, şimdi çorap giydireyim mi?

Jezebel 21-07-2013 21:32

Henüz erken, arılar çorabı aşıp çiçekleri tozlayamaz.
Artık başka bahara:)
Sevgiler.

alibaba 02-08-2013 21:14

90 gün soğuk katlama yapın diyor sayfadaki tahum satanlar..
http://www.amazon.co.uk/Heuchera-See...=heuchera+seed

Yoksa hemen almıştım :)

Bir de sadece ana renkli türler varmış tohumdan yetişen. Diğer özel türler farklı yöntemlerle elde ediliyormuş..yöntem doku kültürü diye geçiyor kaynaklarda (tissue culture). Yani özel bir türden alınan tohum çimlendiğinde purple palade oluyormuş genelde..

alibaba 14-08-2013 22:19

Doğa fidancılıktan Eylül'e hazır olur diyorlar.
Bahara ithal getirmeyi de düşünüyorlarmış... Bakalım bekliyoruz öylece :D

Adalet Yağcı 15-08-2013 22:00

Heuchera'dan tohum almak.

4 Eklenti(ler)
Önce tohumların olgunlaştığından emin olmalısınız.
Bunun için çiçek sapı üzerindeki tohum keselerinin sertleşip kuruduğunu görmelisiniz.
Bilgi amaçlı olması için, henüz kurumamış bir daldan tohumların nasıl alındığını anlatmak istiyorum.

Eklenti 433919

Eklenti 433920

Çiçek sapını alttan kavrayarak sıyırın, tohumlar avcunuza dökülsün.

Eklenti 433918

Elde ettiğiniz tohumları bu mevsimde bekletmeden ekebilirsiniz.
Tohumların olgunlaşması Kasım ayından sonraya kaldı ise, ekmek için Şubat Mart aylarını tercih ediniz.

Eklenti 433921

E, bi zahmet bir de el falıma bakıverin artık :)

Güler 15-08-2013 22:20

Yaaa benimkiler yeniden çiçeklendi ama çiçeklerinin kurumasını beklerken bir de bakıyorum ki kupkuru dallar kalmış, bu çiçekli halinde kessem çiçek dallarını nasıl olur?

Güler 15-08-2013 22:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alibaba (Mesaj 1189733)
Doğa fidancılıktan Eylül'e hazır olur diyorlar.
Bahara ithal getirmeyi de düşünüyorlarmış... Bakalım bekliyoruz öylece :D

Citronella'nın çiçekli bir dalı işinize yararsa gönderyim. ;)

Adalet Yağcı 15-08-2013 22:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1190097)
Yaaa benimkiler yeniden çiçeklendi ama çiçeklerinin kurumasını beklerken bir de bakıyorum ki kupkuru dallar kalmış, bu çiçekli halinde kessem çiçek dallarını nasıl olur?

Denemekte fayda var, çok fazla kuruyunca da kendiliğinden toprağa dökülüveriyor ya da şiddetli yağmur üzerindeki tohumları silip süpüruyor.

Fotoğrafladığım tohumlar henüz tam olgunlaşmamıştı ama atmaya kıyamadım iki gün önce ektim, eğer çimlenirse buradan paylaşırım.

alibaba 15-08-2013 22:54

Güler Hanım merhaba, çelikle olmuyor diyor çoğu yabancı forumda...
Sonbaharda kökten ayırma ile çoğaltıyormuş İngiliz asilzadeleri :) maviş gibi aynen.
Tohum işi zaten hep fiyasko benim :)
O yüzden beklemek kalıyor bana sanırım :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1190099)
Citronella'nın çiçekli bir dalı işinize yararsa gönderyim. ;)

alibaba 16-09-2013 11:06

Bauhaustan aradılar geçenlerde. Heuchera için devamlı mail atıyordum.
Eski tecrübelerinden dolayı getirmeme kararı almışlar :)
Satılmamış eski getirdikleri, sipariş verenler almamış felan :)

Artık bir yalova seyahati yapacağız demekki :)

alibaba 24-10-2013 18:34

2 tane mor yapraklı alındı :)
Bir de yeşil yapraklı var ama citronella değil, koyu düz yeşil.
3,5 tl fiyatı..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1181174)
Sayın alibaba9, Doğa firmasının telefon numarasını ancak bulabildim. ;)

Dediğim gibi sahibi Selâmi Bey, orada bu işlere bakan Zuhal Hanım ve Funda Hanım var.
Sizin için Funda Hanım ile telefonda görüştüm. Ellerinde kırmızı, yeşil ve bordo yapraklı heucheralar varmış ancak daha yeni ektikleri için dolgun değillermiş.

Bir ay içinde toparlarlar dediler.

Telefon numarası 0226 465 63 36

alibaba 08-03-2014 21:24

Saksıda heuchera yetiştirenlerin saksı boyutu ne kadar acaba?
Aldığımdan beri 19'luk üretim saksısında duruyorlar ama pek bir gelişim de göstermediler halen :/

feriha 09-03-2014 12:23

1 Eklenti(ler)
Eklenti 474868

Çok yeni sürgünler görüyorum sn. Alibaba, saksı ağzı 22cm derinliği 20cm.. Iki değişik tür aynı saksıda..

feriha 09-03-2014 12:33

1 Eklenti(ler)
Eklenti 474892

Bu da aynı saksidaki diğer heuchera. Biraz gübre şerbeti ve yağmur suyu.. Kuruyan yapraklarını temizledim sürgünler ortaya çıktı.

cemo 09-03-2014 12:58

2 Eklenti(ler)
Çok sağlıklı feriha, bol bol yapraklansın inaşllah.
Ben bahcede mutlu edemeyince sonbaharda söküp saksıya aldım.
Yeni yaprakları çıkartıyor. bir yandan da çiçek acıyor.
Cepli saksının solundaki. Henüz çok küçükler.

feriha 09-03-2014 14:59

Senin heucheranın çiçeği çok güzelmiş :) Bu mevsim çiçekleniyor demek..

Bahçende mutlu olmayan çiçek tanımıyorum sanırım acele ettin çok hızlı gelişmiyor biraz toparlanınca gene bahçeye geçirirsin istersen cemo ..

cemo 09-03-2014 15:38

Aslında gecen yaz çiçeklenmişti. Şimdi neden erken açtı anlamadım.
Ama hiç büyümedi. Bende sonbaharda böldüm yeniden diktim. Bakalım gelişirse alırım bahçeye.
Şimdi özel ilgi var:))

alibaba 21-03-2014 12:00

Bendeki eskiler de başladı yeni yeni yaprak vermeye.. :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 1257634)
Eklenti 474868

Çok yeni sürgünler görüyorum sn. Alibaba, saksı ağzı 22cm derinliği 20cm.. Iki değişik tür aynı saksıda..

alibaba 21-03-2014 12:04

Yeniler de eklenince maaile heuchera ekibimiz..:)
http://www.agaclar.net/forum/1261528-post190.htm

blop 13-03-2017 09:24

Merhaba, uzun zamandır edinmek istediğim bitki fakat fidan olarak bulamayınca yurtdışından tohum aldim, direkt ektim bi kisminida katlamaya aldım ama malesef başarılı olamadim, fidan olarak çamlıca fidanliginda bulabildim sadece onlarda cok sağlıksız görünüyordu alamadim, türkiyede heuchera türlerini bulabilecegim bir fidanlık var mi? Yardiminizi rica ediyorum.

Jolieco 16-01-2018 12:18

Merhaba,zen garden sitesinden sipariş verebilirsiniz.

blop 19-03-2018 19:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jolieco (Mesaj 1528223)
Merhaba,zen garden sitesinden sipariş verebilirsiniz.

Şükür 1 sene sonunda sağlıklı bitkiler alabildim 3 farklı tür yolladılar, umarım çeşitliliği artırırlar hayran hayran bakıyorum hergün, pek cok bitkimi çaldıkları için geceleri eve alıyorum heucheraları😬

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025