![]() |
Bu senenin paketi olduğuna göre, dikim yapılması gerekli dönem geçmiş. Ama o şekilde paket içinde kalırsa da çürüyüp gidecektir. Ekin ki bir şansı olsun ama ben pek şans vermezdim. Çünkü ben de aynı şekilde tecrübe ettim ama başarısız oldum. O sebeple de tam vaktinde yakalamadığım sürece marketteki bu tip ürünleri almaktan vazgeçtim.
|
Ben de almam ama bu hediye işte. Çok seviyorum bu tür phloxu ve bir türlü rastlamamıştım. Hep tohum alıyordum diğerinden çıkıyordu.
Dikip bir deneyeyim dediğiniz gibi. Hiç olmazsa canlı kalır diye düşünüyorum. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. |
Alıntı:
|
benimde artık bir floksum var. beyaz ve kokulu olduğu söyleniyor.fide olarak alıp 3.5-4 litrelik saksıya diktim.zamanla gelişmeleri yazarım :)
başlık 3 senedir güncellenmemiş.herhalde öyle bilinen bir şey değil. |
Alıntı:
belki fide olarak aldığım için sera ortamı gibi birşey gerekliydi... ben direk dikip dışarıya almıştım. otsu bitkilerdeki başarısızlıklar dizi dizi maşallah :D |
2 Eklenti(ler)
Ben de bir pembe bir de beyaz çiçek açandan var. Her ikisi de saksıda ve yaz kış bahçede.
Kışın diğer bahçe saksıları ile hepsini güllü kameriyede topluyorum. sadece aşırı rüzgardan korunsunlar diye etrafına tahta bir perde yapıyorum, üstleri açık, tepelerine kar da yağıyor yağmur da. Nisan ayında hepsi yerlerine yerleşiyor. saksı içindeki otları temizlenip kuru dalları kesiliyor, biraz hayvan gübresi ilave edilip bol bol sulanıyor. Sağlıklı yeşil yapraklar çıkıyor, boylanınca da çiçeklenme başlıyor. |
Bu çiçeğin divericata türü yarı gölgeye uygun deniyor, tohumlarını nasıl bulabilirim acaba?
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Arkadaşım floks hediye etti. Evin içinde bakıyorum, çiçeklerin bazıları döküldü, bazıları hala tomurcuk halinde, yaprak uçları da sararmış bir durumda. Özel bir şey yapmam gerekir mi, yoksa normal mi gözüküyor? Çok teşekkürler :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025