![]() |
Tohumdan Yetiştirdiğim Horoz İbiği Çiçeklerim
3 Eklenti(ler)
Bir yapı markettem aldığım tohumlarla çimlendirip yetiştirmeye başladığım horoz ibiklerim ;)
yapraklarının iriliği herşey yolunda gibi izlenim veriyor, bakalım renkleri nasıl olacak çiçekleri olduğunda :rolleyes: |
Horoz ibiği tohumu elde etmek cok kolay kurudukları zaman birlikle renkli ot gibi duran minik çiçeklerinden siyah iri kum tanesi gibi tohumlar dökülür tek yapmanız gereken altina kap koymak tohumlar dökülüyor.
|
horozibigi tohumumlarımı ekim-kasım ayında evde saksıya eksem bahara bahçeye şaşırtsam olurmu aceba yoksa şubatımı beklemeliyim yardımcı olun lütfen:) teşekkürler
|
Merhabalar,
Ben ocakta evde ekip nisanda dışarıya alıyorum. (bol güneş, bol su) Aşağıda paylaştığım link soğuk hollandadan, adamlar aşmış. http://www.youtube.com/watch?v=dHMwwfaycS4 |
1 Eklenti(ler)
Bir kere dikilmeye görsün, sonraki yıllarda kafalarına göre her saksıdan çıkıyorlar...
Eklenti 578600 |
2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar , (eski konuyu gündeme getirdiğim için özür dilerim) rahmetli annemin yan mezarında her gün daha da büyüyen bu güzelliği paylaşmamak mümkün mü?
İki kolla ancak kucaklanabiliyor ve tahmini 2 kilogram kadar. Mezarın boyutu ile de kıyaslayabilirsiniz. Kuruyunca ki umarım benim gibi kötü niyetlilerden önce davranırım, tohumlarını elde etmek istiyorum. Gel de alma :) Saygılarımla. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba, önceki mesajımda paylaştığım güzelliğin yanından çıkan küçük bir ibiği alıp kuruttum. Bunlar da tohumları, hala dökülüyorlar :).
Büyük olanın kuruyup tohum saçtığında nasıl bir alana yayılacağı hakkında fikir edinebilmeniz için fotosunu ekliyorum. İsteyen olmaz sanırım. :) Saygılar |
merhaba horaz ibiği çiçeğinin adı nerden gelmiş biliyormusunuz
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025