15-07-2010, 10:01 | #123 |
Ağaç Dostu
|
Her sene, her farklı renkten eşit oranda tohum alıyor ve karışık olarak ekiyorum. Çok sayıda diktiğim için, sonuçta her renkten mutlaka yeniden çıkıyor. yoksa her rengin tohumunu ayrı ayrı saklamak büyük külfet. |
20-07-2010, 17:12 | #124 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-05-2009
|
Görmemişin çiçeği olmuş bütün fotolarını yayınlamış misali |
21-07-2010, 16:45 | #126 |
Ağaç Dostu
|
8 haziranda tohumlarını ektiğim kirli hanımları, resimdeki halini aldıktan sonra bahçedeki yerlerine geçirdim. geçen hafta bol yağmur yağdığı için sorun olmadı, herhangi bir sorun yaşamadan büyümeye devam ettiler ama neredeyse tüm yapraklarını salyangozlar yedi. üstteki resime bakıyorum da aynı sorun sizde de var sayın sındırgılı...fakat benimkilerin nerdeyse sadece üstten 2-3 yaprağı kaldı. ona rağmen tomurcuk yapmışlar. yağan yağmurlardan sonra salyangozlar yine geldi bahçeye,kabusum oldular. tüm bahçemi yiye yiye semirdiler resmen. ne yapmam gerek? birileri bana yardımcı olsun lütfen... |
05-08-2010, 22:33 | #127 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
İşte benim zinyalarım. En sevdiğim çiçek bu oldu ya şimdiden. 21 Nisanda tohumları ekmiştim. Büyük yeşil saksıda devasa gördükleriniz, doğrudan o saksıya öylesine attığım tohumlardan büyüyenler. Hiç şaşırtılmadı. Saksıda torf vardı. Hatta yanında aslanağzılar da var. Çekmeköy' ün daimi rüzgarlarına maruz kalıyorlar. Ön balkonda oldukları için sabah doğrudan güneş alıp öğle sonrası da aydınlık bir ortamda bulunuyorlar. Öndeki saksıda gördükleriniz ise biraz torf yatağına ektiğim tohumlardan çıkanlar. Boyut farkı inanılmaz. Seneye doğrudan büyük saksılara ve bahçeye ekicem. Bu sene bahçeye şaşırttıklarım da biraz boyutlandı ama killi bir toprak olduğu için, torf dolu bu saksıdakilerin 1/ 3 ü ancak varlar. Zinyalarımda önceleri yaprak galeri sineği olduğunu tahmin ettiğim canlılar epey vardı. Onları tek tek mekanik olarak yok ettim. Çok zarar verecekler diye endişelendim çünkü. Saksıda oldukları için susuzluğa hiç tahammülleri yok. susuz kalınca hemen yapraklar pörsüyor ama sulayınca eski haline dönüyor. Bu resimdekiler ise şaşırtarak yoğurt kaplarına aldığım zinya fidelerimin son durumu. Saksıda( yani yoğurt kaplarında) killi bahçe toprağı, kum, kompost tavuk gübresi var. Hiç torf yok hatırladığım kadarıyla. Onlar da ancak bu kadar büyüdüler. Öğleden sonra kuvvetli güneş ışığı alıyorlar. Yandaki saksıda da karanfillerim var. |
01-09-2010, 13:03 | #128 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-08-2010
|
Merhaba... Antalya'da yaşıyorum... Kirli hanım çiçeklerim saksıda ve balkonda yetişiyorlar... sabah güneşini saat bir buçuk ikiye kadar alıyorlar... birkaç gündür çiçeklerim ciddi şekilde kurudular.. kuruma önceleri sadece alt yapraklardaydı, şimdiyse tüm gövde ve yapraklar kurumaya başladı... bir haftadır tomurcuk vermişti ve çiçeklenmelerini bekliyordum ama tomurcuklar bile kurudu neredeyse... sulama periyodları ya da güneşlenme süresinden mi anlayamadım... az sulamayı da çok sulamayı da denedim ama sonuç kötüye gidiyor.. tavsiyeye ihtiyacım var... |
01-09-2010, 17:32 | #131 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2010
|
Bu çiçeğin zinnia ismini biliyordum, 2 senedir tohumdan yetiştiriyorum.Kirli hanım ismini daha çok sevdim Zahmetsiz ve çok şık bir çiçek. Yalnız alt yapraklarda olan kurumanın önüne geçemiyorum. Herkes aynı sorunu yaşıyor mu benim gibi.Birisinin bahçesinde görmüştüm çiçekleri çok büyüktü benimki saksıda olduğu için mi daha küçük acaba? |
30-09-2010, 16:13 | #133 |
Ağaç Dostu
|
Ne kadar fotoğraflamışsınız kirli hanımı benimkiler kurudu, maşallah sizinkiler açmaya devam ediyor. Gerçi tatile gittiğimde ihmal ettim biraz, malum susuzluğa dayanamıyorlar. |
14-10-2010, 12:29 | #138 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
çok hoşlar bendede var ama yeni tomurcuklandılar geç ekmiştim merakla bekliyorum açmalarını |
23-10-2010, 12:39 | #142 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
zinyalarım açmaya başladı. |
23-10-2010, 13:39 | #143 |
Ağaç Dostu
|
Sayın sakagun, sizi tebrik ederim çok güzel bir fotoğraf. Gözlerime inanamadım, açıkcası böyle birşey ilk defa görüyorum. Çiçeğin üzerinde nasıl çimlenmişler öyle? Bu sene kuruttum ben zinyalarımı ama gelecek yaz ayrı özen göstericem onlara, yollarda da görüyorum herkesinki açmaya devam ediyor hala. Teşekkür ederim sakagun paylaşım için çok beğendim fotoğrafı. |
23-10-2010, 20:48 | #145 |
Ağaç Dostu
|
Bugün Trt 1'de saat 18 gibi "Yeryüzü" adında bir belgesel vardı. Yağmur ormanlarında çekilmiş muhteşem bir belgeseldi. Fakat orijinal adı yazmadığından "Yeryüzü" adında da bir çok belgesel olduğundan internetten bulmak zor. Bulursam muhakkak yazacağım, özellikle üzerini yaprak kaplayan tohumların uyanışları şahaneydi. Başından sonuna çok enteresan bilgilerle doluydu. Sizin Zinnia tohumlarının fotoğrafı çok güzel. Bu sene yetiştiremedim ama gelecek yıla tohumdan yetiştirmek istediğim bitkilerden. Güzel fotoğraflarınızı görünce baharın gelmesi için şimdiden sabırsızlanıyorum. |
23-10-2010, 23:22 | #147 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Sakagun, internette baktım Planet Earth serisine, muhakkak alacağım o seriyi. Hatırlıyor musunuz acaba "Mevsimlik Ormanlar" DVD'sinde "cordyceps sinensis" " tırtıl mantarı" konusu geçiyor muydu? Karıncalarda ve böceklerde ölüme sebep olan, yüzlerce çeşidi olan mantar türü... |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|