![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu.
|
Bir kaç fotoğraf ekleyip, son durumdan bahsedeceğim ama önce Jezebel'in "plumeria hayvani gübre sevmez" cümlesine itirazım var, aksine plumerilar organik gübreleri çok seviyorlar.Yabancı kaynakların hemen hepsi plumeria saksı harcında bile beşte bir-altıda bir oranında hayvani gübre kullanılmasını öneriyorlar. Ben yeniden saksılarken de hep hayvan gübresi kullandım ama Biofarm gibi işlenmişleri daha da uygun olacaktır. Kontrollü salınımlı gübreler çok iyi ancak plumerialar düşük azot yüksek fosfor oranlarında gübrelenmeli.Kontrollü salınımlı gübreler genelde bunun tersi oranlarda bulunuyor yanılmıyorsam yani ayrıca fosfor takviyesi yapmanız gerekecek. Aslında ben de sene başında kitapları gözden geçirmeyi unuttum ve turunçgiller için hazırladığım gübreyi kullanarak hata yaptım, yüksek azot almış oldular, umarım çiçeklenmeyi etkilemez, ben de yanıldım orada, geçen seneki notlarımı unuttum ![]() Diğer maddelerde özellikle toprağın çok geçirgen olması noktasında Jezebel ile aynı fikirdeyim.Bir de bence her gün her gün sulamaya gerek yok, o da kontrollü yapılmalı. tturt isteğiniz üzere çiçek sapının 2 fotoğrafını daha ekliyorum; ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
|